files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Novoročná anketa - Čo si želajú osobnosti michalovského športu v roku 2017 (I.)

Rok 2016 priniesol michalovskému športu viacero dôvodov na radosť. Deviaty majstrovský titul získali hádzanárky Iuventy Michalovce, futbalisti MFK Zemplín Michalovce sa udržali v najvyššej súťaži a úspechy zaznamenali aj mládežnícke michalovské športové kolektívy. Začiatkom roka 2017 vám prinášame novoročnú anketu, v ktorej sme so štyrmi otázkami oslovili desať osobnosti michalovského športu. Z toho sú traja funkcionári, traja tréneri, traja športovci a jeden predstaviteľ mestskej samosprávy, konkrétne zástupca Rady športových klubov. Tí v ankete hodnotia, aký bol rok 2016, ale prinášajú aj svoje túžby a priania do nastávajúceho roka. V prvom článku vám prinášame odpovede prvých troch opýtaných funkcionárov klubov, ďalšie odpovede vám ponúkneme v najbližších dňoch...

Otázky:
1. Ako ste spokojný s rokom 2016 vy osobne a ako hodnotíte tento rok z pohľadu vášho klubu?
2. Aké sú vaše osobné priania do roka 2017?
3. S čím by ste boli najviac spokojný v roku 2017 čo sa týka vášho klubu?
4. Na čo sa najviac tešíte v roku 2017 z pohľadu michalovského športu?

Richard Mašlanka st. (prezident HK Mládež Michalovce, ktorého dorast sa senzačne prebojoval v sezóne 2015/2016 do Extraligy)

1. Pri hodnotení roka 2016 môžem konštatovať, že máme za sebou úspešný a zároveň výnimočný rok vo viacerých ohľadoch. Príjemný a zaujímavý v tom, že juniorka sa premiérovo predstavila v Extralige a krásny v tom, že sa dorastu podarilo postúpiť prvýkrát do najvyššej súťaže. Je evidentné, že rok čo rok máme lepšie výsledky, no neustále je čo zlepšovať, na čom pracovať a posúvať naše družstvá a jednotlivcov stále ďalej. Teší ma rastúci záujem detí venovať sa hokeju a rovnako ma teší zanietenie nadšeného tímu správnych ľudí - trénerov pracujúcich v klube. V súkromnej oblasti sa mi darilo a rok 2016 hodnotím takisto pozitívne.

2. Želám všetkým, aby nám rok 2017 priniesol každému úspech, naplnenie snov a želaní, pevné zdravie, veľa šťastia a hlavne, aby zavládlo medzi ľuďmi vzájomné porozumenie a láska.

3. Bol by som veľmi rád a môžem povedať i spokojný, keby nám všetkým šport prinášal popri výsledkoch hlavne radosť.

4. Úprimne, najviac sa teším na rekonštrukciu hokejového štadióna. Ako človek zanietený pre šport sa teším na všetky športové podujatia organizované v našom meste a v neposlednom rade na všetky úspešné výsledky michalovských športovcov.

Ladislav Janošov (prezident basketbalového klubu 1. BK D Michalovce)
1. Keď hodnotím rok 2016, tak prvá časť bola celkom dobrá. Družstvo mužov sa dostalo až do finále druhej ligy a skončilo na druhom mieste. Družstvá kadetov a kadetiek boli celkom úspešné v medzinárodných turnajoch V4 v Poľsku, Maďarsku i na Ukrajine a naša kadetka Eva Gazdová bola najlepšou strelkyňou kadetskej ligy. Nová sezóna začala celkom dobre, keď kadeti skončili na druhom mieste na turnaji v maďarskom Egeri, mladé ženy účinkujú v Karpatskej lige, žiaľ z druhej ligy sme museli odhlásiť mužov, ktorí však účinkujú v Karpatskom pohári.

2. Moje osobné prianie je, aby mladá generácia, ktorá teraz pôsobí v športe všeobecne, bola pre svoj šport zapálená podstatne viac, než ako ukazujú moje skúsenosti v tejto dobe. A aby športovalo stále viac a viac detí.

3. Moja spokojnosť sa bude odvíjať od toho, či dokážeme pripútať a získať pre náš šport čo najviac detí a mladých ľudí, a či sa naše družstvá dokážu presadiť na podujatiach, ktorých sa zúčastnia.

4. Teším sa na to, že aj v tomto roku budú mať naše kluby v meste a to hlavne tie, ktoré sa zaoberajú kolektívnymi športmi, dobré výsledky a budú vychovávať dostatok talentov, z ktorých budú vyrastať športovci pre reprezentáciu nášho mesta a regiónu.

Tibor Mačuga (spolumajiteľ Chemkostav a.s., generálneho partnera Iuventy Michalovce)

1. Uplynulý rok, či už v osobnom, ale aj v pracovnom živote, môžem hodnotiť pozitívne. Významné jubileum oslávila naša spoločnosť Chemkostav. Za dvadsať rokov od svojho vzniku sa pevne etablovala na domácom i zahraničnom stavebnom trhu. Stabilne fungujúca firma je zárukou pre stabilnú podporu športu v regióne. Z pohľadu klubu bol rok 2016 úspešný. V domácich súťažiach sme vyhrali všetko, čo sa dalo. Čiže v tomto smere spokojnosť. Žiaľ, ako každoročne sa nám nepodarilo "prekročiť tieň" v pohárovej Európe ...

2. Dostávam sa do rokov, kedy je pre mňa dôležité zdravie. Bez neho sa nedajú realizovať žiadne plány. Takže pre seba aj mojich najbližších si želám zdravie a rodinnú pohodu. V pracovnej oblasti je to splnenie všetkých naplánovaných cieľov. Našu spoločnosť Chemkostav čaká náročný rok 2017.

3. Budem spokojný, keď Iuventa obháji pozície z uplynulých rokov, triple. Veľkou výzvou bude pre nás aj rozbehnutie "Regionalného centra hádzanej"/RCH/. Som veľmi rád, že centrum mládežníckej dievčenskej hádzanej pre košický a prešovský kraj bude práve v Michalovciach. Verím, že dôveru SZH nesklameme a spustíme výchovu mladých hádzanárok podľa novej metodiky. Garantom procesu by mal byť zahraničný tréner z krajiny, kde dlhodobo majú výborné výsledky pri práci s mládežou.

4. Športom číslo jedna je pre mňa hádzaná, ostatné športy v Michalovciach sledujem len okrajovo. Na Iuvente sa vždy teším na každý zápas našich dievčat. Samozrejme, budem držať palce futbalistom, aby dosiahli čo najlepšie umiestnenie v najvyššej republikovej súťaži a určite sa poteším úspechu hokejistov vo forme postupu do najvyššej súťaže.

Peter Brendza



Uverejnené: 02.01.2017 17:23:28 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.