files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

ZŠ Šamudovce má 54 žiakov, učia sa od základov

Základná škola v Šamudovciach (v okrese Michalovce) má v tomto školskom roku 54 rómskych žiakov.
 
Všetci sú z obce 

„Školáci získavajú vedomosti v špeciálnej triede, nultom, prvom, druhom, treťom a štvrtom ročníku. Celkove škola pozostáva zo štyroch tried. Žiaci z nultého ročníka majú samostatnú triedu. Prváci a štvrtáci, ako aj druháci s tretiakmi sa učia spoločne  v dvoch oddeleniach,“   objasnila riaditeľka školy PaedDr. Jarmila Gubaňarová. „V každej triede však učí len jeden pedagóg. Keď sa venuje jednej skupine, ďalšej zadá samostatnú prácu a naopak,“ vysvetlila pani riaditeľka systém výučby, ktorý je veľmi náročný. V podmienkach šamudovskej základnej školy však iné možnosti neprichádzajú do úvahy.
 
Pre zaujímavosť, v nultom ročníku si deti osvojujú základné hygienické a sociálne návyky. Na jednotlivých vyučovacích hodinách preberajú úplné základy slovenského jazyka a matematiky. Učia sa počítať do päť a spoznávajú niektoré  písmená abecedy. V špeciálnej triede sú druháci a tretiaci. Podľa stupňa postihnutia, (ten určujú špeciálny pedagóg a pedagogicko-psychologická poradňa), sú rozdelení do variantov A a B. Vedomosti získavajú na základe učebných osnov špeciálnych škôl.

Žiaci väčšinou dosahujú priemerné prospechové výsledky s po ukončení spomínaných štyroch ročníkov pokračujú v štúdiu na Základnej škole v susedných Žbinciach.               (janč)



Uverejnené: 17.06.2010 09:23:04 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.