files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Pašeráci na východnej hranici neustále skúšajú ostražitosť colníkov

V uplynulých dňoch odhalili colníci na východnej hranici pašované cigarety v podlahe nákladného auta, v špeciálnych úkrytoch v osobných autách aj v balení prášku na pranie.

V utorok 14. marca v skorých ranných hodinách na cestnom hraničnom priechode Vyšné Nemecké colníci odhalili v nákladnom motorovom vozidle imatrikulovanom v Nemecku  kontraband pašovaných cigariet dvoch rôznych značiek v celkovom  množstve 140800  kusov (704 kartónov),  balené  v spotrebiteľskom balení po 20 ks, v dĺžke tabakového povrazca do 80 mm vrátane, označené na spotrebiteľskom balení ukrajinskými kontrolnými známkami.

Prázdny kamión smeroval z Ukrajiny do Nemecka. V priebehu colnej kontroly vodič nemeckého kamiónu, pôvodom z Kazachstanu, ústnym vyhlásením deklaroval, že dováža iba povolené množstvo cigariet,  t.j. 40 ks. U službu konajúceho colníka vykonávajúceho colnú kontrolu však vzhľadom na správanie vodiča vzniklo podozrenie, že vo vozidle sa môže nachádzať väčšie množstvo cigariet.

Vozidlo bolo následne podrobené kontrole inšpekčným skenovacím zariadením aj služobným  psom vycvičeným na detekciu pachových stôp tabakových výrobkov. Oboma spôsobmi špeciálnej kontroly bolo ako podozrivé miesto označená podlaha návesu kamióna, kde medzi dvoma dielmi posuvnej voľne nastaviteľnej podlahy návesu určeného na prepravu zvierat a dobytka boli odhalené ukryté cigarety.

Finančný únik bol vyčíslený na  19139,79 eur. Z toho únik na spotrebnej dani predstavuje sumu 12812,80 eur. Prípad  bol  vzhľadom  na  podozrenie  zo  spáchania  trestného  činu,  postúpený  miestne  príslušnému vyšetrovateľovi Kriminálneho úradu finančnej správy.

Aj na cestnom hraničnom priechode Ubľa colníci v uplynulých dňoch odhalili niekoľko prípadov pašovania cigariet. Dňa 8. marca 2017 bol odhalený colný priestupok, zaujímavý spôsobom ukrytia cigariet. Colníci s využitím špeciálnej techniky - inšpekčného skenovacieho systému na batožinu - odhalili  v balení prášku  na pranie 10 krabičiek cigariet.

V sobotu 11. marca 2017  zas  ukrajinský  občan skúšal  ostražitosť ubľanských colníkov, keď v osobnom motorovom vozidle prevážal v špeciálne vybudovaných úkrytoch pod palubnou doskou, v zadnej náprave a v konštrukčných dutinách auta  9140 ks cigariet (45,7  kartóna). 

Podobne v pondelok 13. marca 2017 sa Ukrajinec v osobnom motorovom vozidle pokúšal doviesť okrem povolených  40 -tich kusov cigariet, aj ďalších  2800 ks  cigariet (14  kartónov)  ukrytých  pred  colnou  kontrolou. Tento  krát  boli  cigarety  ukryté v priestore za prístrojovou doskou vozidla. Colníci sa nenechali oklamať a obe vozidla  podrobili podrobnej colnej kontrole v kontrolnej  hale. Oba prípady boli vzhľadom na podozrenie zo spáchania trestného činu, postúpený miestne príslušnému vyšetrovateľovi Kriminálneho úradu finančnej správy.




Uverejnené: 15.03.2017 10:42:05 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.