files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

S Trenčínom získal zlato a striebro, výzvou domáci šampionát

V týchto dňoch vyvrcholili dve najvyššie slovenské hokejové mládežnícke súťaže dorastencov a juniorov. V oboch mala zastúpenie Dukla Trenčín, ktorú reprezentoval aj útočník Pavol Regenda. Iba sedemnásťročný odchovanec michalovského hokeja celú sezónu strávil v reprezentačnom projekte do 18 rokov. Na sklonku sezóny sa nerozhodol pre návrat do materského HK Mládež, výzvou sa ale pre neho stalo účinkovanie v trenčianskej Dukle. To nakoniec pretavil na zisk dvoch cenných kovov - s juniorkou sa tešil zo striebornej medaily a s dorastom dokonca zo zlata.

Hecovačky s Glosárom

Zlaté kovy mohli byť hneď dva. Trenčianska Dukla ale padla vo finálovej sérii juniorov s Nitrou, keď rozhodujúci piaty duel na svojom ľade prehrala 2:3 po predĺžení. „Určite to vtedy mrzelo a mrzí to trošku aj teraz. Boli to všetko vyrovnané zápasy, nakoniec sa šťastie usmialo na súperov. Rozhodli gólom v predĺžení, na ktorý sme už nemohli odpovedať. Ako hlavnú príčinu našej prehry vidím koncovku. V nej sme zlyhali. Nitru sme prestrieľali, mali sme väčšie gólové šance ako oni, no nakoniec rozhodla ich efektivita,“ poznamenal na margo finálovej série Pavol Regenda. Ten sa v nej stretol aj so svojim spoluhráčom z Michaloviec, brankárom Vladimírom Glosárom, ktorý pre menu hájil farby Nitry. Boli pred finálovou sériou aj hecovačky? „To k tomu patrí. Sme kamaráti a hecovali sme sa navzájom. Spokojnejší bol nakoniec Vlado,“ dodáva k finálovej sérii Pavol Regenda.

Výsledky dorastu sledoval

Odchovanec michalovského hokeja, ktorý sa v lanskej sezóne tešil s dorastom z postupu do Extraligy, si všetko vynahradil vo finálovej sérii dorastu. V nej Trenčín zdolal Martin 3:1 na zápasy a jeho hráči tak získali zlaté medaily. Jedným okom počas sezóny sledoval aj výkony michalovského dorastu, ktorý premiérovo účinkoval v Extralige. „Chlapcom som držal palce, aby dosiahli čo najlepšie výsledky. Na nováčika desiate miesto nie je najhoršie, takže musí byť spokojnosť. Som o tom presvedčený, že michalovský dorast sa udrží v Extralige ešte dlho,“ podotkol Pavol Regenda.

Správny krok

Ten v tejto sezóne mohol hrávať aj v michalovskom doraste, nakoniec si však vybral inú voľbu - reprezentačnú. Celú sezónu účinkoval v reprezentačnom tíme SR 18, ktorý figuroval v najvyššej juniorskej Extralige. Pôsobenie v projekte si Regenda veľmi chválil. „Reprezentačný projekt je to najlepšie pre hráčov hrajúcich na Slovensku. Sú tam super podmienky na zlepšovanie sa. Bol som tam už druhý rok a určite neľutujem, že som sezónu strávil v projekte do osemnásť rokov. Výborné bolo aj to, že som hrával viac ako dosť a cítil som od trénerov dôveru. Myslím, že som urobil správny krok,“ podotýka odchovanec michalovského hokeja.

Na domácom šampionáte chýbať nechce

Pavol Regenda síce v minulých mesiacoch dosiahol už viac ako dosť, no sezóna sa pre neho ešte nekončí. Zabojovať totiž chce o miestenku v reprezentačnom tíme do osemnásť rokov. Motivácia je obrovská, veď majstrovstvá sveta sa uskutočnia na Slovensku, v Poprade a Spišskej Novej Vsi. „Takého z nás, kto by tam chcel chýbať nepoznám,“ odpovedal Pavol Regenda. „Mne osobne motivácia nechýba. Chcem sa domáceho šampionátu zúčastniť a počas sezóny som robil všetko preto, aby som tam nechýbal. Konkurencia je však veľká. V tíme je viacero šikovných hráčov, niektorí dokonca hrávajú aj v zahraničí. Šance však máme všetci rovnaké a všetko sa ukáže na záverečnej príprave. Verím, že sa domácich majstrovstiev sveta zúčastním a takým tajným snom je medaila,“ dodáva na záver odchovanec michalovského hokeja.

Peter Brendza



Uverejnené: 31.03.2017 09:39:19 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.