files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Od novej sezóny s dvoma tímami v Extralige!

Predstavitelia HK Mládež Michalovce si môžu opäť povedať, že sa klub posunul dopredu. V sezóne 2017/2018 bude totiž mať v najvyššej celoslovenskej súťaži až dvoch zástupcov. Okrem dorastencov, ktorí si vo svojej premiérovej sezóne udržali príslušnosť v Extralige a navyše si zahrali aj predkolo play-off, budú druhým tímom kadeti. Tí vyhrali nadstavbovú časť skupina Východ, keď pri rovnosti bodov s Prešovom majú lepšie vzájomné zápasy a v sezóne 2017/2018 si tak zahrajú v skupine Top 12.

Michalovský hokejový klub tak opäť ukázal, že je na dobrej ceste a že sa dá mládežnícky hokej robiť s výbornými výsledkami aj v metropole Zemplína. „Je to výborné, že v novej sezóne budeme mať až dve družstvá v najvyššej súťaži. Ukazuje sa, že každým rokom stúpame vyššie. Je to odmena nielen pre nás funkcionárov, ale aj pre všetkých trénerov v klube a samozrejme aj hráčov. Postupne sa dostávame k tým cieľom, ktoré sme si stanovili na začiatku našej cesty a to je, aby naše tímy hrávali najvyššie súťaže,“ skonštatoval manažér HK Mládež Michalovce Jozef Kužma.

V sezóne 2016/2017 figurovali v najvyššej súťaži iba dorastenci. Tí sa vo svojej premiérovej sezóne v najvyššej súťaži nestratili. Po získaní potrebných skúseností na úvod sa rozbehli a výsledkom bolo konečné desiate miesto po základnej časti, ktoré im zabezpečilo účasť v predkole play-off, ale aj vyhnutie sa náročným bojom o záchranu. „Myslím si, že na prvý rok je desiate miesto solídne vysvedčenie,“ podotkol Jozef Kužma, ktorý následne pokračoval. „Chlapci cieľ splnili, postúpili do play-off a nemali žiadne problémy so záchranou. Podobné čiastkové ciele sme si dávali aj pri kadetoch. Aj tam bolo cieľom účasť v Top dvanástke, buď hneď po základnej časti, alebo po nadstavbe, čo sa nakoniec aj podarilo.“

Prvýkrát východoslovenským majstrom

Kadeti siahali na celoslovenskú súťaž už v základnej časti, kde sa bili o prvé miesto s Liptovským Mikulášom a Breznom. Nakoniec sa to zverencom trénera Tibora Tartaľa podarilo až po nadstavbe, keď regionálnu skupinu vyhrali pred Prešovom, ktorý mal horšie vzájomné zápasy. „Bolo to taká súťaž, aká bola. V jej priebehu sa odhlásili dva tímy, čo nám v konečnom dôsledku aj pomohlo k postupu vyššie. My sme si to však uhrali sami, keďže sme ani raz neprehrali s ďalšími dvoma najlepšími tímami Prešovom a Breznom,“ poznamenal manažér HK Mládež Michalovce, ktorý je veľmi rád aj za triumf tretiakov v regionálnej súťaži. „Je to ďalší z úspechov, ktorý sme dosiahli, pretože je to prvýkrát, čo náš tím v takejto súťaži v konkurencii všetkých tímov z východu Slovenska triumfoval v celej súťaži,“ pokračoval Jozef Kužma.

Vyššie aj s juniorkou?

Od novej sezóny tak bude mať HK Mládež v najvyššej súťaži až dve celky. Ako budú súťaže kadetov, dorastu či juniorky vyzerať, to je ešte teraz predčasná otázka. „Momentálne na zväze prebiehajú viaceré modely, ako by mali súťaže vyzerať. Juniorka by mala opäť hrať v prvej lige, kde by malo účinkovať asi osem družstiev. Našu snahu by sme chceli teraz upierať aj na tento tím, s ktorým chceme takisto ísť vyššie. V nasledujúcej sezóne na to bude ideálna možnosť, keďže do Extraligy postúpil silný Martin a my zase budeme môcť poskladať to družstvo, ktoré sa v minulej sezóne tešilo z postupu do extraligy dorastencov. Je to však ešte predčasná otázka, keďže o našich cieľoch sa budeme baviť až na nasledujúcej správnej rade,“ podotkol Jozef Kužma.

Letná príprava im začína v máji

Hráči michalovského mládežníckeho klubu už pravidelne absolvujú v lete dve fázy letnej prípravy. Počas mája a júna to bude prvá, koncom júla im začne druhá fáza. Hlavne prvá však bude značne obmedzená. „Prichádza rekonštrukcia štadióna, z ktorej sa všetci tešíme. Nás to však trochu obmedzí v tréningových možnostiach, keďže priestory štadióna využívať nebudeme môcť. Musíme teda hľadať iné alternatívy a využívať priestory iných športovísk či hál v Michalovciach. Som však o tom presvedčený, že letná príprava bude opäť kvalitná,“ dodáva na záver Jozef Kužma.

Peter Brendza



Uverejnené: 30.03.2017 10:44:07 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.