files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Oceňovanie športovcov zachytené fotoobjektívom

V pondelok 27. februára popoludní sa v obradnej sieni Mestského úradu v Michalovciach uskutočnilo oceňovanie najlepších športovcov a športových klubov mesta v kategórii dospelých, dorastencov či žiakov za rok 2016. Z tohto podujatia vám prinášame fotogalériu, ako aj zoznam ocenených.

Najúspešnejší športovci a športové kolektívy mesta Michalovce za rok 2016 v kategórii dospelých:

Jednotlivci:

Patrícia Wollingerová

členka družstva žien HK Iuventa Michalovce hráva na poste strednej spojky

V súťažnom ročníku 2015/2016 majsterka Slovenskej republiky v kategórii žien, 1. miesto vo WHIL, víťazka Slovenského pohára, osemfinalistka Európskeho pohára - EHF.

Trénerom športovkyne je František Urban

Marián Kelemen

v sezóne 2015/2016 bol členom MFK Zemplín Michalovce

Brankár družstva, mal markantný podiel na udržaní mužstva MFK Zemplín Michalovce v najvyššej slovenskej futbalovej Fortuna lige v sezóne 2015/2016, toho času pôsobí v Poľsku v ekstraklasovom klube Jagiellonia Bialystok.

Trénerom športovca bol Stanislav Griga

Gabriel Čopák st.

člen ŠK Zemplín Judo Michalovce

V roku 2016 obsadil 1. miesto na majstrovstvách Slovenskej republiky Open veteránov v Banskej Bystrici vo váhovej kategórii do 81 kg, 3. miesto na Majstrovstvách maďarskej republiky Open veteránov v Banskej Bystrici vo váhovej kategórii do 81 kg, 7. miesto na Majstrovstvách sveta veteránov na Miami (USA) vo váhovej kategórii do 81 kg za účasti 999 pretekárov zo 63 štátov, účasť na majstrovstvách Európy v Poreči (Chorvátsko) vo váhovej kategórii do 81 kg za účasti 813 pretekárov z 38 štátov.

Trénermi športovca sú Viliam Kohút a sám Gabriel Čopák.

Tomáš Banovský

člen HK Dukla Michalovce

Útočník družstva štartujúceho v Budiš I. lige mužov, v súťažnom ročníku 2015/2016 sa s družstvom umiestnil na šiestom mieste, v sezóne 2015/2016 odohral za tím HK Dukla Michalovce 37 ligových zápasov s bilanciou 18 gólov a 20 asistencií, v klubovej produktivite bol na 3. mieste, v štatistických ukazovateľoch súťaže bol na 19. mieste, v sezóne 2016/2017 odohral za tím HK Dukla Michalovce 47 ligových zápasov, dal 18 gólov a mal 27 asistencií, v štatistických ukazovateľoch súťaže je na 20. mieste, v klubovej produktivite je momentálne na 5. mieste.

Trénerom športovca je Miroslav Ihnačák

Dominik Lorinc

člen MMA klubu Michalovce, súťaží vo váhovej kategórii do 75 kg

Dosiahnuté výsledky v roku 2016: 2. miesto Majstrovstvá sveta WFMC v Manchestri kategória grappling, 2. miesto Majstrovstvá sveta WFMC v Manchestri kategória MMA váhová kategória 75 kg, 2. miesto medzinárodný turnaj combat sambo Ukrajina.

Trénerom športovca je Tibor Šimonič

Vasyľ Klevľanyk

člen Kickbox klubu Michalovce, súťaží vo váhovej kategórii do 69 kg

Dosiahnuté výsledky v roku 2016: - 1. kolo Open ligy SZKB 2016: 1. miesto light contact a 1. miesto kick light, WAKO Slovak Open 2016: 2. miesto kick light, 2. kolo Open ligy SZKB 2016: 1. miesto light contact, 2. miesto kick ligh a 2. miesto full contact (-71kg), WAKO Európsky pohár Poľsko 2016: 1. miesto kick light a 2. miesto full contact, Majstrovstvá SR 2016: 1. miesto light contact a 2. miesto kick light, 3.kolo Open ligy SZKB 2016: 1. miesto light contact a 1. miesto kick ligh, Czech Open 2016: 3. miesto light contact a 2. miesto kick light. 

