files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuventa do druhej polovice WHIL stopercentná, počas víkendu dvakrát doma

Pätnásty ročník česko-slovenskej súťaže hádzanárok WHIL vstúpi počas nasledujúceho víkendu do svojej druhej polovice. Na programe totiž sú zápasy štrnásteho kola, ktoré je prvým odvetnej časti. Po prvej polovici súťaže je s jednobodovým náskokom pred Mostom na čele interligy obhajca prvenstva Iuventa Michalovce (tú ešte v nedeľu o 15.00 hod. čaká dohrávaný súboj trinásteho kola s Pískom), ktorý podobne ako v minulej sezóne v prvej polovici nestratil ani jeden bod. Michalovčanky majú náročný vstup do odvetnej časti. V sobotu o 17.30 hod. totiž privítajú aktuálneho držiteľa Českého pohára a jediný tím WHIL, ktorý účinkuje v jarných bojoch európskych pohárov, DHC Sokol Poruba.

Budú mať víťazstvá v Porube a v Prahe cenu zlata?

Michalovčanky si v prvej polovici dlhodobej časti počínali podobne ako minulú sezónu a keď príde očakávané nedeľňajšie víťazstvo v dohrávanom domácom stretnutí s Pískom, ukončia ju opäť so stopercentným ziskom. „Najdôležitejšie víťazstvá sme dosiahli vonku v Porube a v Prahe proti Slavii. Cením si aj dôležitú domácu výhru s Mostom, ako aj vysokú výhru nad Šaľou. Vo zvyšných zápasoch nechcem povedať, že sme dosiahli povinné víťazstvá, ale boli to súboje, ktoré sme vyhrať mali a zvládli sme ich na veľmi dobrej úrovni. Som rád, že dievčatá nepodcenili ani tie ľahšie zápasy a vyhrali sme ich takým rozdielom, ako sa od nás očakávalo,“ uviedol na margo doterajšieho účinkovanie tímu v súťaži jeho tréner František Urban.

Jeden rozdiel oproti minulej sezóne sme však určite našli. Zatiaľ, čo v minulej jeseni odohrali Michalovčanky všetky ťažké zápasy doma, teraz to tak nebolo. Predstavili sa totiž v Porube a v Prahe proti Slavii, teda na ihriskách tých súperov, s ktorými v lanskej sezóne ako jedinými stratili body. V Prahe so Slaviou prehrali 19:24, v Porube remizovali 25:25. Teraz je situácia iná, keďže Michalovčanky zvládli tak súboj v Ostrave, kde zvíťazili 36:22, ako aj v Prahe, kde vyhrali 30:27. Budú mať tieto víťazstvá cenu ôsmeho interligového zlata? „Môžu ich mať, ale ani nemusia. Všetko je to na nás,“ odbíja nás František Urban, ktorý následne dodáva. „Súťaž je ešte iba v polovici, takže na tieto otázky je ťažké odpovedať. Myslím si, že každé víťazstvo s ťažkým súperom môže mať cenu zlata. Tobôž v súťaži, kde sú vyrovnané tri, štyri družstvá. Môžeme byť radi, že sme vyhrali u tímov, kde sme v minulej sezóne stratili body. Tieto víťazstvá nám môžu pomôcť, no všetko je to stále na nás, ako pristúpime k zvyšným duelom.“

Ísť od zápasu k zápasu

Aktuálny slovenský majster, či držiteľ národného pohára si tak po výbornej jeseni oprávnene brúsy zuby na svoj v poradí ôsmy interligový titul. K nemu je však ešte veľmi ďaleko a to vie aj tréner Iuventy. „Najťažší zápas v jarnej časti nás zrejme bude čakať v Moste. Ale ani teraz v sobotu proti Porube ľahký zápas neočakávam. Jednoznačne chceme ísť opäť od zápasu k zápasu. Keď sa nám budú vyhýbať zranenia, budeme kvalitne trénovať a dievčatá nič nepodcenia, tak by sme mohli obhájiť prvenstvo vo WHIL. Či už to bude s nejakou stratou bodov, ale bez straty, to už záleží iba od nás,“ konštatoval František Urban, podľa ktorého slov môže veľa napovedať už sobotňajší domáci zápas s Porubou. „Určite! Čaká nás silný súper, ktorý sa po nevydarenom začiatku dvíha hore. Nemôžeme pozerať na to, že sme tam v prvom kole vyhrali o štrnásť gólov. Každý zápas sa začína od 0:0 a my musíme byť teda koncentrovaní od začiatku,“ pokračoval tréner michalovskej Iuventy.

Súboj dvoch víťazov národných pohárov

Možno to nikto nečakal, ale je to fakt. V sobotu 21. januára o 17.30 hod. sa v Chemkostav aréne stretnú dvaja aktuálni víťazi národných pohárov. Tak Iuventa, ako aj Poruba, sa totiž v závere roka tešili z víťazstva v domácich pohároch. Triumf Iuventy sa v Trenčíne aj čakal, no zvereniek slovenského trénera Petra Olšavského menej. Tie v Jindřichovom Hradci zdolali najskôr v semifinále Slaviu Praha a potom vo finále prekvapujúco aj favorizovaného obhajcu Most. „Nedá sa povedať, že som ich triumf nečakal, no prekvapil ma. Možno je to aj tým, že každý očakáva od favoritov ako sme my alebo Most, že vyhráme všetko. Každá prehra, či aj s kvalitnejším súperom, je teda miernym prekvapením,“ skonštatoval na záver František Urban.

Program Iuventy na úvod odvetnej časti WHIL
14. kolo: IUVENTA - DHC Sokol Poruba (sobota 21. január o 17.30 hod.)
Dohrávka 13. kolo: IUVENTA - TJ Sokol Písek (nedeľa 22. január o 15.00 hod.)
15. kolo: DHK Baník Most - IUVENTA (sobota 28. január o 18.00 hod.)
Predohrávka 26. kolo: TJ Sokol Písek - IUVENTA (nedeľa 29. január o 10.00 hod.)

Peter Brendza



Uverejnené: 17.01.2017 14:09:34 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.