files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

„Krídla z východu“ sa pokúsia o zázrak, hrať chcú aj v nedeľu

Tak ako sa čakalo, florbalistky Eastern Wings Michalovce sú po dvoch zápasoch štvrťfinálovej série s obrovským favoritom FBK Kométa Spišská Nová Ves na pokraji vypadnutia. Michalovčanky, ktoré sa vo svojej druhej sezóne v najvyššej súťaži po prvýkrát kvalifikovali do play-off, prehrali na Spiši s vážnym ašpirantom na slovenský titul najskôr 2:7 a potom 5:10. Do série sa chcú vrátiť v domácom treťom stretnutí, ktoré je v pláne v sobotu o 13.00 hod. Ich cieľom je totiž hrať aj v nedeľu, kedy by prišiel na rad prípadný štvrtý zápas.

Odolávali skoro dve tretiny

Michalovčanky sa hlavne v prvom zápase nezľakli favorita. Takmer celé dve tretiny sa s ním držali plece pri pleci a ešte tri minúty pred koncom druhej časti bol stav vyrovnaný 1:1. Až prišla 38. minúta, v ktorej domáce zaknihovali tri góly a bolo rozhodnuté. „Neubránili sme dve súperove strelkyne Pavlínu Hudákovú a Kláru Grossovú. Práve tieto hráčky nám strelili spomenuté tri góly a bolo rozhodnuté. Už totiž nebolo v našich silách sa v tretej tretine vrátiť do zápasu. Druhý duel bol odlišný. V ňom sme pre zmenu nezachytili úvod, kedy sme rýchlo trikrát inkasovali. Hrať proti takémuto silnému súperovi s trojgólovým mankom, na jeho pôde, by bolo ťažké aj lepší a skúsenejší tím ako máme my,“ poznamenal k dvojzápasu na Spiši manažér Eastern Wings Michalovce Gerhard Puchír.

Chcú hrať aj v nedeľu

Aj keď sú „krídla z východu“ na pokraji vyradenia, v tejto situácii nezúfajú. Ich túžbou je totiž favoritovi čo najviac znepríjemniť život, čo sa im môže podariť v sobotňajšom treťom zápase na ich pôde, teda v Mestskej športovej hale. „Určite sa budeme snažiť niečo vymyslieť. Keď sa budeme so súperom držať tak ako v prvom zápase, tak sa môže stať čokoľvek,“ podotkol Gerhard Puchír, ktorý však následne dodáva. „Tak ako som povedal už pred sériou, obrovský favoritom je súper. Toho sila vzrastá s tým, že sa mu do zostavy vracia Kristína Hudáková, ktorá mala v predošlých zápasoch trest. My aj napriek tomu chceme favorita potrápiť a naším tajným cieľom je vynútiť si štvrtý zápas. Čerešničkou na torte za vydarenou sezónou by teda bolo aspoň jedno víťazstvo.“

Peter Brendza



Uverejnené: 09.03.2017 17:46:52 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.