Trénerom športovca je Ľuboš Takáč

Alena Farkašová

členka Atletického clubu Michalovce, kategória 18 - 34 rokov (víťazka Oblastnej bežeckej ligy, regiónu Michalovce a Sobrance za rok 2016)

Dosiahnuté výsledky v roku 2016: 1. miesto na behu Strážske - Laborecká desiatka, Banské - Bančanská desiatka, Veľatský lesný beh, Veľké Kapušany - beh pláňavou, Moldavská desiatka, Olšavský pohár, Jesenný beh Michalovčanov, Vechcovská desiatka, Strážske - beh oslobodenia, Hermanovská desiatka, 2. miesto na nočnom behu v Trebišove, Domašskej desiatke, Hámorskej desiatka, Michalovskej hodinovke, Žipovskej desiatka, Behu do vrchu Mláčky, Behu do vrchu Dubník, Po stopách smolníckych baníkov, Behu o štít mesta Michalovce.

Jana Ďurčáková

členka ŠK Zemplín Michalovce - silový trojboj, disciplína tlak na lavičke, súťaží vo váhovej kategórii do 63 kg

Dosiahnuté výsledky v roku 2016: 2. miesto na majstrovstvá Slovenska tlak na lavičke v Zlatníkoch, 4. miesto Pohár primátora mesta Michalovce v tlaku na lavičke, 3. miesto silový trojboj v Častej, 2. miesto Slovenský pohár v silovom trojboji v Sabinov.

Trénerom športovkyne je Ladislav Lechan st.

Štefan Mazúr

člen Šachového klubu Zemplín Michalovce

Dosiahnuté výsledky v roku 2016: 2. miesto na majstrovstvách Slovenska jednotlivcov v šachu v Banskej Štiavnici, 9. miesto na Svetovej univerziáde v šachu v Abu Dhab, 1. miesto na Letnej univerziáde v Bratislave.

Denis Surgent

člen Európskeho hortingového zväzu Michalovce, súťaží vo váhovej kategórii do 84 kg

Dosiahnuté výsledky v roku 2016: - 3. miesto Majstrovstvá SR juniorov, žiakov  PIT BULL WEST COAST BJJ & GRAPPLING CUP, 1. miesto EUROPEAN HORTING MMA 2016 v Bardejove - Amater, Absolut 1. miesto v kategórii do 84 kg a získal profesionálny opasok interkontinentálneho šampióna v MMA a stal sa majstrom Európy.

Trénerom športovca je Ivan Sirko

Pavol Dlugoš

člen motoristického Marlau Klubu Michalovce

Dosiahnuté výsledky v roku 2016: na Majstrovstvách zóny strednej Európy získal 2. miesto v kategóriiD4 - 1600cm3, na Majstrovstvách Slovenska automobilov na okruhoch dosiahol celkové 2. miesto.

Slavomír Prada

člen Fitnes klubu Jána Berdyho, súťaží v kategórii Masters I. muži

Dosiahnuté výsledky v roku 2016: - 3. miesto na Majstrovstvách Slovenska, 5. miesto na Majstrovstvách sveta, 6. miesto na Iron Gym vo Zvolene, 2. miesto na Grand Prix v Nových Zámkoch, 2. miesto na Majstrovstvách Európy v Šamoríne - Čilistove, 5. miesto na Majstrovstvách sveta v Budapešti, 2. miesto na Majstrovstvách Európy v Šamoríne, zaradený do reprezentačného výberu SR – Elite tour.

Trénerom športovca je Ján Berdy a sám Slavomír Prada

Peter Rauch

člen Motovia moto clubu Michalovce

Motocyklový pretekár Peter Rauch sa na svojej Aprílii stal v kubatúre do 125 SP(cestné preteky motocyklov) majstrom Slovenska za rok 2016, v rámci európskej konkurencie (Alpe Adria) obsadil pekné štvrté miesto a nadviazal tak na dva majstrovské tituly ešte z rokov 1995 a 1996, kedy sa takisto stal šampiónom Slovenska, rozdiel je akurát v tom, že vtedy triumfoval v kubatúre do 250 SP, tohtoročný primát je v kubatúre 125 SP prvým.

