files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dve vysoké víťazstvá Dukly, Spišiaci doma s ambíciou navyše

Úvodné dva štvrťfinálové zápasy Budiš I. hokejovej ligy pri Laborci priniesli vysoké víťazstvá michalovskej Dukly. Päťgólové výhry 5:0 a 7:2, a najmä jednoznačný priebeh vzhľadom na posledné vzájomné zápasy nečakali asi ani sami „vojaci“. Séria sa teraz sťahuje na Spiš, kde majú domáci o motiváciu postarané. Nielenže sa chcú vrátiť do série a potrápiť favorita, ale ďalšou ambíciou je predĺžiť kariéru kapitánovi Ľubomírovi Vaicovi, ktorý ako je známe po sezóne uzavrie bohatú a úspešnú hráčsku kapitolu.

Úvody oboch štvrťfinálových duelov boli takmer na vlas podobné. Michalovčania vybehli na svojho súpera a ten rýchlo inkasoval. „Štart do prvého aj druhého zápasu sme mali vynikajúci. Vypracovali sme si šance, dali rýchle góly, ktoré nás upokojili. Hlavne ten druhý zápas bol čo sa týka začiatku výborný, keď sme za desať minút viedli 2:0,“ rozhovoril sa autor stredajších prvých dvoch gólov Tomáš Banovský. Ten v tretej tretine pridal k dvom gólom aj tretí a uzavrel tak prvý play-offový hetrik. Apropo, Michalovčania sa v závere základnej časti v koncovke poriadne trápili. Dvanásť gólov v dvoch zápasoch vyraďovacej časti sa zdá zárukou, že sa veci môžu zmeniť. „Verím, že sme to konečne prelomili a góly sa nám budú dávať ľahšie. Dúfam, že to takto pôjde aj naďalej,“ pokračoval Tomáš Banovský.

Michalovská Dukla síce vstupovala do štvrťfinálovej série z lepšieho umiestnenia po základnej časti ako Spišiaci, no tí zvíťazili v posledných štyroch vzájomných zápasoch, čo samozrejme zanechá stopy na mysli. „Ako sa hovorí, play-off je iná súťaž. Ak mám ale povedať pravdu, čakal som od nich väčší odpor a až také výrazné výhry som nečakal. Vyšli nám ale úvody zápasov, čo bolo dôležité. Play-off je iná liga a keď to takto pôjde ďalej, nemusíme sa báť nikoho v súťaži,“ zdôraznil Tomáš Banovský, ktorý sa po troch góloch a jednej asistencii okamžite vyšvihol na čelné priečky kanadského bodovania play-off, ktoré nateraz ovládol so šiestimi bodmi jeho spoluhráč Ladislav Ščurko.

Posledné vzájomné zápasy dali Spišiakom nádej na to, aby mohli pri Laborci pomýšľať na viac ako dve vysoké prehry. Nakoniec sa tak nestalo a doma budú odvracať michalovské postupové mečbaly. „Michalovčania majú silné družstvo, ktoré pred play-off ešte posilnili. My sme sem išli s cieľom prekvapiť. To sa nám nepodarilo. Musíme niečo rýchlo zmeniť, hrať lepšie zozadu. My proti takémuto tímu môžeme dať góly len z rýchlych kontier, otvorenú partiu s nimi hrať nemôžeme. Ak mám ale povedať pravdu, vzhľadom na posledné zápasy sme tu chceli dosiahnuť viac,“ podotkol jeden zo strelcov dvoch spišskonovoveských gólov na Zemplíne Jakub Lesňák.

Spišiaci v druhej tretine druhého zápasu za stavu 0:2 konečne prelomili čaro michalovského golmana Adama Trenčana. V 34. minúte ho prekonal ich kapitán Ľubomír Vaic. Jeho kontaktný gól však iba odštartoval výbornú päťminútovku Dukly, ktorá troma gólmi definitívne zlomila odpor hostí. „Dali sem síce kontaktný gól, no vzápätí opäť inkasovali, takže to nič neriešilo. Snáď, keby sme udržali stav 1:2 dlhšie, mohli sme niečo v tretej tretine urobiť s výsledkom. Za stavu 1:5 sa toho veľa robiť nedalo,“ pokračoval Jakub Lesňák, ktorý mohol kontaktný gól streliť skôr, v trinástej minúte ale nepremenil trestné strieľanie.

Stav série je teda po dvoch zápasoch 2:0 pre michalovskú Duklu. Spišiaci však doma kožu určite lacno nepredajú. Okrem predĺženia si svojej sezóny majú ambíciu navyše, predĺžiť kariéru svojmu kapitánovi Ľubomírovi Vaicovi, ktorý chce po sezóne zavesiť korčule na klinec. „Ja verím, že na to máme, aby sa séria opäť vrátila do Michaloviec. Určite sa o to pokúsime. Chceme to urobiť aj pre našich divákov, aby sa hralo nielen v sobotu, ale aj v nedeľu. Náš kapitán dohráva kariéru a my mu ju chceme predĺžiť,“ uviedol Jakub Lesňák. O predĺženie sérii však nechcú v Michalovciach ani počuť. „Nechceme to príliš naťahovať. Dúfam, že už v sobotu rozhodneme o postupe do semifinále a pred náročnými súbojmi si aspoň trochu oddýchneme,“ sebavedomo poznamenal Tomáš Banovský.   

Peter Brendza



Uverejnené: 16.02.2017 11:42:48 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.