files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

XXVIII. ročník mestskej športovej olympiády

Mestský úrad Michalovce – Odbor školstva, kultúry a športu a ZŠ Komenského 1 v Michalovciach boli organizátormi už XXVIII. ročníka mestskej športovej olympiády žiakov michalovských základných škôl v atletike a v kolektívnych športoch v basketbale, hádzanej a vo volejbale.


Dvojdňovej olympiády sa zúčastnili všetky michalovské základné školy a Cirkevná základná škola sv. Michala, ktorá mala zastúpenie  len v atletických disciplínach.

Mestskú športovú olympiádu za prítomnosti vedúcej Odboru školstva, kultúry a športu Mestského úradu v Michalovciach, Ing.Kataríny Polákovej a riaditeľov uvedených škôl slávnostne otvoril zástupca primátora mesta MUDr.Benjamín Bančej. 830 účastníkov olympiády boli svedkami zapálenia olympijského ohňa, ktorý niesli úspešní mladí atléti usporiadateľskej školy, Patrícia Dermeková a Roman Olejník, ako i olympijského sľubu všetkých pretekárov a rozhodcov.

V atletických disciplínach žiaci súťažili v troch vekových kategóriách a to v kategórii 3-4. ročník, 5-6. ročník a 7.-9. ročník. Najúspešnejšími školami v atletike sa stali pretekári ZŠ Komenského a ZŠ Okružná s 18 medailovými umiestneniami, pred ZŠ Moussona a ZŠ Krymská,  so 16 medailovými umiestneniami.

V kolektívnych športoch dominovali ZŠ Okružná, ktorá získala prvenstvá v basketbale dievčat a v hádzanej dievčat a ZŠ Krymská, ktorá zvíťazila v hádzanej chlapcov a vo volejbale dievčat. Ďalšie prvenstvo získala ZŠ Švermu vo volejbale chlapcov a ZŠ Školská v basketbale chlapcov.

Odmenou pre najlepších jednotlivcov ako i kolektívy boli medaily, diplomy a športové poháre, ale predovšetkým pocit víťazstva na stupni víťazov v duchu olympijského hesla „Rýchlejšie, vyššie, silnejšie, čestne a v priateľstve“.                          (ip)



Uverejnené: 18.06.2010 15:32:36 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.