files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Mimoriadne úspešná sezóna Palína

Palínčania majú za sebou mimoriadne vydarený súťažný ročník. Najskôr sa po troch rokoch opäť stali víťazmi Pohára ObFZ. O mesiac neskôr vyhrali I. triedu dospelých s jedenásťbodovým náskokom pred svojim najväčším konkurentom ( o absolútne výslednej podobne súťaže však ešte rozhodne športovo-technická komisia, postup však Palínu už nikto nezoberie). No a v nedeľu sa Palín stal aj držiteľom Superpohára zväzu.

 
To znamená, že získal trojité prvenstvo - triple. Je zaujímavé, že vo všetkých troch prípadoch vybojoval svoje triumfy na úkor Vinného.

Pochválil súpera

Prezident palínskeho ŠK Agro Stanislav Virčík tieto skutočnosti nepoprel, ale: „Na hráčov Vinného si veľmi cením, že na všetkých súťažných úrovniach s nami vždy hrali otvorený futbal. Nikdy sa neznižovali k prehnanej obrane a veľkému taktizovaniu,“ pochválil dlhoročného rivala a pokračoval. „Pred začiatkom tejto sezóny sme si dali za cieľ získanie všetkých troch oblastných pohárov. Ak by sme ktorýkoľvek z nich nevybojovali, už by sme to, vzhľadom na kvalitu kádra pokladali za neúspech.“ S.Virčík však túto sezónu nepokladá za najúspešnejšiu v histórii klubu. Pamätá aj väčší triumf. „Pred šestnástimi rokmi bol vtedy štvrtoligový Palín účastníkom finále pohára Východoslovenského futbalového zväzu. Uskutočnilo sa v Rožňave a v tomto stretnutí išlo o účasť v Slovenskom pohári,“ zaspomínal si. Keďže však Palín neuspel, do hlavnej pohárovej súťaže sa napokon neprepracoval.

Návrat do kraja

Venujme sa azda najcennejšiemu primátu ŠK Agro. Po šiestich rokoch sa opäť dostal na regionálnu úroveň. V krajskej súťaži naposledy účinkoval v ročníku 2003/2004, keď získaval majstrovské body v IV. lige Juh. Pre ekonomické problémy však nezostúpil do V. ligy Juho-východ, ale prihlásil sa do I.triedy ObFZ. Šesťročná absencia na krajskej úrovni sa však športovej verejnosti zdala pridlhá.

„Pozrite sa, v roku 2004 sme začali budovať nové mužstvo. Potrebovalo dozrieť na to, aby mohlo naplno bojovať o postup. Zámer sa nám splnil. O to viac, že v kádri prevládajú domáci futbalisti,“ poznamenal. S.Virčík zvýraznil, že kolektív je už dlhší čas pokope, čo je podľa neho predpoklad na to, aby v piatej lige zotrval dlhšie. „V žiadnom prípade však nevylučujem posilnenie celku. O konkrétnych menách ale zatiaľ nebudem hovoriť,“ zdôraznil.

 

 

Nechcú byť len do počtu

V I. triede Palínčania ťažili najmä z kolektívnych výkonov a fantastického útoku. Zaznamenali až 77 gólov. „Bolo to tým, že strelené góly sa rozložili už medzi niekoľkých hráčov. Nedával ich do veľkej miery len Marián Dzurjo (ako tomu bývalo v minulosti), ale už aj Martin Kovalík a ďalší futbalisti,“ uzavrel prezident mužstva, ktoré nechce byť v piatoligovej súťaži iba do počtu.                              (janč)



Uverejnené: 21.06.2010 09:06:00 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.