Kolektívy:

Ženy HK Iuventa Michalovce:

Stali sa majsterkami Slovenska v súťažnom ročníku 2015/2016, v súťažnom ročníku 2015/2016 získali 1. miesto vo WHIL, v súťažnom ročníku 2015/2016 sa stali víťazkami Slovenského pohára.

Trénerom družstva je František Urban

Ženy MFK Zemplín  Michalovce

V súťažnom ročníku 2015/2016 obsadili 1.miesto v II. slovenskej futbalovej lige žien skupiny Východ a postúpili do najvyššej futbalovej ligy žien.

Trénerom  družstva je Dušan Rácz

Ženy ŠK Zemplín Judo Michalovce:

V súťažnom ročníku 2015/2016 získali 2. miesto v Slovenskej národnej lige žien. Družstvo súťažilo v zložení: Kincelová Dominika, Bojačková Lýdia, Morongová Miroslava, Varadyová Martina, Koreňová Eva, Petruny Natália, Miková Viktória, Halajová Alexandra, Bokorová Patrícia.

Trénermi družstva sú Gabriel Čopák a Viliam Kohút

Družstvo telesne postihnutých ŠK Zemplín Michalovce - silový trojboj:

V roku 2016 získali 3. miesto na Majstrovstvách Slovenskej republiky v tlaku na lavičke telesne postihnutých športovcov v Bánovciach nad Bebravou v zložení Štefan Golas, František Antony a Ladislav Lechan st., 3. miesto na Európskom pohári v tlaku na lavičke telesne postihnutých športovcov vo Wroclave (Poľsko) za účasti družstiev z domáceho Poľska, Ruska, Maďarska a Talianska.

Trénerom družstva je Ladislav Lechan st.

Kategória - žiactvo

Jednotlivci:

Renáta Maxima Gaľová

žiačka športového klubu Comenium Michalovce pri IV. ZŠ na UL. J. A. Komenského

Dosiahnuté výsledky v roku 2016: 1. miesto na Majstrovstvách kraja v behu na 800 metrov, 1. miesto na Majstrovstvách kraja v cezpoľnom behu, 1. miesto na halových Majstrovstvách kraja v behu na 800 metrov, 4. miesto na halových Majstrovstvách Slovenskej republiky v behu na 800 metrov, 2. miesto v behu na 1500 metrov prekážok na Majstrovstvách Slovenskej republiky žiakov, 4. miesto v behu na 800 metrov na Európskych detských atletických hrách v Brne.

Trénerom športovkyne je  Miloš Tkáč

Richard Jakub

žiak Európskeho hortingového zväzu Michalovce, súťaží vo váhovej kategórii do 65 kg, súťaží v MMA, zmiešaných bojových umeniach , Brazilskom Jiu Jitsu a v hortingu - amatérsky

Dosiahnuté výsledky v roku 2016: - na Majstrovstvách SR juniorov, žiakov  PIT BULL WEST COAST BJJ & GRAPPLING CUP v Bratislave obsadil 4. miesto, na Majstrovstvách Európy žiakov a juniorov v Bardejove získal 1. miesto.            

Trénerom športovca je Ivan Sirko

Dáša Šinkárová

staršia žiačka Športového klubu stolného tenisu Michalovce

Dosiahnuté výsledky v roku 2016: 1. miesto na Majstrovstvách Slovenska v zmiešanej štvorhre, 1. miesto na Majstrovstvách Slovenska v súťaži družstiev, 2. miesto na Majstrovstvách Slovenska v súťaži jednotlivcov – kde bolo nominovaných 24 hráčok v rámci SR, reprezentantka slovenskej republiky v kategórii junioriek. 

Trénerom športovkyne je Dmitrij Šinkar

Jakub Cverčko

žiak MMA klubu Michalovce, súťaží vo váhovej kategórii do 40 kg

Dosiahnuté výsledky v roku 2016: Na graplingovom turnaji v Košiciach získal 2. Miesto, na medzinárodnom turnaji v combat sambo na Ukrajine získal 2. miesto, na Majstrovstvách Európy v combat sambo obsadil 3. miesto, na Majstrovstvách sveta WFMC v Manchestri získal 2. miesto v kategórii Grappling.

