files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovské basketbalistky mali lídra na lopate

Basketbalistky 1. BK D Michalovce prehrali v utorkovej dohrávke piateho kola Karpatskej ligy v domácej telocvični Gymnázia Pavla Horova s lídrom súťaže CBK Košice 47:54, hoci po prvom polčase viedli 31:18. Michalovčanky začali výborne, v druhom polčase im ale došli sily, čo súper okamžite využil na zvrátenie výsledku. Zverenky trénera Ladislava Janošova sa doma predstavia aj v najbližšom desiatom kole Karpatskej ligy, keď v sobotu 28. januára o 10.30 hod. privítajú celok Union Košice.

Michalovské basketbalistky privítali na svojej palubovke v dohrávanom stretnutí družstvo CBK Košice, ktoré doteraz neprehralo ani jeden zápas a aj naposledy zvíťazilo na pôde dovtedy vedúcej poľskej Bochnie. Keďže družstvo CBK prišlo do Michaloviec vo veľmi kvalitnej zostave, čakal sa  jednoznačný priebeh. Že to nakoniec tak nebolo je zásluha Zemplínčaniek, ktoré  podali výborný výkon a neboli ďaleko od prekvapenia. Zápas napokon prehrali až v samom závere, kedy sa naplno prejavili skúsenosti súperiek a takisto aj ich lepšia fyzická pripravenosť.

Michalovčanky začali výborne. Dobre bránili a keďže sa hostkám nedarila streľba, do polčasu mali solídny trinásťbodový náskok 31:18. „Pod to sa podpísalo hlavne to, že konečne sa začala dariť streľba Juraškovej a pod košom hrala výborne Regendová. Už v závere druhej štvrtiny sme však zahodili niekoľko sľubných príležitosti, niekedy sme zakončovali príliš skoro a neúspešne, a začalo sa prejavovať to, že rozhodujúce hráčky hrali naplno celý polčas. Súper striedal každých päť minút štyri hráčky, takže celé  jeho družstvo pracovalo naplno bez prestávky,“ poznamenal tréner ženského tímu a prezident 1. BK D Michalovce v jednej osobe Ladislav Janošov. 

Tretiu štvrtinu začali hostky veľkým náporom. Výsledkom bolo, že ju vyhrali trinásťbodovým rozdielom, takže dokázali vyrovnať stav na 35:35. Na začiatku štvrtej štvrtiny síce domáce dokázali ešte ísť do vedenia 39:35, ale na viac im už nezostali fyzické sily. „V poslednej minúte za stavu 45:46 zaúradovali najskúsenejšie hráčky súpera Terezková a Nagyová, ktoré dokázali skórovať trikrát po sebe, a tak zaistiť víťazstvo pre hosťujúci tím. Za zmienku stojí, že obe tieto hráčky úspešne hrali za naše družstvo tri sezóny a značnou mierou sa podieľali na tom, že sme boli pred troma rokmi víťazom 2. ligy skupina Východ,“ dodal ešte k zápasu tréner 1. BK D Michalovce Ladislav Janošov.

1. BK D Michalovce - CBK Košice 47:54 (31:18)   
Štvrtiny:
19:13, 12:5, 4:17, 12:19.
Strelci:
Jurašková 16, Harmanová 10, Regendová 8, Gazdová 7.
Doskoky:
Regendová 10, Jurašková a Harmanová 7.



Uverejnené: 25.01.2017 13:20:03

Fatal error: Allowed memory size of 536870912 bytes exhausted (tried to allocate 32 bytes) in /data/c/c/cce2f648-a924-4e5d-bcd4-7adf9f66146e/chemkostavarena.sk/sub/novinyzemplina/clanky.php on line 623