files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Michalovská smola na konci zápasu

Basketbalistky 1. BK D Michalovce prehrali v zápase 10. kola nadnárodnej Karpatskej ligy na pôde Starej Ľubovne tesne 67:71, keď po polčase viedli 38:36. Najbližšie budú Zemplínčanky v hre v sobotu 11. marca, kedy v telocvični Gymnázia Pavla Horova privítajú o 13.00 hod. poľskú Bochniu.

Michalovčanky cestovali do Starej Ľubovne oslabené o Regendovú, zranenú Harmanovú, bez Hamadejovej a Vargovej, pričom limitujúce zranenie mali aj Gazdová a Kostovčíková, ktoré hrali so sebazaprením. Keďže domáce nastúpili v kompletnom zložení, mala to byť viac menej ich povinná a víťazná jazda. Že to tak nebolo a zápas bol dramatický až do posledných sekúnd, bola zásluha Michalovčaniek, ktoré znova podali výborný výkon a duel prehrali až v úplnom závere. „K domácim sa priklonilo aj šťastie, ktorého mali neúrekom. Potešiteľný bol sebavedomejší výkon našich mladých dievčat, na ktorých sa pozitívne prejavili dôsledky dobrých výkonov na medzinárodnom turnaji v Poľsku,“ zdôraznil tréner michalovského celku Ladislav Janošov.

Michalovčanky v základnej zostave Gazdová, Majerníková, Jurašková, Sabovčíková a Kostovčíková zo začiatku hrali vyrovnaný zápas a od stavu 9:11, keď prišli na ihrisko Naščáková, Karoľová i Berdáková, po šesťbodovej šnúre išli do vedenia 15:11. „Vtedy prvýkrát zaúradovalo spomínané šťastie pre domáce družstvo, keď dvakrát po sebe zakončili tesne pred časovým limitom 24 sekúnd  a to šťastnými úspešnými trojkovými pokusmi  o dosku  a naraz bolo 17:15 pre Sabinov.  Tak ako sa prvá štvrtina skončila, tak sa aj druhá začala, teda šťastnou trojkou a dvoma dvojbodovými košmi domáceho družstva,  ktoré  tak rýchlo viedlo 24:15. Dievčatá však neskladali zbrane, bojovali o každú jednu loptu a výsledkom tejto snahy bolo, že v polčase sme viedli 36:38,“ pokračoval tréner michalovských basketbalistiek, ktorý vyzdvihol hlavne výkon kapitánky Juraškovej.

Tretiu štvrtinu Zemplínčanky nezvládli. „Svoj podiel však na tom má aj pokazená časomiera, keď od stavu 45:44 pre domáce, nebolo možné sledovať vývoj zápasu a spoľahnúť sme sa museli iba na informácie stolíka, takže  hlásený výsledok 55:46 po skončení štvrtiny, bol pre nás dosť prekvapujúci i krutý. Vo štvrtej štvrtine hrali naše dievčatá asi najlepší basketbal v tejto sezóne. Prvé štyri minúty sme vyhrali 11:2, keď vynikali Jurašková, Naščáková a Majerníková. Domáce mali problémy s tým koho skôr brániť, keďže nebezpečné boli všetky naše hráčky. Dve minúty pred koncom sme viedli 66:63, keď posledné naše tri útoky zastavili domáce len faulami, ale iba raz držanie za ruky z ich strany a tým zmarenie nášho rýchleho protiútoku bolo kvalifikované ako nešportový faul, čo domácim pomohlo. V prípade nešportového faulu hádže družstvo dva trestné hody, neskáče sa pri trestných hodoch, ale družstvo má ešte aj loptu zboku. Tým, že boli pískane len riadne fauly, mohli domáce kľudne rozohrať a aj to im pomohlo  zvíťaziť v zápase v ktorom  neboli lepším ale šťastnejším družstvom,“ dodal ešte k zápasu Ladislav Janošov.

Stará Ľubovňa - 1.BK D Michalovce 71:67 (36:38)
Štvrtiny: 17:15, 19:23, 19:8, 16:21
Strelci: Jurašková 24, Sabovčíková 12, Majerníková 9, Naščáková 8, Berdáková.
Doskoky: Berdáková 9, Jurašková 7.
Zisky: Jurašková a Majerníková po 6.

Peter Brendza a 1. bkd michalovce




Uverejnené: 27.02.2017 11:07:50 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.