Trénerom športovca je Tibor Šimonič

Izabela Kondášová

žiačka hádzanárskeho klubu Iuventa Michalovce, v družstve hráva na poste brankárky

V súťažnom ročníku 2015/2016 obsadila s družstvom 2. miesto  na majstrovstvách Slovenskej republiky, v aktuálnom  súťažnom ročníku 2016/2017 je družstvo na 1. mieste v 1. lige mladších dorasteniek. Je zaradená do výberu kadetskej reprezentácie SR.

Trénerom športovkyne je Henrich Marcinčák

Karel Svobodník

žiak športového Kickbox klubu Michalovce štartujúci vo váhe do 52 kg

Dosiahnuté výsledky v roku 2016: V 1. kole Open ligy SZKB 2016 3. miesto light contact a 2. miesto kick light, WAKO Slovak Open 2016 - 3. miesto kick light. V 2. kole Open ligy SZKB 2016 3. miesto light contact WAKO Európsky pohár Poľsko 2016 3. miesto kick light, WAKO Svetový pohár Maďarsko 2016 3. miesto light contact, Majstrovstvá SR 2016 1. miesto light contact a 3. miesto kick light Medzinárodné majstrovstvá ČR 2016 2. miesto light contact a 2. Miesto kick light, 3. kolo Open ligy SZKB 2016 1. miesto light contact a 1. miesto kick light Czech Open 2016 - 3. miesto light contact, je zaradený do reprezentačného výberu SR.

Trénerom  športovca je Ľuboš Takáč

Natália Padová

členka športového streleckého klubu Mládež Michalovce

Dosiahnuté výsledky v roku 2016: 1. miesto so ziskom 292 bodov na Majstrovstvách Slovenska v športovej streľbe žiakov pri 16 účastníkoch v kategórii, 1. miesto so ziskom 286 bodov na Národnej lige mládeže v Prešove, 3. miesto(287 bodov) na Majstrovstvách kraja v športovej streľbe v Kluknave za účasti 13 účastníkov.

Trénerom športovkyne je Ján Kisty

Jakub Ragan

kadet Hokejového klubu Mládež Michalovce, hráva na poste útočníka alebo centra

V sezóne 2015/2016 za Hokejový klub Mládež Michalovce (v kategórii 8. a 9. ročník) nazbieral v 19 zápasoch 13 gólov a 15 asistencií, čo bolo spolu 28 kanadských bodov, v sezóne 2016/2017 je momentálne najproduktívnejším hráčom kadetov HK Mládež, keď doteraz nazbieral spolu za 22 zápasov 22 gólov a 27 asistencií, čo je spolu 49 kanadských bodov, aktuálne s kategóriou kadetov HK Mládež bojuje o postup do najvyššej súťaže TOP 12, je zaradený do výberu reprezentácie Slovenska do 15 rokov.

Trénermi športovca sú Ivan Králik, Tibor Tartaľ a Radoslav Regenda

 Marcel Novák

hráč kategórie U15 MFK Zemplín, družstva štartujúceho v I. lige mladšieho dorastu, v družstve hrá na poste stopéra

Je zaradený do výberu reprezentácie Slovenskej republiky kategórie U15.

Trénerom športovca je Viktor Kostovčík

Gabriel Čopák ml.

žiak ŠK Zemplín Judo Michalovce

Dosiahnuté výsledky v roku 2016: 3. miesto na majstrovstvách Slovenskej republiky v kategórii žiaci vo váhe do 38 kg, 1. miesto na Majstrovstvách kraja v kategórii žiaci vo váhe do 38 kg, 4x1. miesto v Oblastnej lige žiakov a žiačok(4. kolá) vo váhe do 38 kg, 2. miesto na Medzinárodnom turnaji Archa Cup Bratislava v kategórii žiaci vo váhe do 38 kg za účasti pretekárov z 5 krajín, 3. miesto na Medzinárodnom turnaji Bochnia(Poľsko) v kategórii žiaci vo váhe do 38 kg za účasti pretekárov zo 7 krajín, 5. miesto na Medzinárodnom turnaji Arad(Rumunsko) v kategórii žiaci vo váhe do 38 kg za účasti pretekárov zo 7 krajín, 9. miesto na Medzinárodnom turnaji Alytus (Litva) v kategórii žiaci vo váhe do 38 kg za účasti pretekárov zo 6 krajín.

