files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla s ďalšími dvoma posilami do útoku

Michalovská Dukla sa pred blížiacim play-off naďalej posilňuje. Vedenie klubu sa totiž dohodlo s ďalšími dvoma hráčmi. Z extraligového Popradu k „Vojakom“ prichádza dvadsaťdvaročný ruský útočník Dmitrij Vorobjov, no a vedenie klubu sa dohodlo aj s dvadsaťosemročným českým kridelníkom alebo centrom Pavlom Mrňom, ktorý v tejto sezóne pôsobil v anglickom Sheffield Steeldogs (v 23 zápasoch zaznamenal 35 kanadských bodov) a chvíľu aj v poľskej Cracovii Krakov. Spomenutá dvojica je už šiestym a siedmym prírastkom v kádri Dukly pred blížiacim sa play-off. Michalovčanov okrem nich posilnili aj obrancovia Michal Guttwald (príde až po univerziáde), Viačeslaj Selujanov a útočníci Vladimír Lantoš, Richard Mráz a Matej Giľák.

V prípade dvoch nových posíl ide o zaujímavých hráčov. Dvadsaťdvaročný Vorobjov odohral v tejto sezóne aj 12 zápasov za účastníka KHL Sibir Novosibirsk (bez bodového zápisu), za extraligový Poprad odohral šesť zápasov a pripísal si jednu asistenciu. Pavel Mrňa je odchovancom Sparty Praha, s ktorou sa tešil zo zisku majstrovského titulu aj dvoch bronzových medailí. Mrňa sa navyše môže pochváliť aj tým, že v sezóne 2014/2015 bol v drese Mulhouse najlepším strelcom druhej francúzskej ligy. „Ide o hráčov, ktorí by sa nám mohli pred play-off hodiť. Dostali sme na nich dobré referencie, takže sme sa ich rozhodli angažovať,“ uviedol k zahraničným posilám prezident HK Dukla Michalovce Alexander Černega.

Pavel Mrňa je nateraz poslednou posilou michalovskej Dukly

Na druhej strane, káder definitívne opustil Marcel Baláž, ktorý v stredu absolvoval debut za Prešov. Lídrovi súťaže pomohol k víťazstvu 5:2 na ľade Detvy. „Rozhodli sme sa, že ho pustíme do Prešova a nebudeme mu brániť v ďalšej kariére,“ zdôraznil Černega, ktorý síce najskôr nechcel posilňovať priamu konkurenciu, no nakoniec na prosby hráča aj nového klubu zmenil názor. Prezident Dukly nevylúčil ani ďalšie zmeny. „Ešte môže nastať pohyb oboma smermi. Uvidíme, čo prinesú najbližšie dni.“ Podľa našich informácii má vedenie klubu na lane ešte jedného útočníka. Ten momentálne reprezentuje Slovensko na Univerziáde v Kazachstane a po návrate by mal posilniť mužstvo od Laborca.

Peter Brendza



Uverejnené: 02.02.2017 11:00:42 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.