files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Na Michalovce nikdy nezabudne

Pred niekoľkými rokmi sa v michalovskom futbale rozhodli ísť španielskou cestou. Do prvého tímu MFK Zemplín tak prišlo viacero hráčov z tejto krajiny, ktorej reprezentácia bola v tom čase najlepšou na starom kontinente aj na svete. Ako tretí v poradí prišiel Marcos Calero Peréz. Útly, no rýchly krajný obranca či stredopoliar si okamžite získal sympatie divákov. Spolu so svojím kamarátom Vernonom de Marco vytvoril nerozlučnú úderku, ktorá prežila všetkých ostatných hráčov z Pyrenejského polostrova. V januári káder MFK Zemplín opustil Vernon de Marco, ktorý prestúpil do Slovana Bratislava, no a o niekoľko týždňov aj posledný Španiel Marcos Peréz.

Jeho odchod po viac ako štyroch rokoch je trochu trpký. Perez sa totiž nedohodol s vedením na novej zmluve, a tak odchádza pol roka pred uplynutím tej terajšej. „Je to škoda, no keďže som odmietol predĺžiť zmluvu, nemal som už nádej počas jari hrávať. Ako Španiel nemôžem byť na Slovensku pol roka bez zápasovej praxe, a tak som sa rozhodol odísť na Malorku a pripravovať sa tam individuálne. Verím, že nestratím formu a v lete si ako voľný hráč nájdem dobrý klub. Ktovie, možno to bude znova aj na Slovensku, jazyk už poznám, tak by som prijal zaujímavú ponuku,“ poznamenal pre portál fortunaliga.sk rodák z Malorky.

Na Michalovce bude mať Marcos Perez iba tie najlepšie spomienky. „Veľa som sa tu naučil ako hráč, aj ako človek. Postúpili sme do Fortuna ligy a hrať v najvyššej súťaži bol môj obrovský sen od detstva. Na pôsobenie na Slovensku nikdy nezabudnem, okrem futbalu si budem pamätať najmä na obrovskú zimu. Ako Španiel som reprezentoval MFK Zemplín, cítil som sa veľmi hrdo,“ pokračoval 23-ročný pravý obranca či stredopoliar.

Marcos Peréz v Michalovciach vydržal zo všetkých Španielov najdlhšie. Zažil časy, keď tím tápal v druhej lige, vysnenú postupovú sezónu do najvyššej súťaže a aj účinkovanie v nej. Za MFK Zemplín odohral vyše sto zápasov a za ten čas sa stal miláčikom tribún. Čo mu bude chýbať najviac? „Okrem samotných futbalových zážitkov nikdy nezabudnem ani na kamarátov, ktorých som si tu našiel. Určite s nimi zostanem v kontakte, veď máme na seba telefóny aj kontakty na sociálnej sieti. Najviac mi budú chýbať Dominik Kunca a Tomáš Sedlák, ktorých som pozval aj na dovolenku na Malorku, lebo mi na Slovensku v mnohom pomohli,“ dodal pre fortunaliga.sk Marcos Callero Peréz.



Uverejnené: 14.02.2017 10:18:14 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.