files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuventa zvíťazila v Olomouci o jedenásť gólov

Hádzanárky Iuventy Michalovce naďalej kráčajú ligovou súťažou bez prehry. V šestnástom kole spoločnej česko-slovenskej súťaže WHIL totiž triumfovali na pôde DHK Zora Olomouc hladko o jedenásť gólov 32:21 a upevnili si tak prvú priečku v tabuľke. Zverenky trénera Františka Urbana majú v najbližšom sedemnástom kole voľno, v osemnástom sa v sobotu 18. februára o 18.00 hod. predstavia vo východoslovenskom derby v Prešove, no a doma ich uvidíme až v sobotu 25. februára, kedy v tradičnom čase o 17.30 hod. privítajú v šlágri 19. kola WHIL Slaviu Praha.

Michalovčanky začali zápas na pôde súpera, ktorý nedávno doma potrápil tak Porubu, ako aj Most, výborne. Za tri minúty viedli po jednom góle Perederyjovej a dvoch Holešovej 3:0, na čo lavička DHK Zora okamžite reagovala oddychovým časom. Hneď po ňom presne z pokutového hodu namierila Levčenková (0:4). Až potom sa gólovo dokázali presadiť aj domáce hráčky. Michalovčanky ale naďalej diktovali tempo hry. V pätnástej minúte viedli po presnej strele Dubovcovej 8:3, v 24. minúte dala Holešová už na 13:7. Olomouc ale kontroval troma gólmi v rade a o dve minúty neskôr tak bolo 10:13. Následne sa presadila Holešová, no za Olomouc odpovedali Ružičková s Kubáčková a krátko pred koncom prvého polčasu bolo už iba 12:14. Posledné slovo v prvom dejstve patrilo Vladimíre Bajčiová, ktorá gólom v posledných sekundách stanovila polčasové skóre na 12:15.

Líder tabuľky mal raketový štart aj do druhého polčasu. Hneď v úvode dosiahol štyri góly v rade a po presnej strele Dubovcovej viedol 19:13. Až potom uťala päťgólovú michalovskú šnúru Michaela Chlandová (14:19). Michalovčanky aj naďalej diktovali tempo hry. Ich náskok naďalej narastal. V 43. minúte bolo po góle Holešovej 14:22, na čo domáca lavička opäť reagovala oddychovým časom. Po ňom síce kontrovala z pokutového hodu Kubáčková, no po jej góle rovnakou mincou odpovedali aj Dubovcová s Černovovou a Iuventa trinásť minút pred koncom viedla komfortným deväťgólovým vedením (24:15). Aj napriek vysokému náskoku pokračovali zverenky trénera Františka Urbana v nastolenom tempe aj naďalej a nakoniec zvíťazili vysoko, o jedenásť gólov 32:21, keď definitívnu bodku za zápasom dala v poslednej minúte Jana Dziurová.

Štatistika
DHK Zora Olomouc - Iuventa Michalovce 21:32 (12:15)
Pok. hody: 4/2 - 1/1, vylúčené: 2 - 4. Rozhodovali: Kosa a Švidernoch, 200 divákov
DHK ZORA: Beranová, Rašková, Bártová - Růžičková 3/1, Trumpešová 3, Jansová 1, Sovová 1, Hvostaľová, Gebre Sellasie 1, Salčáková, V. Fryčáková 2, Severová 3, Kubáčková 5/1, Salašová 1, Chlandová 1, T. Fryčáková.
IUVENTA: Lafuenteová, Medveďová - Černovová 5, Holešová 6, Solárová 1, S. Nagyová, Habánková 4, Levčenková 1/1, Schusterová, Wollingerová 1, Dziurová 1, Dubovcová 4, Bajčiová 2, Perederyjová 7.



Uverejnené: 04.02.2017 19:12:46 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.