files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla na Spiši s prehrou, pre Ihnačáka sklamaním úvod aj koncovka

Už po tretíkrát v rade nestačili hokejisti HK Dukla Michalovce na celok Spišskej Novej Vsi. „Vojaci“ so Spišiakmi tentoraz ťahali za kratší koniec v predohrávanom stretnutí 53. kola Budiš I. hokejovej ligy, keď rozhodujúci gól na 2:3 inkasovali v oslabení päť minút pred koncom. Spadli tak opäť na tretie miesto v tabuľke, no po prirátaní troch bodov za kontumačné víťazstvo nad Považskou Bystricou sa znova posunú na druhú priečku, s náskokom jedného bodu na Detvu a s trojbodovou stratou na prvý Prešov.

Michalovčania mali na Spiši hrozivý štart do zápasu. V piatej minúte prehrávali 0:2 a zdalo sa, že sú na uterák. Následne sa ale oklepali. Ešte v prvej tretine znížil Alex Výhonský a v druhej spustili na svojho súpera oheň a síru. Prestrieľali ho 25:5, no z tlaku vyťažili akurát vyrovnávajúci gól Dolgoša. Za nepremenené šance prišiel trest päť minút pred koncom, kedy Michal Findura svojím druhým gólom v zápase rozhodol o tesnom víťazstve Spišiakov. Trénera Ihnačáka mrzel hlavne vlažný úvod jeho zverencov a takisto aj koncovka, v ktorej sa trápia už dlhšie. „Prvých päť minút z našej strany bolo katastrofálnych. Chlapci pristúpili k zápasu zle, hrali bez nasadenia, čo súper využil na strelenie dvoch gólov. Až po nich sme začali konečne hrať to, čo sme si v šatni povedali. Boli sme lepším tímom. V druhej tretine sme súpera zatlačili, povedal by som, že sa hralo na jednu bránu. Žiaľ, viac ako jeden gól sme zo šancí nedali a za to sme pykali v tretej tretine, kedy sme v oslabení urobili kardinálnu chybu, za ktorú nás domáci potrestali. Mali sme síce viac striel ako súper, no neboli sme efektívni. Strieľali sme prevažne do brankára, našej koncovke chýbala presnosť. Práve na to sme doplatili,“ uviedol na margo tretej prehry so Spišskou Novou Vsou v rade tréner Miroslav Ihnačák.

Michalovský lodivod si nevedel vysvetliť vlažný prístup svojich zverencov. „Náš prístup k zápasu bol veľmi zlý. Začali sme, ako by sa nám nič nemohlo stať. Upozorňoval som v šatni, že si musíme dať pozor na úvod a nastúpiť koncentrovaní. My ale inkasujeme hneď v druhej minúte... Akoby sme potrebovali dostať gól, aby sme sa herne nakopli,“ pokračoval sklamaný Ihnačák, ktorého zverenci predvádzajú vlažné začiatky zápasov už dlhšiu dobu, za čo boli viackrát potrestaní. „Neviem si vysvetliť, prečo je to tak. Veľmi to ani nechcem komentovať. Jednoducho si hráči musia vstúpiť do svedomia,“ dodal na záver Miroslav Ihnačák.

Peter Brendza



Uverejnené: 14.01.2017 17:52:41 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.