Trénerom športovca  je Viliam Kohút

Richard Leško

žiak Plaveckého klubu Orca Michalovce, je zaradený do Útvaru talentovanej mládeže

Je 3 násobný majster Slovenska – 2 x 50m a 100m voľný spôsob, dosiahnuté výsledky: Hajduszoboszlo, Maďarsko - 1. miesto 100m prsia, domáce so zahraničnou účasťou - „Cena plaveckého klubu Humenné“ 3 x 1. miesto 50m a 100m voľný spôsob, 50m prsia, 2. miesto 100m prsia, 3. miesto 100m polohové preteky, majstrovstvá kraja - Spišská Nová Ves - 1. miesto štafeta 4 x 50m voľný spôsob, 2. miesto 50m voľný spôsob a štafeta 4 x 50m polohové preteky, 3. miesto 200m prsia, Michalovce - 1. miesto 100m prsia, 2 x 2. miesto štafeta 4 x 50m voľný spôsob a 4 x 50m polohové preteky, 3. miesto 200m pol preteky, zahraničné preteky - Debica, Poľsko - 1. miesto 50m prsia, Majstrovstvá SR - Letné majstrovstvá SR starších žiakov, Štúrovo - 2. miesto 100m v. spôsob, domáce preteky so zahraničnou účasťou – „Pohár Priateľstva Rimavská Sobota“, 3 x 1. miesto 50 a 100m voľný spôsob 50m prsia, 2 x 2. miesto 200m voľný spôsob, 100m polohové preteky, 3. miesto 100m prsia, „Cena mesta Humenné“ – 3 x 1. miesto 50m, 100m voľný spôsob a 100m prsia, „Jarná cena Žiliny“ – 2 x 1. miesto 50m a 100m voľný spôsob, „Veľká cena Dolného Kubína – 3 x 1. miesto 50m,100m voľný spôsob, štafeta 4 x 50m voľný spôsob, 2. miesto 50m prsia, 3. miesto štafeta 4 x 50m polohové preteky, „Orca cup Bratislava“ - 3 x 2. miesto 50m, 100m voľný spôsob a 50m prsia, „Veľká cena Popradu“ - 1. miesto 50m voľný spôsob, 2 x 2. miesto 100m voľný spôsob a 50m prsia, Majstrovstvá kraja – Humenné – 2 x 1.miesto 50m prsia a 100m polohové preteky, 2.miesto 100m prsia, 3. miesto 50m znak, Košice - 1. miesto 100m voľný spôsob, 3. miesto 50m motýlik.

Trénerkou športovca je Katarína Hamadejová

Kolektívy:

Družstvo starších a mladších žiakov ŠK Zemplín JUDO Michalovce

V súťažnom ročníku 2015/2016 získali 1. miesto v Oblastnej lige žiakov a žiačok(4. kolá) pri počte 11 štartujúcich družstiev, 3. miesto na Majstrovstvách družstiev starších žiakov v Bratislave, družstvo zápasilo v zložení: Petruny Alexander, Vanek Miroslav, Demčák Tomáš, Varešinský, Michal, Vavrik Jakub, Hanudel Branislav.

Trénermi družstva sú Peter Kittan, Anna Kittanová, Gabriel Čopák st., Viliam Kohút, Ján Kulik, Miroslav Kulik a Roman Dobek

Družstvo starších žiačok HK Iuventa Michalovce

V súťažnom ročníku 2015/2016  družstvo obsadilo 2. miesto na majstrovstvách Slovenska pri počte 8 štartujúcich družstiev, v aktuálnom súťažnom ročníku 2016/2017 sú momentálne na 1.mieste.

Trénerom družstva Henrich Marcinčák

Kategória - dorast

Jednotlivci:

Dominik Saxa

hráč kategórie U17 MFK Zemplín Michalovce, družstva štartujúceho v I. lige mladšieho dorastu, v družstve hráva na poste stredopoliara

Je zaradený do výberu reprezentácie Slovenskej republiky kategórie U17.     

