files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

MFK Zemplín s historickým úspechom, finále je obrovskou motiváciou

Futbalisti MFK Zemplín prekročili ďalší historický míľnik. Zverenci trénera Antona Šoltisa sa totiž po stredajšej výhre 3:0 na ihrisku Liptovského Hrádku dostali už do semifinále Slovnaft Cupu! Ich súperom v boji o finále bude bratislavský Slovan.

Michalovčania nastúpili na ihrisku lídra tretej ligy skupina Stred síce s rešpektom, no aj s tým, že chcú potvrdiť pozíciu papierového favorita. Tú začali potvrdzovať prakticky od začiatku. V prvom dejstve sa síce trápili v koncovke, no následne Grék Dimitriadis odklial ich strelecké suchoty a odštartoval cestu za postupom medzi štyroch najlepších. V druhom polčase sa pridali aj Albánec Kristjan Kushta a kapitán Igor Žofčák, ktorí tak definitívne nasmerovali michalovskú loď k semifinálovým brehom. „Prvý polčas bol z našej strany veľmi dobrý. Škoda, že sme to nepotvrdili aj viacerými gólmi. Mohli sme totiž rozhodnúť už v tomto čase. Aj napriek tomu sme kontrolovali priebeh hry a splnili stanovený cieľ, ktorým bol postup medzi štyroch najlepších,“ zdôraznil tréner MFK Zemplín Anton Šoltis, ktorého tím tak naplnil papierové prognózy. „Boli sme papierovým favoritom a túto rolu sme naplnili. Šance mal aj súper, no sme radi, že sa nám podarilo postúpiť ďalej. Už teraz sa tešíme na semifinálový dvojzápas, ktorý bude pre nás vrcholom sezóny. Postúpiť do finále je totiž pre nás obrovskou motiváciou,“ pokračoval michalovský lodivod.

V semifinále proti „belasým“

Semifinálovým súperom Michalovčanov v dvojzápase bude bratislavský Slovan. Ten vo štvrťfinále vyradil obhajcu prvenstva FK AS Trenčín (3:1), no a keďže sa štvrťfinále stalo stropom aj pre lídra Fortuna ligy zo Žiliny, ktorý vypadol so Skalicou (2:3), „belasí“ sa stali rázom najväčším favoritom za zisk najstaršej klubovej trofeje. Druhú semifinálovú dvojicu vytvoria druholigisti MFK Skalica a FK Poprad. Je teda jasné, že vo finálovom súboji v Poprade (hrať sa bude tradične 1. mája) si zahrá aj jeden tím z druhej najvyššej súťaže. Prvé zápasy by sa mali odohrať 4. až 5. apríla, odvety sú na programe 12. až 13. apríla. To, kde odohrajú Michalovčania domáci zápas so Slovanom ešte jasné nie je. V hre je aj michalovské ihrisko, ktoré síce momentálne nezodpovedá prísnym kritériám ÚLK a kvôli tomu príde k jeho rekonštrukcii, no na druhej strane sa nehovorí nič o tom, že zápasy Slovnaft Cupu sa na ňom hrať takisto nemôžu. „Chceme hrať doma, pred našimi divákmi a urobíme pre to všetko. Vyzerá to tak, žeby sa to dalo, no musíme si na konečné rozhodnutie ešte počkať. Čaká nás dvojzápas s najsilnejším protivníkom. Lopta je však guľatá a ja verím, že aj za pomoci našich divákov sa nám historické finále môže podariť,“ poznamenal michalovský lodivod Anton Šoltis.

Zdolajú majstra aj do tretice?

Jeden z gólov Michalovčanov v Liptovskom Hrádku zaznamenal aj Albánec Kristjan Kushta. Ten je so siedmimi presnými zásahmi najlepším strelcom Slovnaft Cupu, no a do čierneho sa trafil aj v ostatnom ligovom súboji na Pasienkoch proti Slovanu Bratislava. „Je útočník a od neho sa góly čakajú. Som rád, že sa mu darí a presné zásahy od neho čakáme aj v ďalších zápasoch,“ podotkol Anton Šoltis, ktorého zverenci sa najbližšie predstavia v nedeľu na pôde obhajcu ligového prvenstva FK AS Trenčín. Tomu aktuálne patrí až šieste miesto.

Michalovčanom sa v tejto sezóne proti tímu od hradu Matúša Čáka darí. V dvoch domácich zápasoch ho totiž zdolali (2:1 a 2:0). Podarí sa im to aj do tretice? „Dá sa to aj otočiť na spôsob ten, že oni dvakrát s nami prehrali a teraz budú chcieť vyhrať. Ako som už povedal na začiatku jarnej časti. Do každého zápasu ideme s cieľom vyhrať a výnimkou nebude ani ten v Trenčíne. Po postupe v pohári sme dobre naladení. Pôjdeme sa pobiť o to, aby sme Trenčín zdolali aj do tretice,“ dodal na záver tréner MFK Zemplín Michalovce Anton Šoltis.

Peter Brendza



Uverejnené: 09.03.2017 15:18:30 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.