files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla prehrala v Prešove a klesla na tretie miesto

Hokejisti HK Dukla Michalovce prehrali v zápase 49. kola Budiš I. hokejovej ligy na ľade vedúceho tímu tabuľky HC Penguins Prešov 2:4 a skomplikovali si tak možnosť skončiť po základnej časti na prvých dvoch miestach. Aktuálne im patrí tretia priečka s dvojbodovou stratou na druhú Detvu a sedembodovou na prvý Prešov. Zverenci trénera Miroslava Ihnačáka budú v hre najbližšie v piatok 3. februára, kedy sa predstavia v Topoľčanoch, no a na záver základnej časti ich čakajú tri domáce zápasy, keď postupne privítajú Martin B (nedeľa 5. február 2017 o 17.00 hod.), Spišskú Novú Ves (streda 8. február 2017 o 17.00 hod.) a Trnavu (piatok 10. február o 18.00 hod.).

Pred parádnou diváckou návštevou začali východoslovenské derby lepšie Šarišania, ktorí už v úvodných sekundách po zlej michalovskej rozohrávke mohli skórovať Chalupom. Adam Trenčan však odolal nielen jeho pokusu, ale aj ďalšej šanci Jokeľa. V deviatej minúte bol už ale pri presilovej hre a koncovke Solomončaka bezmocný aj on -1:0. Tempo hry v prvej tretine udávali aj naďalej Prešovčania a nebyť Trenčana, mohlo byť už po prvej tretine vymaľované. Michalovský brankár však podržal svoj tím pri gólových šanciach Dominika Šimčáka aj Michala Kokavca. Zaujímavý hokej pokračoval aj v druhej tretine, kedy sa konečne v ofenzíve viac osmelili aj hostia. V úvode tejto časti oba tímy nevyužili presilové hry a potom sa vyznamenali obaja brankári. Najskôr prešovský Gavalier zlikvidoval stopercentnú šancu Zděnka Krála, na druhej strane si Trenčan poradil s tutovkou Jindřicha Abdula. Prešovský brankár sa vyznamenal aj pri koncovke Ščurka, ktorého pokus zlikvidoval efektívne lapačkou, v 32. minúte už ale bol prikrátky na pokus Mateja Giľáka, ktorý dokonca skóroval pri vlastnom oslabení.

Prešovčania si do tretej tretiny preniesli presilovku za vylúčenie Cútta, ktorú nakoniec aj pretavili vo vedúci gól, keď sa presadil Kokavec. Michalovská odpoveď prišla o minútu neskôr. Lušnikov obkrúžil bránu a strelou pod žŕdku vyrovnal na 2:2. Už o ďalšiu minútu však domáci viedli opäť, potom, čo Dominik Šimčák využil zmätky v michalovskej obrane a v páde zasunul puk za Trenčanom chrbát. Michalovčania sa chceli vrátiť do zápasu, no doplácali na vylúčenia. Domáci mohli definitívne zlomiť zápas na svoju stranu pri 93 sekundovej presilovke o dvoch hráčov, no v nej paradoxne skoro inkasovali, keď Královej strele chýbali centimetre. Tie následne chýbali aj koncovke Richarda Mráza, za čo prišiel trest na druhej strane. Michalovčania síce prečkali oslabovku pri vylúčení Giľáka, no po jeho návrate na ľad prestrelil bezmocného Trenčana Oliver Jokeľ, ktorý tak rozhodol o prvom tohtosezónnom prešovskom víťazstve nad Michalovcami v riadnom hracom čase.   

HC Penguins Prešov - HK Dukla Michalovce 4:2 (1:0, 1:1, 2:1)
Góly: 9. Solomončak (Prokop, Chalupa) pres/1, Kokavec (Solomončak, Prokop) pres/1, 43. Šimčák (Abdul, Jokeľ), 55. Jokeľ (Abdul, Šimčák) - 32. Giľák oslab/1, 42. Lušnikov (Drotár, Slimák).
Vylúčení: 7:12, navyše Lantoš (Michalovce) 10. minút nešportové správanie. Presilovky: 2:0. Oslabenia: 0:1. Rozhodovali: Tornay - Gajan, Wolf. Divákov: 2137.
HC PENGUINS: Gavalier - Obšut, Novický, Cvengroš, Valečko, Hopkovič, Šaršok, Madový, Macko - Kokavec, Prokop, Chalupa - Jokeľ, Šimčák, Abdul - Solomončak, Bylina, Mikolášek - Ferenc, Pulščák.
HK DUKLA: Trenčan - Selujanov, Dolgoš, Kubát, M. Šterbák, Polaček, Slimák, Ľ. Buraľ - Banovský, Cútt, Giľák - Lantoš, Ščurko, R. Mráz - Lušnikov, Z. Král, Drotár - Fedorko, Kohutiar.

Program HK Dukla do konca základnej časti Budiš I. hokejovej ligy
50. kolo: Voľno (streda 1. február).
51. kolo: HC Topoľčany - HK Dukla Michalovce (piatok 3. február o 18.00 hod.).
52. kolo: HK Dukla Michalovce - MHC Martin B (nedeľa 5. február o 17.00 hod.).
Dohrávka 44. kolo: HK Dukla Michalovce - HK Spišská Nová Ves (streda 8. február o 17.00 hod.).
54. kolo: HK Dukla Michalovce - HK Gladiators Trnava (piatok 10. február o 18.00 hod.).



Uverejnené: 29.01.2017 22:23:15
files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.