files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Po oduševnenom výkone pod Poľanou s výhrou, v piatok s ďalšou posilou

Keby takto hrali každý zápas, dnes sa už nemusia pozerať na nikoho. Hokejisti HK Dukla Michalovce v priebehu niekoľkých dní ukázali dve tváre, ktoré predvádzajú prakticky počas celej sezóny. Zatiaľ, čo v piatok prehrali na ľade ôsmej Považskej Bystrici po bezkrvnom výkone 2:4, v stredu si všetko vynahradili, keď na ľade priameho konkurenta v boji o prvé miesto HC 07 Detva zvíťazili 4:1 a po prvýkrát v sezóne tak zdolali Podpoľancov v riadnom hracom čase.

Kiežby takto hrali každý zápas

Michalovčania tak začali „týždeň pravdy“ víťazstvom, ktoré sa od nich po piatkovej prehre nečakalo. „Kiežby sme takto hrali každý zápas,“ povzdychol si útočník HK Dukla Ladislav Ščurko. Ten sa pod Poľanou prezentoval jedným gólom, ktorý bol nakoniec víťazný. „Trochu tomu nerozumiem. Raz prehráme v Považskej Bystrici a potom príde takýto výkon a dôležité víťazstvo. Som veľmi rád, že sme sa vrátili do boja o prvé miesto. Neskladáme zbrane a chceme sa o neho ešte pobiť,“ pokračoval Ladislav Ščurko, ktorý je momentálne so svojimi spoluhráčmi na druhom mieste v tabuľke so štvorbodovou stratou na prvý Prešov.

Zabojovali ako mužstvo

Keď chcú Michalovčania obsadiť po základnej časti, do ktorej konca ostáva ešte sedem kôl, prvé miesto, body už strácať nemôžu. „Práve to je na tom najťažšie. Každý od vás očakáva iba víťazstvá. My musíme ísť od zápasu k zápasu. Musíme podávať také kolektívne výkony, ako sme podali v Detve. Keď na to nadviažeme, obavu o to, že budeme strácať body, nemám,“ podotkol jeden z najskúsenejších hráčov michalovskej Dukly. Ten nepopiera, že po Považskej Bystrici padli v šatni aj tvrdšie slová. „Niečo sme si povedali. Nebudem tu teraz hovoriť čo, pretože to má ostať v šatni. Sami vidíte, že to malo svoju podstatu a v Detve sme získali dôležité body. Som rád, že sme zabojovali ako mužstvo,“ pokračoval Ladislav Ščurko.  

Podľa Ladislava Ščurka chcú v Dukle zabojovať o prvé miesto

Body už strácať nemôžu

Na Michalovčanov v najbližších dňoch čaká „týždeň pravdy“. Po výhre v Detve totiž v jeho závere absolvujú zápasy proti ďalším dvom tímom z prvej štvorky. V piatok v tradičnom čase od 17.00 hod. hostia štvrtú Skalicu, no a v nedeľu absolvujú duel na ľade prvého Prešova. „Na Prešov ešte nemyslíme, teraz nás čaká Skalica. Ide o veľmi ťažkého protivníka. Skaličania majú svoju kvalitu, no my sme s nimi doteraz neprehrali a ja verím, že to takto bude aj po piatku. Ako však hovorím, čaká nás veľmi ťažký súper. Majú kvalitného trénera Oremusa, ktorý vie mužstvo dobre pripraviť. My sa však pokúsime zabojovať o to, aby všetky body ostali doma, pretože si už nemôžeme dovoliť ich strácať,“ dodal na záver Ladislav Ščurko.

Vladimír Lantoš si premiéru v michalovskom drese odkrúti v piatok proti materskej Skalici (foto: hokej.sk)

Piatou posilou Vladimír Lantoš

Funkcionári michalovskej Dukly naďalej pracujú na vystužení kádra pred najdôležitejšou časť sezóny - play-off. V týchto dňoch do tímu dotiahli už piatu posilu. Po útočníkovi Matejovi Giľákovi, obrancoch Viačeslavovi Selujanovi, Michalovi Gutwaldovi a útočníkovi Richardovi Mrázovi, je piatou posilou ďalší útočník Vladimír Lantoš. Ten v tejto sezóne hrával v rumunskom Dunarea Galati či Dukle Trenčín, kde v týchto dňoch skončil. Poberie sa teda od „vojakov“ k „vojakom“. Dvadsaťšesťročný Záhorák má s druhou najvyššou súťažou obrovské skúsenosti. Poznať ho môžeme z dresu Senice. Najvyššiu súťaž hrával v rodnej Skalici, Banskej Bystrici či Poprade. V druhej najvyššej súťaži odohral 108 zápasov, v ktorých zaknihoval 50 gólov a pridal k ním aj 40 asistencií. Paradoxne, premiéru v michalovskom drese si odkrúti v piatok proti svojmu materskému klubu. Podľa našich informácii v posilňovaní ešte v Dukle nekončia a v hre je aj príchod ďalších hráčov, či už do obrany alebo do útoku.

Peter Brendza



Uverejnené: 26.01.2017 13:30:08 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.