files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Otec so synom vystavujú zaujímavé sochy

Malá galéria v Mestskom kultúrnom stredisku v Michalovciach pripravila pre milovníkov sochárskeho umenia výstavu dvoch amatérskych umelcov, otca so synom, Ladislava Staňa st. a Ladislava Staňa ml.


Každý má vlastný rukopis

Tvoreniu sa venujú naplno. Žijú zo svojich sochárskych diel. Ich sochy sú vhodné do veľkých interiérov či  do záhrad.  Obaja sochári majú svoj vlastný rukopis . Otec so synom žijú a tvoria v rodinnom domčeku vo Valalikoch, kde si zriadili vlastnú galériu „ LS+LS“ so svojimi dielami a obrazmi košických maliarov.

Staňo starší


Ladislav Staňo st. začínal vyrezávaním malých  drevených plastík ešte ako chlapec. Intenzívne sa tomu venuje už od 90. rokov. Svoje diela  dával na rôzne súťaže . Prvé ocenenie získal na súťaži „Moldavská paleta“, ktorá bola organizovaná Krajským osvetovým strediskom  v Košiciach. Tvorí plastiky z mramoru, andezitu,  pieskovca a travertínu. Doteraz vytvoril via, ako šesťsto plastík. Inšpirovaný je motívom ženy a materstva.  Najväčším Staňovým dielom je „Rajská brána“ umiestnená v najväčšej prírodnej galérii v Európe pri Třinci v Českej republike. Zúčastňuje sa kolektívnych výstav a plénerov. Samostatne vystavoval v Nemecku, Švajčiarsku, Maďarsku a Rakúsku.

Staňo mladší


Ladislav Staňo ml. má blízky vzťah k sochárskemu umeniu už od detstva. Venuje sa tomu intenzívne 3 až 4 roky.  Inšpiráciu čerpá najmä z prírody.  Sochárčeniu sa priučil od svojho otca, Ladislava Staňa st. . Prvé diela vytvoril v 15-tich rokoch. Vyštudoval  Strednú drevársku umeleckú školu. Tvorí abstraktné tvary z dreva, keramickej hliny, kovu, kameňa, alebo využíva kombinovanú techniku. Ladislavov štýl ocenili na jeho výstave viacerí košickí výtvarníci. Jeho dielami sú napr., „Zrodenie, Tretie oko, Drobnohľad a iné“. S otcom sa zúčastnil na viacerých sympóziách, benefičných výstavách a  tiež mali spoločné výstavy.                             (mk)



Uverejnené: 17.06.2010 09:14:44 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.