files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Na Zemplíne ďalší futbalový sviatok

Po viac ako štyroch mesiacoch a zrejme aj jedinýkrát za rovnaké ďalšie obdobie, sa v utorok 4. apríla predstavia na domácom trávniku futbalisti MFK Zemplín Michalovce. Tí o 16.00 hod. privítajú v prvom semifinálovom stretnutí Slovnaft Cupu najstarší a najúspešnejší slovenský futbalový klub ŠK Slovan Bratislava. V metropole Zemplína sa teda chystá ďalší futbalový sviatok.

Asi si musia niečo vypiť až do dna

Michalovčania, ktorí aktuálne v ligovej súťaži doma nemôžu nastupovať kvôli chystanej rekonštrukcii trávnika, sa v jari v lige naďalej trápia. V šiestich doterajších dueloch získali iba štyri body a momentálne im patrí deviata priečka. Na tú sa zosunuli v sobotu, keď v Senici prehrali priamy súboj o ôsmu priečku 0:1. „Jednoznačne sme doplatili na koncovku, ktorá nás zradila už po niekoľkýkrát. Na gól sme nepremenili viaceré pološance, ako aj situácie, ktoré sme nedotiahli do finálnej fázy. Keď nedáte gól, nemôžete uspieť,“ jasne pomenoval príčiny prehry na Záhorí tréner MFK Zemplín Anton Šoltis. „Žlto-modrí“ v Senici opäť inkasovali veľmi skoro. Nakoniec bol gól Kratochvíla zo šiestej minúty víťazný. „Stalo sa nám to už po niekoľkýkrát, že sme inkasovali z prvej šance súpera. Keby som vedel na to odpovedať, prečo je to tak, určite by sa to nestalo. Netvrdím, že to je nekoncentrovanosť. Asi si musíme niečo vypiť až do úplného dna, lebo je to už piaty zápas, čo sme skoro inkasovali. Chlapcov na to vždy upozorňujeme, no stále sa nájde niekto, kto urobí hrúbku a hneď za to pykáme,“ vrátil sa ešte k zápasu na Záhorí tréner MFK Zemplín Michalovce.

Ideálny scenár, neinkasovať a dať nejaký gól

Po prehre v Senici musia Michalovčania rýchlo obrátiť list. V utorok ich totiž čaká veľmi dôležitý prvý semifinálový duel Slovnaft Cupu, v ktorom privítajú najväčšieho favorita na zisk najstaršej slovenskej klubovej trofeje, Slovan Bratislava. „Ešte sme v pozápasovom režime, no blížiaci sa duel so Slovanom je už v šatni určite cítiť. Čaká nás zápas roka. Ja verím, že chlapci zo seba vydajú všetko a že odohráme dobrý zápas, s úspešným koncom pre nás,“ podotýka Anton Šoltis, ktorý nejaké veľké taktické šachy nečaká. „Semifinále je špecifické tým, že sa hrá na dva zápasy. My musíme odohrať prvých deväťdesiat minút tak, aby sme mali šancu na postup do finále aj v odvete. O taktických šachoch by som nehovoril. Našou snahou bude nedostať gól a nejaký dať. Pohárová matematika je totiž neúprosná a ráta sa každý gól. Najlepšie by teda bolo doma neinkasovať, aby sme do odvety išli so šancou na úspech,“ pokračuje Anton Šoltis.

Mužstvo s najlepšou formou

Bratislavský Slovan na jar kráča ráznym krokom a postupne znižuje obrovskú stratu na vedúcu Žilinu. Aktuálne mu patrí druhá priečka so sedembodovým mankom na Šošonov. Mužstvo srbského trénera Ivana Vukomanoviča v šiestich ligových zápasoch neprehralo ani raz a získalo výborných šestnásť bodov. „Privítame mužstvo, ktoré má na jar v lige najlepšiu formu. Slovan má viacero silných stránok. Naposledy vyhral v Podbrezovej, takže je v laufe. V kádri je viacero výrazných individualít, ktoré dokážu rozhodovať zápasy. My im nemôžeme dovoliť dostať sa do šancí. Musíme byť agresívni, musíme zhusťovať priestor a hrať na dno svojich možností. Vtedy môžeme byť úspešní. Je to pre nás veľmi ťažký súper, no takisto je to pre nás aj sviatok a ja verím, že sa so Slovanom pobijeme, o to, aby sme mali šancu postúpiť do popradského finále,“ uviedol Anton Šoltis, ktorý verí v pomoc diváka. „Touto cestou chcem pozvať fanúšikov. Bude to zrejme pre nás jediný domáci zápas na jar, takže kedy, keď nie teraz. Ich pomoc budeme určite potrebovať. Pozývam ich, nech si prídu duel so Slovanom predovšetkým užiť a nech nás svojimi hlasivkami ženú dopredu. Za chlapcov môžem sľúbiť, že na trávniku odovzdajú všetko a pobijú sa o čo najlepší výsledok, a teda aj o možnosť postupu do finále.“

Peter Brendza



Uverejnené: 02.04.2017 22:02:08 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.