Trénerom športovca je Adrián Devečka

Eva Gazdová

mladšia dorastenka 1. BK D Michalovce, v družstve hráva na poste krídla, je zaradená do reprezentačného výberu Východoslovenského regiónu

V sezóne 2015/2016 dosiahla mimoriadny výsledOk, keď hodnotených bolo 269 hráčok sa stala najlepšou strelkyňou kadetskej ligy SR s celkovým počtom bodov 644, čo je priemer 32 bodov na zápas, najúspešnejšia strelkyňa trestných hodov s počtom 144 bodov, najúspešnejšia hráčka s počtom 152 získaných faulov, v jesennej časti aktuálneho súťažného ročníka 2016/2017 je najlepšou strelkyňou družstva mladých žien v Karpatskej lige s priemerom 20 bodov na zápas.

Trénerom športovkyne je Peter Šandor

Marko Babuka

dorastenec športového kickbox klubu Michalovce, súťaží vo váhovej kategórii do 57 kg

Dosiahnuté výsledky: 1. kolo Open ligy SZKB 2016 - 3. miesto light contact, 3. miesto kick light a 2. miesto low kick, WAKO Slovak Open 2016 - 3. miesto kick light (sn.) a 2. miesto light contact (-63kg sn.), 2. kolo Open ligy SZKB 2016 - 1. miesto light contact, 2. miesto kick light, Majstrovstvá SR 2016 - 1. miesto light contact a 2. miesto kick light (sn.), Medzinárodné majstrovstvá ČR 2016 - 2. miesto kick light (-63kg), 3.kolo Open ligy SZKB 2016 - 3. miesto light contact (-63kg) a 3. miesto kick light (-69kg), Czech Open 2016 - 2. miesto kick light (-63kg), zaradený do reprezentačního výberu SR.

Trénerom  športovca je Ľuboš Takáč

Barbora Čupková

dorastenka Fitnes klubu Jána Berdyho, súťaží vo váhovej kategórii sport model, je zaradená do reprezentačného výberu Elite tour

Dosiahnuté výsledky v roku 2016: 4. miesto na Majstrovstvách Slovenska, 6. miesto na Media 4 Rent natural cupe, 13. miesto na Majstrovstvách sveta v Budapešti, 1. miesto na Grand Prix v Nových Zámkoch, 2. miesto na Majstrovstvách Európy v Šamoríne – Čilistove.

Trénerom športovkyne je Ján Berdy a Denisa Macková

Erik Kondrát

dorastenec športového klubu Zemplín Michalovce - silový trojboj, tlak na lavičke, súťaží vo váhovej kategórii do 83 kg

Dosiahnuté výsledky: Na Majstrovstvách Slovenska v silovom trojboji v Zlatníkoch získal 3. miesto zo 7 pretekárov, na Majstrovstvách Slovenska v tlaku na lavičke v Zlatníkoch obsadil 2. miesto, Slovenský Pohár v Žiline v silovom trojboji zisk 2. miesta, Slovenský Pohár v Žiline v tlaku na lavičke zisk 3. miesta zo 7 pretekárov, na „Cedroncup-e Svätoplukovo“ v mŕtvom ťahu získal 1. miesto z 10 pretekárov, „Pohár primátora mesta Michalovce“ v tlaku na lavičke  zisk 1. miesta, „GPS silový trojboj Častá“ obsadil 3. miesto z 8 pretekárov, „Pohár Matice Slovenskej“ v tlaku na lavičke obsadil 4. miesto, „Slovenský pohár“ v silovom trojboji v Sabinove obsadil 6. Miesto.

Trénerom športovca je  Ladislav Lechan st.

Milan Ruják

dorastenec ŠK Zemplín Judo Michalovce

Dosiahnuté výsledky: 3. miesto na Majstrovstvách Slovenskej republiky v kategórii dorast vo váhe do 66 kg, 3. miesto na Majstrovstvách Slovenskej republiky v kategórii juniori vo váhe do 66 kg, 3. miesto na Majstrovstvách Slovenskej republiky v kategórii muži vo váhe do 66 kg, 3. miesto na Medzinárodnom turnaji Archa Cup Bratislava v kategórii dorast vo váhe do 66 kg, 5. miesto na Medzinárodnom turnaji Alytus (Litva) v kategórii dorast vo váhe do 66 kg.

Trénerom  športovca je Gabriel Čopák st.

