files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Jeden by dva body pred zápasom bral, druhý spokojný aj s jedným

Stredajší hokejový šláger Budiš I. hokejovej ligy nesklamal. V priamom súboji o prvé miesto v tabuľke totiž tak domáci Michalovčania, ako aj hosťujúca Detva ukázali hokej presahujúci prvoligovú úroveň, s napätím až do záverečných samostatných nájazdov. Michalovčanom sa podarilo v tretej tretine zmazať dvojgólové manko, no nakoniec sa po výhre 4:3 usmialo šťastia na Podpoľancov, ktorí v metropole Zemplína triumfovali v tejto sezóne aj po tretíkrát (na druhej strane, slabou útechou pre Zemplínčanov môže byť, že s Detvou doma prvýkrát aspoň bodovali...).

V prvých dvoch tretinách boli lepším tímom na ľade hostia. Dukle nevyšla hlavne druhá časť. Tréner Miroslav Ihnačák však zamiešal s útokmi, čo v tretej tretine prinieslo ofenzívne oživenie a po dvoch góloch Tomáša Banovského aj zrovnanie stavu na 3:3. „Pred zápasom by som dva body určite bral, no vzhľadom na priebeh duelu, keď sme viedli 3:1, sa mi trošku mália,“ uviedol po stretnutí tréner hosťujúceho celku Miroslav Chudý, ktorého mužstvo dokonca za stavu 3:1 nepremenilo ani trestné strieľanie. „V druhej tretine sme mali dostatok šancí strhnúť zápas na svoju stranu definitívne. Nepodarilo sa nám to však. Proti takémuto súperovi, ako sú Michalovce, ešte dva góly nič neriešia. Domáci dali kontaktný gól a to ich naštartovalo. To je však vždy v hokeji takto. Ten, kto strelí kontaktný gól sa nakopne, zatiaľ, čo družstvo, ktoré ho inkasuje, znervózneje. Príčinu toho vidím v druhej tretine, kedy sme nepridali ďalšie góly a definitívne tak nerozhodli. Šance sme na to mali,“ pokračoval Miroslav Chudý.

Domácim hokejistom nevyšiel nástup do zápasu. Inkasovali už v trinástej sekunde a hoci potom Ladislav Ščurko vyrovnal, Lukáš Říha strhol opäť vedenie na stranu Detvy a v úvode druhej tretiny Tomáš Škvaridlo dokonca poslal lídra tabuľky do dvojgólového vedenia. „Nám úvod zápasu absolútne nevyšiel. Inkasovali sme gól hneď v prvom striedaní, čo poznačilo výkon mužstva. Prvé dve tretiny sme slabo korčuľovali a musím povedať, že súper bol lepší. Naštartoval nás kontaktný gól, po ktorom sme boli lepším tímom my a dokonca sme mali šance aj na to, aby sme vyhrali zápas. Trestné strieľania už boli aj o šťastí a to si tentoraz sadlo na súpera,“ skonštatoval na margo stretnutia domáci lodivod Miroslav Ihnačák, ktorého mrzeli hlavne prvé dve tretiny. „Chlapci boli nejako zaspatí. Prvých štyridsať minút sme nemali dobrý pohyb. Po druhej časti som ich nabádal k tomu, že musia ísť viac do kontaktu. Vyšlo to, čo nám prinieslo vyrovnanie a bod do tabuľky. Pred zápasom sme chceli vyhrať, no musíme byť spokojní aj s dosiahnutým bodom,“ dodal ešte k zápasu kormidelník Michalovčanov.

Detvanci si výhrou v Michalovciach upevnili prvú priečku v tabuľke, na ktorej majú pred druhým Prešovom aktuálne trojbodový náskok a pred Michalovcami náskok piatich bodov. Dukle ale pribudnú tri body za kontumačné víťazstvo nad Považskou Bystricou, ktoré ju posunú na druhé miesto, s dvojbodobovým mankom na vedúcu Detvu. „Musím povedať, že nám sa na prvom mieste páči,“ podotkol tréner Detvy Miroslav Chudý, ktorý následne dodáva. „Rozhodnuté však vonkoncom nie je. Michalovčania mali dosť veľký náskok, o ktorý prišli. Na prvom mieste sa nám páči a chceme tam zostať, no sú tu súperi, ktorí sa určite pokúsia nás z neho zosadiť. Zďaleka to nie je rozhodnuté. Tlačí sa tam Prešov, silné sú aj Michalovce a medzi nami troma sa to zrejme rozhodne. Dôležité bude to, kto najlepšie zvládne záver základnej časti. Nebude to však najpodstatnejšie. Sezóna sa totiž hodnotí po play-off a to bude najdôležitejšie. Prvé miesto je síce bonus, no ako som povedal, sezóna sa hodnotí až po vyraďovacej časti.“

Michalovskí hokejisti ešte v závere novembra mali všetko vo svojich rukách. Na prvom mieste mali komfortný desaťbodový náskok, ktorý ale stratili. Musia sa teda zmieriť aj so situáciou, že v boji o čo najvýhodnejšiu pozíciu pred play-off budú musieť súperov naháňať aj oni. „Do konca základnej časti sa hrá ešte o veľa bodov. Ja verím tomu, že na prvom mieste môžeme skončiť aj my. Sezóna je dlhá a uvidíme, čo prinesie jej záver,“ dodal na záver Miroslav Ihnačák.

Peter Brendza



Uverejnené: 29.12.2016 11:36:18 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.