files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Novoročná anketa - Čo si želajú osobnosti michalovského športu v roku 2017 (II.)

Rok 2016 priniesol michalovskému športu viacero dôvodov na radosť. Deviaty majstrovský titul získali hádzanárky Iuventy Michalovce, futbalisti MFK Zemplín Michalovce sa udržali v najvyššej súťaži a úspechy zaznamenali aj mládežnícke michalovské športové kolektívy. Začiatkom roka 2017 vám prinášame novoročnú anketu, v ktorej sme so štyrmi otázkami oslovili desať osobností michalovského športu. Z toho sú traja funkcionári, traja tréneri, traja športovci a jeden predstaviteľ mestskej samosprávy, konkrétne zástupca Rady športových klubov. Tí v ankete hodnotia aký bol rok 2016, ale prinášajú aj svoje túžby a priania do nastávajúceho roka. V prvom článku sme vám priniesli názory funkcionárov, teraz prichádzajú na rad tréneri.

Otázky:
1. Ako ste spokojný s rokom 2016 vy osobne a ako hodnotíte tento rok z pohľadu vášho klubu?
2. Aké sú vaše osobné priania do roka 2017?
3. S čím by ste boli najviac spokojný v roku 2017 čo sa týka vášho klubu?
4. Na čo sa najviac tešíte v roku 2017 z pohľadu michalovského športu?

Viliam Kohút (tréner džudistického oddielu ŠK Zemplín Michalovce)

1. S rokom 2016 či už v osobnom živote, v ktorom som ja aj moja manželka oslávili vzácne jubileum, ale aj v športovom, som veľmi spokojný a hodnotím ho pozitívne. Čo sa týka klubu, deti mali opäť výrazné úspechy a opäť sa nám podarilo zorganizovať už tradičnú Veľkú cenu Michaloviec. Samozrejme, videl som aj nedostatky, na ktorých pracujeme, aby bol rok 2017 ešte úspešnejší.

2. Mojím najväčším osobným prianím do roku 2017 je pevné zdravie pre mňa, ako aj pre moju rodinu. To je najdôležitejšie. Potom je to určite láska, či pohoda v osobnom, ale aj pracovnom živote. Čo sa týka športu, určite by som chcel, aby mladí džudisti dosahovali pozoruhodné výsledky na domácich, ako aj zahraničných súťažiach.

3. Už som to naznačil v predchádzajúcej odpovedi. Spolu s trénerskými kolegami pracujeme na tom, aby sa naši zverenci zlepšovali a na súťažiach naďalej dosahovali dobré výsledky. Džudo robilo mestu Michalovce vždy dobré meno a ja verím, že to takto bude aj v roku 2017.

4. Čo sa týka džuda, som zvedavý na ďalší výkonnostný progres našej nádeje Dominiky Kinceľovej, ktorá naposledy úspešne reprezentovala klub, ako aj Slovensko, na súťaži v Japonsku. Okrem džuda sa vrelo zaujímam aj o ďalšie športové podujatia v meste. Teším sa z úspechov futbalistov, hokejistov, ako aj hádzanárok. Verím, že v roku 2017 prinesú michalovskí športovci opäť fanúšikom radosť.

František Urban (tréner Iuventy Michalovce, už deväťnásobného slovenského ženského hádzanárskeho majstra a takisto držiteľa Slovenského pohára a primátu v česko-slovenskej súťaži WHIL)

1. Minulý rok hodnotím ako úspešný a budem naň spomínať len v dobrom tak zo športového, ako aj z osobného života. Čo sa týka klubu, dosiahli sme opäť veľa úspechov. Staršie žiačky boli strieborné na majstrovstvách Slovenska a na najväčšom svetovom turnaji Partille Cup vo Švédsku obsadili výborné ôsme miesto. Mladšie dorastenky obhájili double (majster Slovenska, víťaz Česko-slovenského pohára). Staršie dorastenky boli bronzové. „Mix“ starších a mladších dorasteniek obsadil výborné štvrté miesto na majstrovstvách sveta stredných škôl vo Francúzsku. Ženy obhájili triple, hrali osemfinále Európskeho pohára a na konci roka vyhrali ešte Slovenský pohár. Vo všetkých reprezentačných tímoch máme značné hráčske zastúpenie. Ako sa hovorí, vždy sa dá dosiahnuť viac, ale ja som za všetky tieto úspechy, ktoré sme v klube v roku 2016 dosiahli, nesmierne vďačný. Touto cestou by som sa chcel poďakovať trénerským kolegom a všetkým v klube za ich celoročnú prácu.