Dávid Gajdoš

junior Plaveckého klubu Orca Michalovce, juniorský reprezentant SR, zaradený do Útvaru talentovanej mládeže.

Dosiahnuté výsledky: Jeseň 2015/2016 - zahraničné preteky 1. miesto 100m prsia(Hajduszoboszlo - Maďarsko), Majstrovstvá SR – 2 x B finále 100, 200m prsia, 2 x 15 miesto, na domácich súťažiach so zahraničnou účasťou – 2 x 1. miesto 50, 100m prsia, Majstrovstvá kraja – 3 x 1. miesto 50, 100, 200m prsia. Jar 2016/2017 zahraničné preteky - štvorstretnutie juniorských reprezentácií(SR, CZ, Hun, Pol) 2 x 4. miesto 50, 100m prsia, 6. miesto 200m prsia, domáce preteky so zahraničnou účasťou: „Pohár Priateľstva“ v R. Sobote - 1 x finále, 2 x 1. miesto 50m a 100m prsia, „Banská Bystrica cup 2016“ - 1. miesto 100m prsia, „ Jarná cena Žiliny“ - 3. miesto 200m prsia, „Grand prix Slovakia, Bratislava“ – 3 x A finále, 4. miesto 200m prsia, 2 x 5. miesto 50m a 100m prsia, „Veľká cena Dolného Kubína“ - 1. miesto 200m prsia, 2. miesto 100m prsia, 3. miesto 50m prsia, „Orca cup Bratislava“ – 1 x A finále, 2 x B finále, 11. miesto 100m prsia, 13. miesto 200m prsia, 14. miesto 50m prsia, „Veľká cena Popradu“ - finále 5. miesto 1000m prsia, 6. miesto 200m prsia, 7. miesto 50m prsia, A finále 100m prsia – 7. miesto, 2 x B finále - 10. miesto 200m prsia, 10.miesto 50m prsia.

Trénerkou športovca je Katarína Hamadejová

Dávid Pliško

kadet družstva 1. BK Michalovce, v družstve hráva na poste krídla alebo rozohrávača

Dosiahnuté výsledky: v celoslovenskej súťaži DL Kadeti, družstvo obsadilo konečné 17. miesto na Slovensku, nastúpil v 14 zápasoch a zaznamenal 52 bodov,    v celoslovenskej dorasteneckej lige kadetov, po prvej polovici súťaže je družstvo na 12. miste, v nej dosiahol svoje tohto sezónne bodové maximum 23 bodov v domácom zápase proti Prievidzi, nastúpil na 10 zápasov a zaznamenal 126 bodov, momentálne patrí medzi najlepších hráčov družstva a je druhým najlepším strelcom družstva, v štatistickom hodnotení danej kategórie na Slovensku mu patrí 18. priečka (z 220 hráčov) v % úspešnosti streľby spomedzi všetkých hráčov, svoju nomináciu si zaslúžil najmä prístupom k tréningovému procesu, vôľu a ochotu pracovať na sebe aj nad rámec tréningov

Trénerom športovca je Marinko Svitlica

Samuel Solenský

junior tímu  HK Mládež Michalovce, ktorý aktuálne pôsobí v klube Youngstown Phantoms USHL v USA, v družstve hráva na poste centra

V sezóne 2015/2016 16 hrával za HC Bili Tygři Liberec v kategórií juniorov na poste centra, v tejto sezóne celkovo zaznamenal za 40 zápasov 28 gólov a 21 asistencií, čo je spolu 49 kanadských bodov, koncom sezóny 2015/2016 sa stal kapitánom na majstrovstvách sveta do 18 rokov, kde s mužstvom obsadili pekné 5. miesto, Samuel Bol vyhlásený ako najlepší hráč družstva Slovenska na týchto majstrovstvách sveta, počas MS v 5 zápasov zaznamenal 3 góly.

Trénerom  športovca je Mike Letizia

Tomáš Baboš

člen Klubu vojakov v zálohe Michalovce, kategória strelecký viacboj

Na XVI. Majstrovstvách Slovenska v streleckom trojboji v Malackách v kategórii pištoľ pri počte bodov 337 získal 3. miesto zo 41 nominovaných pretekárov, v kategórii revolver dosiahol 6. miesto z 20 nominovaných, navyše v tejto kategórii na kvalifikačných pretekoch v Košiciach dosiahol 349 bodov, čo je slovenský rekord, na medzinárodných pretekoch  Praha – Brno - Bratislava v streleckom trojboji bol členom víťazného družstva Slovenska, vekom junior súťažiaci v kategórii dospelých.

