files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dukla v predĺžení strhla víťazstvo na svoju stranu a vedie 2:1

Hokejisti HK Dukla Michalovce zvíťazili v nesmierne dôležitom treťom semifinálovom zápase play-off Budiš I. hokejovej ligy nad tímom HC 07 Detva 3:2 po predĺžení. Hrdinom zápasu sa stal Tomáš Banovský, ktorý už v prvej minúte otvoril skóre a aj ho uzatváral, keď v predĺžení pretavil v rozhodujúci gól výbornú prihrávku Radovana Cútta. Jeden michalovský gól pridal aj Pavel Mrňa. Michalovčania sa tak v sérii ujali vedenia 2:1 a v stredajšom zápase, ktorý začína rovnako o 17.00 hod. budú premieňať prvý finálový mečbal.

Tretí (semi)finálový zápas priniesol všetko, čo má play-off mať. Pred skoro dvojtisícovou návštevou sa hralo hore - dole a vyhrať mohli obaja. Hostia síce dvakrát dokázali odpovedať na michalovský vedúci gól, no v predĺžení už takú možnosť nemali a v sérii tak prehrávajú 1:2. Michalovčania teda môžu v stredu doma rozhodnúť nielen o svojom prvom postupe do finále prvej ligy po troch rokoch, ale aj o svojej účasti v baráži o najvyššiu súťaž, kde by si zahrali po dvadsiatich rokoch...

Zápas začal vo fantastickom tempe. Pred výbornou kulisou, ktorá od prvej sekundy hnala Duklu dopredu, začali s náporom domáci. Ich tlak bol korunovaný v 36. sekunde, kedy sa po ľavej strane uvoľnil Tomáš Banovský a švihom prekonal Orčíka v súperovej bráne – 1:0. Nedali sa však ani hostia, ktorí podali výborný taktický výkon. Vyrovnať mohol Lukáš Hrušík, Adam Trenčan v michalovskej bráne ale puk za svoj chrbát nepustil. Vzápätí nepresne mieril v protiútoku dvoch na jedného Lantoš. Hra sa naďalej prelievala z jednej strany na druhú. Michalovčania mohli ísť do dvojgólového vedenia v závere prvej tretiny, kedy hrali presilovku. Zahrali ju však katastrofálne. Najskôr ešte pred Srnkom Trenčan zachránil, no sekundu pred koncom prvej časti inkasoval od Gachulinca – 1:1. Aj v druhej tretine sa hralo vo fantastickom tempe. Viac z hry opäť mali domáci, ktorí súpera prestrieľali 20:10, viackrát ale stroskotali na výbornom Orčíkovi. V tridsiatej minúte sa brankár hostí vyznamenal v samostatnom úniku Mrňu, na druhej strane dal o sebe vedieť aj michalovský golman, ktorý zmaril tutovku Rastislava Gašpara v presilovej hre. Po jej skončení mal vedúci gól na hokejke Ľuboš Fajčák, ten ale mieril iba do dobre postaveného Orčíka. No a keď sa v závere nepresadil ani Martin Drotár, stav bol po druhej časti naďalej vyrovnaný.

Hokejové šachy pokračovali aj v tretej tretine. V jej úvode mal gól na hokejke opäť Martin Drotár, puk po jeho koncovke skákal po bránkovej čiare, za ňu ale neprešiel. Šance ale mala aj Detva. Tá mohla ísť do vedenia po strele Rastislava Gašpara, ktorú ale Trenčan skryl do lapačky. Hra pokračovala plynule a zapadli do nej aj výborní rozhodcovia, ktorí v tretej tretine púšťali hru a prispeli tak k výbornému hokeju. V päťdesiatej minúte ale už museli potrestať faul Lukáša Říhu dvojminútovým trestom a Pavel Mrňa využil presilovku expresne, keď do siete doklepol strelu Jakuba Drábeka. Hostia odpovedali veľmi rýchlo. O minútu neskôr totiž miesto medzi kruhmi využil Tomáš Torok, ktorý poslal zápas do predĺženia. To ale nemuseli byť, no Michalovčania nedokázali pretaviť vo víťazný gól presilovku po vylúčení Branislava Srnku. Detvanci prečkali v oslabení aj prvé sekundy predĺženia, následne aj oni podkúrili michalovskej obrane. Dukla ale bola v predĺžení lepším tímom a jej prevahu pretavil v rozhodujúci gól v 65. minúte Tomáš Banovský, ktorý rozpútal erupciu michalovskej radosti. Dukla tak v sérii vedie 2:1 a v stredu bude premieňať prvý finálový aj barážový mečbal.

HK Dukla Michalovce - HC 07 Detva 3:2 po predĺžení (1:1, 0:0, 1:1 - 1:0)
Stav série: 2:1
Góly: 1. Banovský (Cútt, Giľák), 51. Mrňa (Drábek, Z. Král) pres/1, 65. Banovský (Cútt) - 20. Gachulinec oslab/1, 52. Torok (Srnka, F. Fekiač)
Vylúčení: 5:6. Presilovky: 1:0. Oslabenia: 0:1. Rozhodovali: D. Konc, Štefik - Riš, Gavalier. Divákov: 1986.
HK DUKLA: Trenčan - Selujanov, Hančák, Drábek, M. Šterbák, Gutwald, Slimák, M. Dolgoš, Polaček - Banovský, Cútt, Giľák - Mrňa, Ščurko, Lantoš - Lušnikov, Z. Král, Drotár - Fajčák, Fedorko, R. Mráz.
HC 07: Orčík - F. Fekiač, Sládok, Gachulinec, Šimon, Zorvan, Valjent, Mačkovič - Škvaridlo, Gašpar, Žilka - Říha, Srnka, Torok - Videlka, V. Fekiač, Hrušík - J. Petro, Huňady, Poliaček - Šedivý.  

Ďalší program semifinálovej série
4. zápas: HK Dukla Michalovce - HC 07 Detva (streda 1. marec o 17.00 hod.)
Prípadný 5. zápas: HC 07 Detva - HK Dukla Michalovce (piatok 3. marec o 18.00 hod.)



Uverejnené: 28.02.2017 20:02:16

Fatal error: Allowed memory size of 536870912 bytes exhausted (tried to allocate 32 bytes) in /data/c/c/cce2f648-a924-4e5d-bcd4-7adf9f66146e/chemkostavarena.sk/sub/novinyzemplina/clanky.php on line 623