files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Trebišovský Slavoj v príprave: Cieľom je postup do druhej ligy

Pred viac ako rokom boli na kraji priepasti, dnes siahajú na účasť v celoslovenskej druhej lige. Futbalový Slavoj Trebišov prežil v posledných rokoch klinickú smrť. Z hranice priepasti ho na konci roku 2015 vyhrabalo nové vedenie klubu a po stabilizačnej jarnej časti je momentálne družstvo na čele tretej ligy skupina Východ. Siaha tak na postup do znova celoslovenskej druhej ligy, v ktorej bol Slavoj v minulosti stabilným účastníkom.

Líder tretej ligy skupina Východ začal prípravu na jarnú časť iba v týchto dňoch. Prvý zápas odohral na michalovskej umelej tráve, na ktorej podľahol tamojšiemu účastníkovi najvyššej Fortuna ligy MFK Zemplín 1:3. „Bol to náš prvý prípravný zápas a bolo to vidieť. Michalovce boli na tom pohybovo lepšie a tam nebolo o čom. Zápas sa odvíjal jednoznačne v ich prospech a vzhľadom na to, ako to na ihrisku vyzeralo, bol stav 1:3 ešte pre nás prijateľný. Je to však normálna vec. My trénujeme iba niekoľko dní, zatiaľ, čo Michalovčania sú v príprave dlhšie,“ zdôraznil po zápase tréner Slavoja Martin Urban, ktorý nás následne oboznámil s programom zimnej prípravy jeho zverencov. „Naplánovali sme to tak, že každú stredu a sobotu budeme mať zápas. Čakajú nás ťažké herné previerky s celkami, ktoré pôsobia o súťaž vyššie. Od pondelka budeme dvakrát týždenne trénovať aj na umelej tráve v Maďarsku.“

Zatiaľ s jednou posilou

Káder treťoligistu veľa zmien zatiaľ nezaznamenal. Do tímu sa vrátil akurát obranca Adam Patkanóci, ktorý naposledy pôsobil vo Veľkom Horeši. „Nie som momentálne zástancom nejakých veľkých zmien. Určite bude rád, keď príde kvalitný hráč, ktorý bude lepší ako ten, čo máme teraz. Keby sa nám podaril postup do druhej ligy, tak káder rozhodne treba posilniť,“ uviedol Martin Urban. Ten momentálne má v kádri aj viacerých skúsených futbalistov ako Pavol Ruskovský, Tomáš Opiela či Jaroslav Capko, ktorých dopĺňajú štyria legionári.

Podľa trénera Martina Urbana je cieľom Slavoja postup do druhej ligy

Cieľom postup do druhej ligy

Pohľad na tabuľku tretej ligy skupina Východ je pre Trebišovčanov viac ako lichotivý. Zatiaľ, čo minulú sezónu okupovali po jeseni predposlednú priečku, teraz je situácia iná. Slavoj vedie treťoligový pelotón a hlasno sa začína hovoriť o jeho účasti v druhej slovenskej lige, ktorá bude po troch sezónach znova celoslovenská. „Cieľom je postup do druhej ligy. Aj ja osobne by som bol zlý tréner, keby som po tom výsledku, čo sme urobili na jeseň, nehovoril o postupe vyššie. V žiadnom prípade nechcem podceňovať súperov, ale keďže sme na prvom mieste, naším cieľom nebude v tabuľke ísť nižšie,“ zdôraznil Martin Urban, ktorého zverenci majú na prvom mieste pred druhým Vyšným Opátskym a tretími Giraltovcami trojbodový náskok, a ešte k tomu aj dohrávku s Veľkým Horešom k dobru.

Zoznam prípravných zápasov FK Slavoj Trebišov:
25. január: MFK Zemplín Michalovce - FK Slavoj Trebišov 3:1.
28. január: Spišská Nová Ves - FK Slavoj Trebišov.
1. február: Talia - FK Slavoj Trebišov.
4. február: Krompachy - FK Slavoj Trebišov.
8. február: MFK Vranov nad Topľou - FK Slavoj Trebišov.
11. február: Lipany - FK Slavoj Trebišov.
15. február: Lokomotíva Košice - FK Slavoj Trebišov.
18. február: MFK Slovan Sabinov - FK Slavoj Trebišov.
22. február: VSS Košice - FK Slavoj Trebišov.
25. február: MFK Zemplín Michalovce U19 - FK Slavoj Trebišov.
1. marec: Sačurov - FK Slavoj Trebišov.
4. marec: Tatran Prešov B - FK Slavoj Trebišov.
11. marec: FK Slavoj Trebišov - FK Partizán Bardejov.

Peter Brendza



Uverejnené: 27.01.2017 15:40:41 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.