files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Víťazná bodka za základnou časťou

Hokejisti HK Dukla Michalovce zvíťazili po výbornom výkone v záverečnom 54. kole Budiš I. hokejovej ligy nad tímom HK Gladiators Trnava hladko 5:1. O presné zásahy Dukly sa postarali piati strelci - Martin Drotár, Dmitrij Vorobjev, Richard Mráz, Matej Giľák a Radovan Cútt. Zverenci trénera Miroslava Ihnačáka týmto súbojom ukončili základnú časť Budiš I. hokejovej ligy. Teraz na nich čaká play-off, do ktorého vstupujú z tretieho miesta. Ich súperom v prvom kole bude po základnej časti šiesta Spišská Nová Ves. Prvé dva zápasy sú na programe v utorok a v stredu 14. a 15. februára v Michalovciach, tretí zápas sa odohrá v Spišskej Novej Vsi v sobotu 18. februára, prípadný štvrtý takisto na Spiši v nedeľu 19. februára, no a prípadný piaty zápas by sa hral v utorok 21. februára v Michalovciach.

Michalovskí hokejisti absolvovali v poslednom kole doslova povinnú jazdu. Riedko zaplnené tribúny videli výborný ofenzívny hokej s viacerými šancami na oboch stranách. Obe družstvá sa síce rozbiehali pomalšie, no v druhej polovici prvej tretiny to hlavne Michalovčania poriadne roztočili. Predviedli viaceré pekné kombinácie. Po spolupráci tretieho útoku sa v dvanástej minúte k puku dostal Martin Drotár, ktorý prestrelil Košarišťana v trnavskej bráne. O tri minúty neskôr bolo 2:0, keď si na puk z obranného pásma nakorčuľoval Dmitrij Vorobjev a strelou popod betóny nedal trnavskému golmanovi najmenšiu šancu. To ešte nebolo v prvej tretine z michalovskej strany všetko. V osemnástej minúte totiž poslal Selujanov krásnu prihrávku za obranu hostí a Richard Mráz nekompromisne skóroval na 3:0. Aj v druhej tretine pokračovali domáci v aktivite, no zakaždým stroskotali na výbornom Košarišťanovi. Najväčšiu šancu spálil Lantoš, po ňom mieril Selujanov v presilovke iba do hornej žŕdky. Michalovčania boli lepším tímom aj v tretej tretine, v ktorej si taktiež vypracovali viaceré šance na strelenie gólu. V 42. minúte síce Fedorko nepremenil samostatný nájazd, no už o niekoľko desiatok sekúnd doklepol puk do trnavskej siete Matej Giľák a krátko na to upravil Radovan Cútt už na 5:0. Čestný úspech hostí zaznamenal v presilovej hre Šimon Beták, ktorým iba upravil na konečných 5:1.

HK Dukla Michalovce - HK Gladiators Trnava 5:1 (3:0, 0:0, 2:1)
Góly: 13. Drotár (Z. Král, Mrňa), 15. Vorobjev (Ščurko, R. Mráz), 18. R. Mráz (Selujanov, Ščurko), 44. Giľák (Cútt, Polaček), 46. Cútt (Giľák, Banovský) pres/1 - 49. Beták (Lukačovič, Szalay) pres/1.
Vylúčení: 6:4. Presilovky: 1:1. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: Švajka - Bogdaň, Jobbágy. Divákov: 480.
HK DUKLA: A. Trenčan - Selujanov, Hančák, Drábek, M. Šterbák, Polaček, Slimák, Dolgoš - Banovský, Cútt, Giľák - Vorobjev, Ščurko, R. Mráz - Mrňa, Z. Král, Drotár - Lantoš, Fedorko, Fajčák.
HK GLADIATORS: Košarišťan - Mihalko, Reho, Žilinský, Roth - Jurák, Hrbáčik, D. Okoličány - Beták, Szalay, Lukačovič - Brzák, Mrava, Kamenický - Čunderlík. 

Program HK Dukla v prvom kole play-off
1. zápas: HK Dukla Michalovce - HK Spišská Nová Ves (utorok 14. februára o 17.00 hod.)
2. zápas: HK Dukla Michalovce - HK Spišská Nová Ves (streda 15. februára o 17.00 hod.)
3. zápas: HK Spišská Nová Ves - HK Dukla Michalovce (sobota 18. februára o 17.00 hod.)
Prípadný 4. zápas: HK Spišská Nová Ves - HK Dukla Michalovce (nedeľa 19. februára o 17.00 hod.)
Prípadný 5. zápas: HK Dukla Michalovce - HK Spišská Nová Ves (utorok 21. februára o 17.00 hod.)




Uverejnené: 10.02.2017 20:43:31

Fatal error: Allowed memory size of 536870912 bytes exhausted (tried to allocate 32 bytes) in /data/c/c/cce2f648-a924-4e5d-bcd4-7adf9f66146e/chemkostavarena.sk/sub/novinyzemplina/clanky.php on line 623