2. Keďže s minulým rokom som bol spokojný, tak v tom novom by som si prial, aby bol minimálne taký dobrý. Keď pán Boh požehná a bude lepší, budem len rád. Osobné priania a sny, čo by som chcel dosiahnuť, mám každý deň a vždy sa aktualizujú. V hádzanej to vždy ide od zápasu k zápasu a v živote zo dňa na deň. Ale medzi tie hlavné patria pevné zdravie a trpezlivosť, šťastie na správnych ľudí a aby to, čo mám rád, ma napĺňalo.

3. Od nového roku sa v našom klube v spolupráci so Slovenským zväzom hádzanej a mestom Michalovce ako prvom na Slovensku spustí projekt Regionálne centrum hádzanej. Dúfam, že nás to všetkých opäť posunie o niečo ďalej po všetkých stránkach. Pritiahne viac deti k hádzanej na školách a tým pádom vyselektuje viac hráčok pre klub. Hlavným cieľom je nájsť a vychovať čo najviac hráčok nie len pre klub, ale aj reprezentáciu. Verím, že sa projekt ujme čo najskôr a zlepší náš doterajší systém. A čo sa týka úspechov, ako som už povedal, každý získaný alebo obhájený titul nás v klube teší. Pevné verím, že ich aj v tomto roku bude opäť čo najviac.

4. Keďže v Michalovciach je na vrcholovej úrovni asi najviac športov v jednom meste, je ťažko vybrať. Futbalisti majú za sebou výbornú jesennú časť, hokejisti podávajú veľmi solídne výkony, my sme mali vydarenú jeseň, takisto aj športovci v individuálnych športoch dosahujú pravidelne úspechy. Mňa poteší, keď sa bude všetkým, tak kolektívnym tímom, ako aj jednotlivcom, naďalej dariť na domácich aj medzinárodných súťažiach a budú šíriť dobré meno michalovského športu.

Gerhard Puchír (manažér ženského florbalového tímu Eastern Wings Michalovce, tréner žiakov FBK Michalovce)

1. Rok 2016 bol pre mňa a moju rodinu úspešný. Z pohľadu klubu bol v každom ohľade náročný, no úspechy našich družstiev dávajú dostatočné dôvody na to, aby sme ho hodnotili ako úspešný. Tešíme sa, že k nám minulom roku prichádzalo stále viac detí a nútili  nás  otvárať v rámci klubu nové a nové kategórie. Sme hrdí, že sme opäť mohli priniesť domov titul školského vicemajstra Slovenska, titul vicemajstra turnaja Majstrov krajín V4, že naše družstvá od prípravky prichádzajú víkend čo víkend domov len s poprednými umiestneniami v rámci ligových turnajov. Úspešný rok má za sebou aj naše ženské družstvo v našej najvyššej Extralige, kde sa im po úspešnom zvládnutí baráže mimoriadne darí a úspešne reprezentujú mesto Michalovce. Chcem aj touto cestou poďakovať hlavne našim trénerom a vedúcim družstiev za obetavú  a náročnú prácu v minulom roku, pretože bez nich a ich obetavej práce by nič z toho, čo som len námatkovo vymenoval, nebolo možné.

2. Prajem všetkým, aby im rok 2017 priniesol zdravie a pohodu v rodinách. Prajem všetkým dostatok sily a elánu venovať sa svojej práci v kluboch. Prajem si, aby rok 2017 bol pre náš klub plný radosti, zábavy a úspechov našich detí, a aby sme svojou troškou prispeli ku kladnej prezentácii športu v Michalovciach.

3. Jednoznačne s tým, aby k nám tak ako doteraz prichádzali rodičia aj so svojimi detičkami a nechali ich športovať, a športovo rásť v našom florbalovom kolektíve detí a mládeže. Už teraz teším a som spokojný z nášho ženského družstva, ktoré sme posilnili nádejnými mladými hráčkami a ktoré má "našliapnuté" na historicky najlepší výsledok michalovského florbalu vôbec. Naši žiaci a žiačky majú v majstrovských súťažiach blízko k postupu na tohtoročné majstrovstvá Slovenska, kde by sme chceli aspoň v jednej kategórii priniesť nejaký cenný kov. Extra dávku spokojnosti môžu priniesť dorastenci, ktorí majú v tomto roku jedinečnú príležitosť uspieť v lige a prebojovať sa do baráže juniorskej Extraligy.

4.  Každý športovec, či klub sa bude snažiť pridať oproti minulému roku niečo naviac, takže sa budeme mať určite na čo tešiť či už v podaní hádzanej, hokejistov, futbalistov, florbalistiek, džuda, či iných športov... Sám som zvedavý, aké úspechy prinesie rok 2017 michalovskému športu. Verím, že k tomu prispejeme aj my našimi úspechmi, či už v rámci žien, ktoré majú šancu po prvýkrát nazrieť do play-off, či mládeže, ktorá každý rok dosahuje pozoruhodné výsledky.



Uverejnené: 03.01.2017 15:13:38 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.