files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuventa sa potrápila v Písku, nakoniec vyhrala 22:19

Hádzanárky Iuventy Michalovce zvíťazili v predohrávanom zápase 26. kola spoločnej česko-slovenskej súťaže WHIL na pôde TJ Sokol Písek 22:19, keď po prvom dejstve prehrávali 10:11. Zverenky trénera Františka Urbana odohrajú na palubovke súperov aj nasledujúce dva zápasy. V sobotu 4. februára sa predstavia v 16. kole WHIL na pôde Zory Olomouc, no a o dva týždne neskôr, v sobotu 18. februára ich čaká východoslovenské derby v Prešove. Doma ich uvidíme až v sobotu 25. februára, kedy v tradičnom čase o 17.30 hod. privítajú v šlágri 19. kola Slaviu Praha.

Michalovčanky nastúpili po sobotňajšej remíze v Moste (27:27) tentoraz na pôde súpera zo spodu tabuľky a boli tak jednoznačným favoritom. Na palubovke to však vidno nebolo, keďže sa zverenky trénera Františka Urbana hlavne v prvom polčase nevedeli dostať do tempa, čo súper využíval. Domáci TJ Sokol bol totiž v prvom dejstve prakticky celý čas vo vedení. Po úspešne realizovanej sedmičke Kubišovej viedli domáce v šiestej minúte 3:1. Iuventa síce odpovedala troma gólmi Holešovej v rade a v jedenástej minúte viedla 5:4, no to bolo na dlhší čas čo favorit vyhrával. Domáce hráčky totiž dokázali využívať chyby michalovskej Iuventy a po presnom zásahu Michkovej vyhrávali v 24. minúte 9:7. Iuventa síce vyrovnala dvoma gólmi Levčenkovej z pokutových hodov, záver prvého dejstva ale patril domácim. Boorová s Konigovou ich totiž poslali opäť do dvojgólového vedenia, na čo dokázala odpovedať presnou strelou iba Wollingerová, outsider tak viedol po prvom polčase 11:10.

V druhom dejstve sa obraz hry zmenil. Tréner František Urban poslal do brány Raquel Alvarez Lafuenteovú, ktorá viacerými zákrokmi podržala svoje spoluhráčky. V 34. minúte síce Písek vyhrával po góle Kubišovej 13:10, no od tohto času už prebrali opraty zápasu do svojich rúk hráčky favorizovanej Iuventy. Po góle Dubovcovej na 13:13 v 39. minúte si lavička domáceho tímu zobrala oddychový čas. Ani ten však nepomohol zastaviť rozbehnutého favorita. Ten sa v 43. minúte po presnom zásahu Perederyjovej opäť dostal do vedenia a to už do konca zápasu zo svojich rúk nepustil. Písek síce odpovedal vyrovnávajúcim gólom Konigovej, no potom prišla ďalšia trojgólová šnúra Iuventy, ktorá tak definitívne zlomila zápas na svoju stranu. Keď dala Holešová tri minúty pred koncom na 21:17, bolo jasné, že favorit nezaváha. Písek síce kontroval dvoma gólmi, Perederyjová však v poslednej minúte stanovila konečný rezultát zápasu na 22:19 v prospech favorizovaných Michalovčaniek. Tie sa síce na juhu Čiech potrápili, no nakoniec si domov odvážajú dva body a v tabuľke tak majú pred druhým Mostom náskok už piatich bodov.

Štatistika
TJ Sokol Písek - Iuventa Michalovce 19:22 (11:10)
Pok. hody: 4/4 - 5/3, vylúčené: 7:4, ČK: 44. Součková, 56. Kalčíková (obe Písek, za tri vylúčenia). Rozhodovali: Špunar a Šlezingr, 150 divákov.
TJ SOKOL: Neubergová, Chalušová - Boorová 2, K. Kubišová 6/4, Königová 4, Michková 1, Rusfelová, Talafousová, Karetová, Benešová 1, Kalčíková 1, Šelaisová 3, Součková 1.
IUVENTA: Lafuenteová, Medveďová - Černovová 4, Holešová 4, Solárová 1, S. Nagyová, Habánková 1, Levčenková 3/3, Schusterová, Wollingerová 3, Dubovcová 3, Dziurová, Bajčiová, Perederyjová 3.



Uverejnené: 29.01.2017 12:05:41 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.