files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Tohtotýždňové krimi ...

Obvinenie z falšovania, pozmeňovania a neoprávnenej výroby peňazí a cenných papierov

Michalovský policajný vyšetrovateľ zo zločinu falšovania, pozmeňovania a neoprávnenej  výroby peňazí a cenných papierov obvinil 17-ročného Matúša zo Strážskeho, ktorý dňa 10.02.2010 v mieste trvalého bydliska neoprávnene vyrobil falzifikát  nominálnej hodnoty 50,-€ a ako pravý ho dal starej matke (68). Táto, keď zistila, že ide o falošnú bankovku, odovzdala ju na polícii. Mladistvý sa následne k skutku doznal. Obvinený je stíhaný na slobode, pričom za tento čin mu ako mladistvému, hrozí trest odňatia slobody až na 5 rokov.

Krádeže vlámaním a vypátranie páchateľov

6. júna medzi 01.20 a 06.15 hod. sa neznámy páchateľ vlámal do pohostinstva v obci Čierne pole (okr. Michalovce) a odcudzil alkoholické nápoje a z pokladne finančnú hotovosť - škoda pre majiteľa činí 670,-€. V pohostinstve tiež poškodil výherný automat, z ktorého odcudzil  hotovosť 293,-€ k škode firmy zo Svitu.
  
Neznámy páchateľ sa vlámal aj do pohostinstva v obci Pavlovce nad Uhom (okr. Michalovce), a to v noci z nedele na pondelok. Z pohostinstva odcudzil cigarety, cukrovinky, finančnú hotovosť a zväzok kľúčov od výherného automatu, čím dvom firmám vznikla škoda 630,-€, resp.  70,-€.

Michalovskí policajti vypátrali a z prečinu krádeže obvinili troch mladíkov z obce Vrbnica – dvoch 19-ročných Jozefov a 15-ročného Richarda, ktorí sa v dobe od 14.05. do 17.05.2010 vlámali do garáže miestneho úradu, odkiaľ odcudzili medený kábel a rôzne elektrické náradie (škoda 210,-€).

Sprenevera, podvod – objasnenie
     
Michalovskí policajti z prečinu sprenevery obvinili 33-ročnú Renátu B. z Michaloviec, ktorá ako obchodný zástupca bratislavskej spoločnosti v dobe od augusta 2009 do februára 2010 na rôznych miestach v Michalovciach prevzala od klientov finančnú hotovosť určenú na splátky za ich úvery. Tieto peniaze neodovzdala, ale si ich nechala pre seba. Bratislavskej spoločnosti spôsobila škodu vo výške 788,78 €. Táto 33-ročná Renáta B. z Michaloviec taktiež čelí obvineniu z prečinu podvodu, ktorá spoločne so 40-ročnou Milenou z Pavloviec nad Uhom v auguste minulého roku po dohode bez vedomia a súhlasu 45-ročnej ženy z uvedenej obce uzavreli na jej meno zmluvu o spotrebiteľskom úvere od bratislavskej spoločnosti. Zmluvu za ňu podpísali a peniaze si rozdelili. Bratislavskej spoločnosti spôsobili škodu 540,-€. Obidve ženy boli obvinené z prečinu podvodu, za ktorý im hrozí až dvojročné väzenie.

 



Uverejnené: 16.06.2010 14:31:39 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.