files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Šesťminútový kolaps stál Michalovčanov prvé víťazstvo

Ešte desať minút pred koncom držali v rukách prvé víťazstvo v sérii, no nakoniec nemajú nič. Hokejisti HK Dukla Michalovce viedli v prvom semifinálovom zápase play-off Budiš I. hokejovej ligy na ľade Detvy v 50. minúte 4:1, nakoniec ale behom šiestich minút štyrikrát inkasovali a v sérii tak vedú Podpoľanci 1:0...

Na domácu radosť to od začiatku rozhodne nevyzeralo. Zemplínčania sa totiž v druhej minúte ujali vedenia po góle Pavla Mrňu, do dvojgólového ich poslal v druhej tretine Marcel Šterbák a hoci domáci odpovedal gólom Říhu, po presných zásahoch Ščurka a Giľáka viedli „vojaci“ desať minút pred koncom 4:1. Čo sa stalo následne si nevie vysvetliť ani tréner Dukly Miroslav Ihnačák. „Takýto kolaps sa skúsenému družstvu ako máme my stávať nemôže,“ zdôraznil michalovský lodivod, ktorý následne pokračoval v hodnotení nešťastného duelu. „Do tej päťdesiatej minúty sme boli lepším tímom. Chlapci plnili taktické pokyny, hrali to, čo sme od nich vyžadovali. Nalomil nás zrejme druhý inkasovaný gól. Po ňom domáci vrhli všetky sily do útoku, no ich tlak sme mali rozhodne ustáť. Máme totiž v kádri skúsenosť, ktorá sa ale tentoraz na ľade neprejavila. Práve v momentoch, keď mali skúsení hráči tím podržať, robili sme školácke chyby, ktorými sme pomohli súperovi vrátiť sa do prehratého zápasu. Aj keď to možno vyzeralo počas zápasu inak, prehrávame v sérii 0:1. Vzhľadom na priebeh zápasu, keď sme prišli o víťazstvo, sme strašne sklamaní. Keby bol priebeh zápasu taký, že by sa skóre ustavične naťahovalo a rozhodujúci gól by sme inkasovali tri minúty pred koncom, vtedy by sa dalo hovoriť aj o šťastí. Ale takto...,“ nedokončil vetu Miroslav Ihnačák.

Aj keď to bol iba prvý zápas semifinálovej série, ktorej chlieb by sa mal lámať v ďalších súbojoch, psychická trauma utrpená šesťminútovým kolapsom môže na Michalovčanoch zanechať výrazné stopy. „Psychická výhoda je teraz na strane súpera. Je to však play-off a výhoda v ňom je taká, že jeden prehratý zápas neurobí celú sériu. My sa jednoznačne z tejto prehry musíme vyspať a v sobotu je nový deň, nový zápas, ktorý začína od 0:0. Máme skúsené mužstvo, ktoré sa musí aj z takejto prehry otriasť. Keď sa tak stane a my nadviažeme na výkon z prvých päťdesiatich minút, nie sme v sobotu bez šance na víťazstvo. Chlapci si ale musia uvedomiť, že toto už nie je základná časť a pyká sa za každú chybu. My sme ich urobili dosť a to rozhodlo o našej prehre. V ďalších stretnutiach tejto náročnej série ich už robiť nemôžeme. Vtedy máme šancu na úspech, “ uviedol recept na zdolanie Detvy lodivod michalovskej Dukly Miroslav Ihnačák.

Peter Brendza



Uverejnené: 25.02.2017 10:45:16 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.