files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Prvý barážový mečbal nevyužitý, rozhodne sa v piatok v Detve

Finálovú a takisto aj barážovú miestenku mohli mať v suchu, no na definitívu si musia počkať až do rozhodujúceho piateho zápasu. Hokejisti HK Dukla Michalovce nezvládli štvrtý semifinálový duel play-off a po prehre 2:3 vyrovnala Detva sériu na 2:2. O finalistovi prvej ligy tak rozhodne piaty zápas, ktorý sa odohrá v piatok pod Poľanou. Michalovčania zlyhali najmä v koncovke, keď nepremenili tri samostatné nájazdy „včetne“ trestného strieľania, no doplatili aj na nedostatok síl, ktoré im chýbali v závere.

Samozrejme, väčšiu radosť mali v stredu Detvanci. Tí po nešťastnej utorkovej prehre nastupovali na štvrtý duel série s vedomím, že to môže byť pre nich posledný zápas sezóny. „Vedeli sme, že to bude veľmi ťažké, no nakoniec sa nám podarilo to, s čím sme aj do Michaloviec išli. Vyhrali sme jeden zápas a ja verím, že si to už doma v piatom stretnutí ustrážime,“ uviedol 22-ročný útočník HC 07 Detva Jakub Žilka. Ten bol jedným z hlavných strojcov víťazstva svojho tímu, keďže zaknihoval prvé dva góly. Na jeho presné zásahy síce dokázali domáci odpovedať, na presilovkový gól Milana Šimona z 49. minúty ale už nie. „Bol to veľmi ťažký zápas, no taký sme aj čakali. Zvládli sme to tímovo. Po utorku sme hovorili, že do stredy vložíme všetko a musíme ísť na „bomby“. Michalovčania si to v utorok umne uhrali. Dalo sa vyhrať aj v treťom zápase, no berieme aj jedno víťazstvo, za ktoré sme veľmi radi,“ podotkol Jakub Žilka, podľa ktorého bol dôležitý hlavne jeho prvý gól v zápase. „Bolo to v play-off prvýkrát, čo sme sa ujali vedenia. Neviem, čím to predtým bolo, ale zakaždým sme inkasovali ako prví,“ dodal ešte k štvrtému semifinálovému duelu Jakub Žilka.

Domáci „vojaci“ silou - mocou chceli ukončiť sériu na domácom ľade. Vedeli totiž, že v piatom zápase vyhrať v Detve bude veľmi ťažké. Žiaľ, takýto scenár sa naplnil, keďže výsledkovo zvládli iba tretí semifinálový duel, v tom štvrtom im k spokojnosti niečo chýbalo. „Neostáva nám nič íné, len sa pokúsiť vyhrať v piatok v Detve. V oboch domácich zápasoch sme boli podľa mňa lepším tímom. Chýbal nám pokoj v koncovke. Mali sme viac šancí ako súper, je však škoda, že sme ich nevyužili. Teraz za to pykáme a sme sklamaní, že sme to nedotiahli do konca doma,“ podotkol jeden z najlepších hráčov na ľade Ľuboš Fajčák. „Diváci nás hnali dopredu. Boli našim šiestym hráčom, no šiesteho hráča mali k dispozícii aj súperi...,“ veľavravne dodáva Ľuboš Fajčák, ktorý nechcel rozpitvávať svoju poslednú vetu. „Nechcem sa príliš vyhovárať, no zdalo sa mi, že čo bolo dovolené na jednej strane, to bolo zakázané na druhej. Je to dosť vyrovnaná séria a rozhodujú v nej maličkosti. Tie boli tentoraz na strane súpera. Sme sklamaní, no séria ešte nekončí a v Detve určite necháme na ľade všetko.“

Tak ako sa čakalo, séria je dramatická. Obaja vyrovnaní protivníci vyhrali raz u súpera, o finalistovi, ako aj účastníkovi baráže o Tipsportligu, sa teda rozhodne v piatok v Detve. „Ako som už povedal, zbrane určite neskladáme. Zo šiestich zápasov v tejto sezóne sme tam štyrikrát vyhrali, piatykrát sme ich mali na lopate a nikde nie je napísane, že tam nemôžeme vyhrať opäť v piatok. V dvoch semifinálových zápasoch sme tam boli lepším tímom,“ uviedol Ľuboš Fajčák, ktorý upozorňuje aj na prostredie v Detve. „Tam to nemá nič s hokejom spoločné. Musíme to nejako ubojovať, pretože stále ostáva našim cieľom víťazstvo v lige. Urobíme všetko preto, aby tento zápas nebol pre nás posledným tohtosezónnym domácim. Sezónu si totiž chceme predĺžiť čo najviac,“ presvedčivo poznamenal odchovanec michalovského hokeja.

Apropo, Michalovčania majú v posledných troch sezónach skúsenosti s rozhodujúcimi piatymi zápasmi. Veď od sezóny 2013/2014 končili štvrťfinále a semifinále play-off zakaždým takýmto spôsobom. Dvakrát boli úspešní (raz dokonca aj na ľade Detvy), dvakrát nie. „Poznáme už trochu psychický tlak z takéhoto zápasu, čo môže byť našou výhodou. Je to rozhodujúci duel. Buď budete mať všetko alebo nič. Tak k tomu treba aj pristúpiť,“ dodáva Ľuboš Fajčák. Rozhodujúci piaty zápas berú ako obrovskú výzvu aj Detvanci. „Keď sme si ho vybojovali, určite to už stratiť nechceme a doma urobíme všetko preto, aby sme si vo finále zahrali my,“ podotýka Jakub Žilka a odchovanec zvolenského hokeja následne dodáva. „Musíme sa vyvarovať toho, čo sme doma predviedli v druhom zápase, kedy sme sa viac venovali somarinám ako hokeju. Po tejto stránke sme to nezvládli, no teraz to bude iné.“ A aký je podľa neho recept na Michalovčanov? „Ten prezrádzať nebudem. Mohli by si to totiž prečítať,“ s úsmevom na perách zakončuje debatu Jakub Žilka. 

Tak či onak, prvý finalista zo Skalice, ktorý vyradil víťaza základnej časti z Prešova, si ešte na svojho vyzývateľa musí počkať. Mohli ním byť po strede aj Michalovčania, no tí doplatili na koncovku a dovolíme si tvrdiť, že aj na zranenia kľúčových hráčov Ščurka s Drábekom. Určite chýbal chorý Richard Mráz a takisto aj zdravý Zděnek Král, ktorý nemohol nastúpiť pre naplnenú kvótu cudzincov. Či bolo jeho nezaradenie do zostavy správne, necháme na analýzu pre iných. Na druhej strane, vediac, že Ladislav Ščurko hrať zrejme nebude, bola podľa nás voľba „čierneho Petra“ v podobe šiesteho legionára na ďalšieho centra Krála, ktorý patril v utorok k najlepším hráčom na ľade, až príliš riskantná...

Peter Brendza



Uverejnené: 02.03.2017 14:21:29 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.