files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Návrat okorenil gólom, verí, že pravá ponuka ešte príde

Návrat strateného syna. Futbalový klub MFK Zemplín sa od začiatku roka musel zaobísť bez štyroch hráčov, ktorí v minulosti hrávali v základnej zostave. Dôvod? Štvorica Marcos Peréz, Dominik Kunca, Oliver Podhorin a Martin Koscelník mali zmluvy iba do konca sezóny a nové podpísať odmietli. Momentálne sa štvorica zúžila už iba na dvoch. Zatiaľ, čo Perez sa s klubom dohodol na ukončení spolupráce, Koscelník minulý týždeň podpísal novú zmluvu a v sobotu si v Poprade proti Prešovu pripísal prvý jarný štart, ktorý dokonca okorenil gólom.

V popradskom národnom tréningovom centre začali lepšie „domáci“ Prešovčania. Tí už od piatej minúty viedli zásluhou Kubusa. Chvíľa dvadsaťdvaročného odchovanca humenského futbalu v službách MFK Zemplín prišla v 22. minúte, kedy si nabehol na center Šimčáka a vyrovnal na 1:1. Michalovčania boli v ďalších minútach lepším tímom, čo pretavili v 71. minúte aj do vedúceho gólu kapitána Žofčáka. Ich radosť ale trvala iba sedem minút, pretože Trebuňák rozhodol, že aj tretí vzájomný zápas dvoch najvýchodnejších tímov Fortuna ligy skončí remízou. „Vstup do zápasu nám vôbec nevyšiel. Neviem, čím to bolo, možno nekoncentrovanosťou, vďaka ktorej sme rýchlo inkasovali. Inkasovaný gól nám ale paradoxne pomohol. V ďalších minútach sme boli lepším tímom, mali sme viac šancí a zaslúžene sme sa dostali do vedenia. Škoda súperovho vyrovnania, pretože si myslím, že sme mali hru pod kontrolou. Nezvládli sme ale štandardku, po ktorej sme inkasovali vyrovnávajúci gól. V ďalších zápasoch sa toho musíme vyvarovať, pretože dva inkasované góly od Prešovčanov boli veľmi lacné. Takéto chyby robiť nemôžeme, pretože nás to stojí cenné body,“ vrátil sa Martin Koscelník k svojmu jarnému debutu v drese michalovského klubu.

Porovnávať zatiaľ nechce

Mimochodom, ako mu chutil prvý ostrý zápas po dlhšej dobe? „Musím povedať, že na stretnutie s Prešovom som sa veľmi tešil. Vôbec som nerátal s tým, že budem hrať od začiatku a trénerovmu rozhodnutiu som sa veľmi potešil. Čo sa týka samotného zápasu, hralo sa mi veľmi dobre,“ podotkol Koscelník. Ten sa až do minulého týždňa pripravoval spolu s Kuncom a Podhorinom vo Veľkých Revištiach, ktoré sú michalovskou farmou. Môže teda porovnávať. Aké bolo družstvo na jeseň a ako sa mu javí teraz? „Vedenie sa vydalo určitou cestou budovania kádra. Teraz tu je dosť mladých hráčov, ktorí sa snažia presvedčiť, že patria do kádra. Konkrétne tímy ale ešte porovnávať nemôžem, pretože s Michalovcami sa opätovne pripravujem týždeň. Myslím si však, že určitý potenciál tu je. Keď budeme na sebe pracovať, tak to bude len a len lepšie,“ pokračoval stredopoliar, či v prípade potreby aj krajný obranca MFK Zemplín Michalovce.  

Verí, že pravá ponuka raz príde

Dosť dlho to vyzeralo aj na to, že Martina Koscelníka v michalovskom drese už neuvidíme. Kvôli tomu, že nechcel podpísať novú zmluvu sa totiž dostal v klube na druhú koľaj. Prečo zmenil názor a nakoniec sa rozhodol predĺžiť svoj kontrakt so „žlto-modrými“? „S vedením klubu som mal niekoľko rozhovorov. Nakoniec prišlo k dohode. Zistili sme, že dohoda bude pre obe strany najlepšia. Teraz sa chcem sústrediť iba na Michalovce. Na trávniku budem odovzdávať sto percent,“ konštatoval Martin Koscelník, ktorý do budúcnosti nezanevrel ani otázku prestupu. „Každý futbalista čaká na ponuku, kedy by sa posunul vyššie a ja nie som výnimkou. Zrejme ale ešte nenastal čas, aby som odišiel z Michaloviec. Ja dúfam, že ponuka raz príde a ja si budem môcť zahrať aj kvalitnejšiu zahraničnú súťaž. Ako som ale povedal, momentálne som hráčom Michaloviec a na trávniku za tento klub odovzdám sto percent,“ uzavrel debatu člen širšieho kádra slovenskej dvadsaťjednotky.

Ďalší majú dvere takisto otvorené

Predlženiu zmluvy šikovného krídelníka sa potešil aj tréner MFK Zemplín Anton Šoltis. „Určite ma to potešilo. Ja som verejne deklaroval, že všetci hráči majú dvere do kádra otvorené, musia ale podpísať nové zmluvy. Rozhodnutie Martina ma potešilo. Ukázal, že bude prínosom. Ešte to z jeho strany síce nie je na deväťdesiat minút, no je to vec tréningu. Podľa môjho názoru má tímu čo dať, pretože ide o hráča, ktorý už niečo v najvyššej súťaži odohral,“ zdôraznil Anton Šoltis, podľa ktorého ďalších slov sú vítaní aj Kunca s Podhorinom, ale... „Musia podpísať nové zmluvy, pretože potrebujeme vedieť, či s nimi môžeme počítať v nasledujúcej sezóne,“ dodal Anton Šoltis k dvojici preradenej do rezervy.

Peter Brendza



Uverejnené: 20.03.2017 17:47:13 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.