files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Richard Mráz chce v reštartovom ročníku pomôcť Michalovciam čo najvyššie

V minulosti patril k najväčším talentom slovenského hokeja a dal o sebe vedieť aj na juniorských šampionátoch. Talent dvadsaťtriročného šikovného krídelníka Richarda Mráza si všimli u účastníkov nadnárodnej KHL a Richard Mráz v mladom veku odohral za Lev Poprad a Slovan Bratislava dokopy jedenásť zápasov. Po sezóne 2014/2015 sa však do dobre rozbehnutej kariéry odchovanca nitrianskeho hokeja postavili zdravotné problémy.

Za dva roky odohral iba niečo vyše dvadsiatich zápasov. Bývalý slovenský juniorský reprezentant potrebuje stabilne hrávať a tak pri svojom kariérnom reštarte neodolal ponuke michalovskej Dukly. „V najvyššej Extralige je teraz dosť hráčov a preto som sa rozhodol akceptovať michalovskú ponuku. Chcem hrávať a myslím si, že v Michalovciach na to budem mať priestor,“ poznamenal útočník, ktorý v minulosti hrával aj za morom, českom Moste, rodnej Nitre a naposledy v Martine.

Dvadsaťtriročný kridelnik prišiel do Michaloviec v čase, kedy má Dukla pred sebou najťažších súperov. Aj jeho pričinením „vojaci“ zvládli duel v Detve, kde vyhrali 4:1 a takisto aj domáci zápas so Skalicou (6:4). „Michalovce som registroval aj pred ponukou klubu. Vedel som teda, že sú stabilným účastníkom prvej ligy. Je pravdou, že po skončení svojho pôsobenia v Martine som mal aj iné ponuky, no Michalovce mi splnili podmienky a som teda tu,“ podotkol Richard Mráz, ktorý následne pomenoval príčiny svojho konca v Turci. „Nerozišli sme sa nejako zle. Práveže naopak. Asi som nezapadol trénerovi do koncepcie. Hrával som väčšinou iba vo štvrtej formácii. Nebol som teda spokojný, pretože chcem hrať viac.“   

Účinkovanie v michalovskej Dukle môže bývalému slovenskému mládežníckemu reprezentantovi pomôcť aj v reštarte kariéry. „Celú túto sezónu beriem ako reštart kariéry. Dostal som šancu v Martine, teraz som v Michalovciach. Sú tu vysoké ciele. Mužstvo hrá o špicu ligy a ja verím, že to takto bude aj naďalej. Hovorí sa aj o baráži o extraligu, o ktorú sa chceme pokúsiť zabojovať. Myslím si, že je to reálne. Čochvíľa nás čaká play-off a až to ukáže, ako sú na tom jednotlivé tímy,“ uviedol Richard Mráz, ktorý v stretnutí so Skalicou hral v útoku s Ladislavom Ščurkom a ďalším novicom Vladimírom Lantošom. „Hralo sa mi s nimi dobre. Bolo ešte vidno, že sme spolu hrali iba prvý zápas, no ja verím, že to bude stále lepšie a lepšie,“ dodal na záver Richard Mráz.

Peter Brendza



Uverejnené: 29.01.2017 14:49:51 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.