files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dorastenci Krásnoviec získavajú skúsenosti

Dominantným športovým odvetvím v Krásnovciach je podobne, ako v mnohých iných obciach futbal. Mužstvo dospelých patrí k popredným účastníkom II.B triedy ObFZ Michalovce. Dorastenecký tím získava cenné herné skúsenosti v III.B triede.

Stabilné výkony
  
 „V závere sezóny je tím dospelých na 3. mieste v tabuľke a podľa všetkého si ju aj udrží, keďže pred v poradí štvrtým celkom má dostatočný bodový náskok,“ rozhovoril sa tajomník Telovýchovnej jednoty Pokrok Krásnovce, Marek Kičinka. Mužstvo je s umiestnením spokojné a pozitívom je, že si udržiava stabilnú výkonnosť. 


 
Hrávajú s vlastnými

  
V minulosti Krásnovčania využívali aj služby bývalých michalovských futbalistov. Dres A-tímu obliekli  brankár Marián Hrinda či „ostrostrelec“ Michal Vasiľ. Svojho času bol pri „áčku“ aj súčasný mládežnícky tréner MFK Zemplín Vladimír Smaržík. „Gólman Hrinda nám v prípade potreby dodnes vypomáha. Mišo Vasiľ sa rozhodol pre návrat do rodných Tušíc. Tréner Smaržík má dosť futbalových povinností v Michalovciach. Ak však má čas, stále sa v našom športovom areáli zastaví a poskytuje nám cenné rady,“ objasnil.
Na základe rozhodnutia futbalového výboru hrávajú za krásnovské „áčko“ len vlastní odchovanci, ktorých má klub dostatok. Dokonca, tí najlepší hosťujú v michalovských mládežníckych kolektívoch. 

Obdivuhodná vizitka
 
Bez väčších ťažkosti v Krásnovciach pôsobí aj dorastenecký futbalový celok. Tvoria ho výlučne chlapci z obce, čo im môžu viaceré dediny závidieť. „Je to vecou komunikácie s mladými ľuďmi. Nám sa ich jednoducho podarilo presvedčiť na futbal,“ zdôvodnil hlavné piliere úspechu Marek Kičinka, ktorý je aj zároveň trénerom dorasteneckého družstva. Dorastencom Krásnoviec sa už futbalová sezóna skončila. Po poslednom kole III.B triedy obsadili 4. miesto. „Očakával som, že skončia o priečku vyššie. Verím, že im to vyjde o rok,“ vyslovil presvedčenie. Najväčšie rezervy vidí v hernej disciplíne. Jeho zverenci doplatili aj na vylúčenia. Takisto od nich očakáva ešte väčšiu túžbu po víťazstvách. „Ich najsilnejšou stránkou je veľká bojovnosť,“ doplnil tréner.
Nové ciele

V prvý júnový deň kolektív začal s prípravou na ďalší súťažný ročník. Hráči sa budú chcieť vyhnúť uvedeným nedostatkom. No a samozrejme, že v tabuľke chcú skončiť o niečo vyššie.                          (janč)



Uverejnené: 18.06.2010 15:15:38 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.