files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Niečo zhnité je v štáte dánskom

Michalovská Dukla už niekoľko týždňov či mesiacov neprináša divákovi takú radosť, akú by mala. Odzrkadľuje sa to aj na ostatných návštevách ligových zápasov. „Vojaci“ už od začiatku novembra ponúkajú jeden nepresvedčivý výkon za druhým a zaslúžene tak prišli o prvú priečku v tabuľke, ktorú si vydobyli výbornými výkonmi v septembri či októbri. Čo sa vlastne stalo? Zabudli hrať hokej?

Pomôžeme si citátom z Hamleta: „Niečo zhnité je v štáte dánskom.“ Je totiž jasné, že niečo nie je v poriadku, v čom nás utvrdzujú aj udalosti posledných dní. Prehra na ľade podpriemernej Považskej Bystrice, výkony, ktoré absolútne nekorešpondujú s ambíciami, vyhadzov jedného z najproduktívnejších hráčov bez adekvátnej náhrady. Áno, výkony tímu neboli v poriadku, no boli také, že by si to mal odniesť iba jeden hráč? Navyše, tesne pred play-off by sa malo mužstvo sceľovať a nie takto rozbíjať... Michalovskí hokejisti odštartovali súťaž veľmi dobre. Na úvod síce dvakrát zakopli, no potom prišla jedenásťzápasová víťazná séria, ktorá ich vyniesla na prvé miesto. Ešte na prelome novembra a decembra mali v tabuľke na prvom mieste komfortný desaťbodový náskok, teraz už musia pozerať na treťom mieste Prešovu a Detve na chrbát. A bojíme sa povedať, že keď to pôjde takto ďalej, tak sa do konca základnej časti pozerať aj budú!

Každému, kto aspoň trošku do toho vidí, je jasné, že mužstvo potrebuje nový impulz. Ako ho vedenie klubu podá a kým, to už je na nich. Po hanebnej piatkovej prehre v Považskej Bystrici (2:4) je to už alarmujúci stav. Keď chcú v klube naplniť stanovené ciele, jednoznačne musí vedenie niečo robiť. Herný prejav naďalej kolíše. Tesne pred vrcholom základnej časti a pred začiatkom play-off to nie je najlepšie konštatovanie. Tým nie je ani to, že už viacero týždňov sa hovorí o posilnení kádra, no prišiel akurát hráč, ktorý pendluje medzi tretím a štvrtým útokom, a takisto aj útočník, ktorý síce je posilou, no jeho príchod znegoval odchod jedného z najproduktívnejších hráčov. Dukla naďalej hrá na tri päťky, čo jej postup do vytúženej baráže určite neprinesie. Potrebný impulz by mal prísť čím skôr. Kabína ho nutne potrebuje. Je posledná šanca na to nakopnúť mužstvo, aby sa dostalo do tých správnych obrátok a predvádzalo výkony z úvodu súťaže. Výhovoriek a kritiky už bolo dosť. Je na čase aj niečo urobiť, inak to bude opäť sklamanie, ktoré v michalovskom mužskom hokeji zažívame už tretí rok po sebe. Veď pred sezónou sa hovorilo aj o víťazstve v celej lige. Toto, čo sa deje teraz, si fanúšik (aj keď je aký je...) rozhodne nezaslúži!

Peter Brendza



Uverejnené: 21.01.2017 13:46:34 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.