files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Smolná pohárová prehra MFK Zemplín

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce prehrali v prvom semifinálovom zápase Slovnaft Cupu na domácej pôde s ŠK Slovan Bratislava 1:2. Skóre duelu otvoril v šiestej minúte Tamás Priskin, na ktorého presný zásah odpovedal v 41. minúte Anastasios Dimitriadis. O všetkom rozhodla viac ako sporná situácia z 55. minúty, kedy Seydouba Soumah rozhodol z pozície zaváňajúcej ofsajdom. Odvetný semifinálový duel sa odohrá v utorok 11. apríla na Pasienkoch, ešte predtým čaká na zverencov trénera Antona Šoltisa sobotňajší ligový duel na pôde Zlatých Moraviec.

Michalovskí futbalisti siahli vo svojom zrejme jedinom jarnom vystúpení na domácom trávniku na dno svojich síl. Po góle, ktorý opäť raz inkasovali z prvej strely na bránu sa nabudili, boli lepším tímom a zaslúžene v závere prvého dejstva vyrovnali. Aj napriek ich prevahe prišiel druhý inkasovaný gól (zrejme z ofsajdu), ktorý rozhodol. Zverenci trénera Antona Šoltisa sa však za predvedený výkon rozhodne hanbiť nemusia. Hanbiť by sa mal niekto iný... Poďme ale pekne po poriadku.

Na mokrom trávniku sa začalo zhurta. Oba tímy sa snažili v útočnej fáze niečo vymyslieť. Michalovčania zahrávali v štvrtej minúte rohový kop, po ich chybách ale prišla rýchla kontra a nekompromisný gólový úder Tamása Priskina 0:1. O niekoľko desiatok sekúnd domáci chybovali v obrannej fáze opäť, Seyduoba Soumah ich ale za to nepotrestal, keď mieril iba do brankára Matúša Kiru. Až potom sa osmelili aj Michalovčania, ktorí boli vo zvyšných minútach prvého dejstva lepším tímom. Najskôr pohrozili Sedlákovou strelou mimo, potom prišla Žofčáková koncovka, ktorú Ján Mucha vyrazil končekmi prstou na rohový kop a po ňom mieril takmer z identickej pozície Stanislav Danko nad bratislavskú bránu. Domáci naďalej búšili do súpera, ktorý sa zameral na bleskurýchle kontry. Po jednej z nich mieril Čavrič na bližšiu žrď, Michalovčanov ale opäť podržal Matúš Kira. Známe nedáš – dostaneš sa potvrdilo na druhej strane v 42. minúte, kedy sa po biliardovej akcii a prihrávke Žofčáka dostal v pokutovom území k lopte Dimitriadis, ktorý strelou na zadnú žrď vyrovnal na 1:1.

Chlieb zápasu sa lámal hneď v úvodných minútach druhého dejstva. Najskôr po Šimčákovom aute v páde nebezpečne zakončoval Martin Koscelník, na druhej strane sa vyznamenal opäť Matúš Kira, ktorý zlikvidoval ďalšiu tutovku Čavričovi. O všetkom rozhodla 55. minúta. V nej ušiel domácej obrane Čavrič, ktorý mieril iba do Kiru, odrazená loptu sa ale dostala k na hranici ofsajdu postavenému Soumahovi a ten gólom do opustenej brány poslal hostí do vedenia. Tento moment naštartoval michalovské tribúny aj hráčov v žlto-modrých dresoch. Tí doslova zatlačili belasých na ich polovicu, no gólové šance si nevypracovali. V 70. minúte mohli aj napriek tomu vyrovnať, Serečinovu strelu z priameho kopu ale Mucha bravúrne vytlačil na rohový kop. No a keď sa neujala o deväť minút neskôr ani strela Dimitriadisa, a po zákroku na Sedláka v pokutovom území ostala píšťalka hlavného arbitra Glovu nemá, prvý semifinálový duel Slovnaft Cupu skončil tesným víťazstvom bratislavského Slovana. Zápasu by ale viac svedčala remíza...

MFK Zemplín Michalovce - ŠK Slovan Bratislava 1:2 (1:1)
Góly: 41. Dimitriadis - 5. Priskin, 55. Soumah.
Žlté karty:  56. I. Žofčák, 66. Sipľak, Šimčák - 69. Saláta, 87. Vittek.
Rozhodovali: Glova - Vorel, Tomčík.
Divákov: 1895.
MFK ZEMPLÍN: Kira – T. Sedlák, Kavka, Sipľak, Šimčák – Qose – I. Žofčák, S. Danko (61. F. Serečin), Dimitriadis, M. Koscelník – Kushta (59. Bragin).
ŠK SLOVAN:  J. Mucha – Sekulič, Saláta, Rundič, F. Kubík – Kóňa, Savičevič – Schet (60. F. Oršula), Soumah (79. Vittek), Priskin – Čavrič (68. De Sa).



Uverejnené: 04.04.2017 18:55:31
files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.