Adriana Holejová

dorastenka HK Iuventa Michalovce, v družstve hráva na poste ľavej spojky

Družstvo v súťažnom ročníku 2015/2016 získalo  1. miesto v I. lige mladšieho dorastu a víťazstvo v Česko-slovenskom pohári, je juniorskou reprezentantkou Slovenskej republiky, ako reprezentantka Slovenska obsadila na Majstrovstvách sveta v Bratislave 13. miesto.

Trénerom športovkyne je Maroš Vikartovský

Miroslav Palka

dorastenec Športového klubu Comenium Michalovce pri IV. ZŠ J. A. Komenského

Dosiahnuté výsledky: 3. miesto na halových Majstrovstvách kraja v behu na 50 metrov, 3. miesto na halových Majstrovstvách kraja v behu na 200 metrov, 8. miesto na halových Majstrovstvách Slovenskej republiky v skoku do diaľky.

Trénerom športovca je Jaroslav Semko

Martin Varady

dorastenec MMA klubu Michalovce, súťaží vo váhovej kategórii do 55 kg

Dosiahnuté výsledky: Na graplingovom turnaji v Košiciach získal 1. miesto, na medzinárodnom turnaji v combat sambo na Ukrajine získal 1. miesto, na Majstrovstvách Európy v combat sambo obsadil 3. miesto, na Majstrovstvách sveta WFMC v Manchestri obsadil 3. miesto v kategórii grappling.

Trénerom športovca je Tibor Šimonič

Maroš Kerekeš

dorastenec Európskeho hortingového zväzu Michalovce, súťaží vo váhovej kategórii do 65 kg, súťaží v MMA, zmiešaných bojových umeniach, Brazílskom Jiu Jitsu a v hortingu MMA

Dosiahnuté výsledky: Na majstrovstvách SR juniorov, žiakov  PIT BULL WEST COAST BJJ & GRAPPLING CUP v Bratislave obsadil 4. miesto, na Majstrovstvách Európy juniorov získal 2. miesto, na European Horting CHAMPIONSHIP 2016 v Bardejove získal 2. miesto v kategórii Absolut nad 18 rokov vo váhovej kategórii do 65 kg, v reprezentačnom výbere Slovenska na medzinárodnom charitatívnom turnaji v MMA na Ukrajine získal 1. miesto.

Trénerom športovca je Ivan Sirko

Kolektívy:

Dorastenci ŠK Zemplín Judo Michalovce:

V súťažnom ročníku 2015/2016 obsadili 5. miesto v Slovenskej dorasteneckej lige pri počte 10 štartujúcich  družstiev, v Slovenskom pohári družstiev v kategórii dorastencov získali 2. miesto pri počte 5 štartujúcich družstiev. Družstvo zápasilo v zložení: Witkowski Bartek, Ruják Milan, Roshko Martin, Petruny Alexander, Popovič Markus, Mlynarič Daniel, Vanek Miroslav.

Trénermi družstva sú Viliam Kohút a Gabriel Čopák

Mladšie  dorastenky  Hádzanárskeho klubu  Iuventa Michalovce:

V súťažnom ročníku 2015/2016 získali 1.miesto v I. dorasteneckej lige - stali sa Majsterkami SR pri počte 12 štartujúcich družstiev v tejto súťaži, stali sa víťazkami Československého pohára, v aktuálnom súťažnom ročníku 2016/2017 sú momentálne na 1. mieste.

Trénerom družstva je Maroš Vikartovský

Dorastenky Športového klubu stolného tenisu Michalovce:

V súťažnom ročníku 2015/2016 skončili na 4. mieste v extralige dorasteniek, v aktuálnom súťažnom ročníku 2016/2017 sú momentálne na 2. mieste pri počte 12 štartujúcich družstiev.

Trénerom družstva je Dmitrij Šinkar



Uverejnené: 28.02.2017 14:55:15
files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.