files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovská Dukla zdolala Skalicu aj po šiestykrát v sezóne

Hokejisti HK Dukla Michalovce zvíťazili v stretnutí 48. kola Budiš I. hokejovej ligy na domácom ľade nad tímom HK Skalica 6:4 a upevnili si tak druhú priečku v tabuľke. O góly v sieti Záhorákov sa postupne postarali Zdenek Král, Richard Mráz, Tomáš Banovský, Vladimír Polaček, Gleb Lušnikov a Matej Giľák. Zverenci trénera Miroslava Ihnačáka ukončia "týždeň pravdy" nedeľňajším súbojom na ľade lídra súťaže Prešova, následne sa budúci piatok predstavia v Topoľčanoch, no a doma ich uvidíme až v nedeľu 5. februára, kedy v tradičnom čase privítajú Martin B. Následne ich do konca základnej časti čakajú ešte dva zápasy. V stredu 8. februára privítajú opäť o 17.00  hod. v dohrávanom stretnutí 44. kola Spišskú Novú Ves, no a v piatok 10. februára zakončia základnú časť domácim súbojom s Trnavou, ktorý sa už ale začne od 18.00 hod.

Michalovčania, ktorí nastúpili bez zraneného Radovana Cútta, no s troma avizovanými posilami, začali aktívnejšie a za tú boli odmenení v druhej minúte, keď sa utešenou strelou k hornej žŕdke presadil Zděnek Král. Odpoveď hostí prišla v šiestej minúte, kedy z ničoho nič vyrovnal Kučera. Aj v ďalších minútach pokračoval ofenzívny hokej, no s viacerými chybami na oboch stranách. Po jednej z nich mohol skórovať hosťujúci Dvonč, na druhej strane po Mrázovej strele zvonila žŕdka hosťujúce brány. V pätnástej minúte to už ale domácej posile vyšlo, keď sa natlačil pred bránu a švihom prekonal hosťujúceho Romančíka – 2:1. O vyrovnanie sa mohol postarať v posledných sekundách na šance bohatej prvej časti Kristián Kučera, ktorý ale nevyužil chybu Selujanova.

Ofenzívny hokej pokračoval aj v druhej tretine. Michalovčania išli do dvojgólového vedenia v 24. minúte, po tom, čo sa po Giľákovej prihrávke bombou presadil Tomáš Banovský. V 30. minúte bolo už 4:1. Domáci hokejisti tentoraz výborne zahrali presilovú hru a Vladimír Polaček od modrej prestrelil všetko, čo mu stálo v ceste. Hostia odpovedali Grmanovou žŕdkou a takisto aj nebezpečnou strelou Horvátha, s ktorou si Adam Trenčan poradil. Nakoniec sa však hosťom podarilo skórovať aj v tejto časti, potom, čo sa gólovo uviedol ich kapitán Ľubomír Vaškovič. Aj tretia tretina priniesla zaujímavý ofenzívny hokej, no oba tímy sa opäť nevyvarovali viacerých chýb v defenzíve. Michalovčanom veľmi dobre vyšla 45. minúta, kedy gólovo udreli hneď dvakrát. Najskôr sa presadil Gleb Lušnikov a po ňom aj Matej Giľák, ktorý dal už na 6:2. Záhorákom sa už podarilo iba skorigovať výsledok dvoma gólmi Ľuboša Vaškoviča, no to nič nezmenilo na tom, že proti Zemplínčanom ťahali za kratší koniec aj po šiestykrát v sezóne.

HK Dukla Michalovce - HK Skalica 6:4 (2:1, 2:1, 2:2)
Góly: 2. Z. Král (Slimák, Lušnikov), 15. R. Mráz (Kubát, Lantoš), 24. Banovský (Giľák), 32. Polaček (Drotár, Z. Král) pres/1, 45. Lušnikov (Z. Král), 45. Giľák (Banovský) - 6. Kučera (Mikéska), 35. Vaškovič, 51. Vaškovič (Pavešič, Škápik), 58. Vaškovič (Kňažev, Kučera)
Vylúčení: 4:5. Presilovky: 1:0. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Švajka - Wolf, Gajan. Divákov: 582.
HK DUKLA: A. Trenčan - Selujanov, Hančák, Kubát, M. Šterbák, Polaček, Slimák, Boboš - Banovský, Giľák, Fajčák - Lantoš, Ščurko, R. Mráz - Lušnikov, Král, Drotár - Fedorko, Kohutiar.
HK: P. Romančík - Škápik, P. Horváth, Mikéska, Pavešič, Grman, Drahorád, Kukliš - Vaškovič, Vereš, Petráš - Halabrín, Kučera, Kňažev - Kotzman, Brodek, Dvonč - Smetana.

Program HK Dukla do konca základnej časti Budiš I. hokejovej ligy
49. kolo: HC Penguins Prešov - HK Dukla Michalovce (nedeľa 29. január o 18.00 hod.).
50. kolo: Voľno (streda 1. február).
51. kolo: HC Topoľčany - HK Dukla Michalovce (piatok 3. február o 18.00 hod.).
52. kolo: HK Dukla Michalovce - MHC Martin B (nedeľa 5. február o 17.00 hod.).
Dohrávka 44. kolo: HK Dukla Michalovce - HK Spišská Nová Ves (streda 8. február o 17.00 hod.).
54. kolo: HK Dukla Michalovce - HK Gladiators Trnava (piatok 10. február o 18.00 hod.).




Uverejnené: 27.01.2017 19:57:05
files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.