files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Palín získal v tejto sezóne triple

Štadión MFK Zemplín Michalovce bol po prvýkrát dejiskom Superpohára Oblastného futbalového zväzu. Keďže dažde v závere minulého týždňa ovplyvnili kvalitu trávnika na hlavnom ihrisku, zápas medzi Palínom a Vinným sa odohral na pomocnej hracej ploche s umelou trávou.

 
V Superpohári by sa mali stretávať víťaz I.triedy a víťaz Pohára ObFZ. V tejto sezóne však obe prvenstva získali Palínčania, preto si zmerali sily s Vinným, finalistom zväzového pohára a v poradí druhým tímom najvyššej oblastnej súťaže.

Favorizovaní Palínčania pohrozili už v úvodnej štvrťhodine. Martin Kovalík však po zemi mieril vedľa a Michal Dzurjo nebol presný z voleja. V 16. minúte strela vinianskeho kapitána Makeľa natiahla brankára Forgáča a následne Smolák z uhla netrafil.

Po polhodine prestížneho súboja štipľavý pokus Martina Kovalíka potrápil gólmana Hanečáka. V závere I. polčasu sa hosťujúci Hlivák po strelách z hranice šestnástky neúspešne pokúšal o zmenu skóre.

V úvode II. dejstva pozorný Hanečák zlikvidoval samostatný nájazd neúnavného Martina Kovalíka. Od 59. minúty hralo Vinné oslabené, pretože rozhodca po druhej ŽK poslal predčasne pod sprchy Brganiča. V 63. minúte sa iniciatívny Palín dočkal gólovej radosti. Z ľavej strany odcentroval Egry a striedajúci Kontuľ bez problémov poslal loptu do siete - 1:0. V 70. minúte všadebol Martin Kovalík z ľavej strany pokutového územia prihral do stredu šestnástky úplne voľnému Mariánovi Dzurjovi, ktorý zahodil nemožné. 

Sedem minút pred koncom zápasu Ondočík z ľavej strany po zemi prihral nestarnúcemu Žarnayovi a ten po dvojminútovom pobyte na ihrisku zabezpečil svojmu tímu dvojgólové vedenie - 2:0. V 84. minúte boli v akcii bratia Dzurjoví. Michal prihral výhodne postavenému Mariánovi, ktorý však trafil do brvna. V 89. minúte v pokutovom území Ondo fauloval Martina Kovalíka. Rozhodca nariadil penaltu, ktorú Kassaj nepremenil.

To ale už nemohlo zmariť radosť Palína. V tomto roku totiž tento tím vyhral na oblastnej úrovni všetko, čo sa dalo. 

Palín - Vinné 2:0 (0:0)

Góly: 63.Kontuľ, 83.Žarnay, ČK:59.Beganič (Vinné) ŽK: Marián Dzurjo, T.Virčík - Beganič, Čechovič, pred 200 divákmi rozhodoval Šipoš.

Palín: Forgáč - Andrejo, Ondočík, Zacher, Michal Dzurjo, Milan Kovalík, Egry (81.Žarnay), Kassaj, Marián Dzurjo, Martin Kovalík, T.Virčík.

Vinné: Hanečák - Capulič, Čechovič, Ondo, Beganič, P.Pešta (85.J.Pešta), Marcin, Hlivák, Smolák, Makeľ, Borko (66.Szantó)                                               (janč)

 



Uverejnené: 21.06.2010 09:02:01 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.