files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Futbalový sviatok poznačený aj obrovskou krivdou

Zemplín má za sebou ďalší futbalový sviatok. Hráči MFK Zemplín Michalovce v historickom prvom semifinálovom zápase Slovnaft Cupu podľahli bratislavskému Slovanu 1:2, hoci by mu sedela viac remíza. Je len na škodu, že po samotnom stretnutí sa nehovorí iba o výbornej atmosfére, ale aj o niečom, či vlastne niekom inom a o obrovskej krivde... Tak, či onak, spokojnejší boli po úvodnom semifinálovom stretnutí belasí, ktorí idú do budúcotýždňovej odvety s jednogólovým náskokom.

Opäť gól z prvej strely na bránu

Lepšie začali hostia. Tým sa v piatej minúte vydarila rýchla kontra a Tamás Priskin nedal vybiehajúcemu Kirovi žiadnu šancu. Bol to už piaty zápas v rade, kedy „žlto-modrí“ inkasovali gól hneď z prvej strely na bránu. „Nie som v tomto smere poverčivý. Podľa mňa musíme byť koncentrovaní od začiatku až do konca. Je to naša hlúposť, že kopeme roh a z následnej kontry inkasujeme. Musíme do zápasov vstupovať s dôrazom. Nesmieme myslieť na to, že každý zápas inkasujeme z prvej strely. Nemôžeme sa teraz sústrediť na to, že pozor piata minúta, pozor desiata minúta. Musíme hrať od začiatku naplno,“ skonštatoval brankár michalovského celku Matúš Kira, ktorý aj napriek dvom inkasovaným gólom podal výborný výkon a viacero ďalších šancí belasých zneškodnil.

Nezvládnuté začiatky zápasov trápia aj kapitána tímu Igora Žofčáka. „Robíme v úvode chyby, za ktoré pykáme. Nestalo sa to prvýkrát. V kádri máme veľa mladých chalanov, ktorí sa ešte učia hrať takéto zápasy. Ja verím, že postupom času ich robiť nebudú. Futbal je však aj o chybách a vyhráva ten, kto ich urobí menej,“ podotkol na margo úvodných minút ostatných zápasov Igor Žofčák. Práve on bol motorom následnej michalovskej ofenzívy. S jeho gólovou strelou si ešte Ján Mucha poradil, no v 41. minúte krásne našiel v pokutovom území Dimitriadisa a bolo vyrovnané. Remízu ale domáci hráči neudržali, pretože favorit udrel ešte raz a to desať minút po prestávke. Gól Seydouba Soumaha bol nakoniec víťazný. „Myslím si, že sme hrali veľmi dobre. Boli sme favoritovi viac ako vyrovnaným súperom a chlapcom musím poďakovať, pretože podali jeden super výkon. K lepšiemu výsledku nám chýbal gól. Zápasu by podľa mňa viac svedčala remíza. Ako som však povedal, robíme viacero chýb, za čo pykáme,“ dodal k zápasu michalovský kapitán.

Treba sa pýtať rozhodcov

Aj keď v Michalovciach mohli vidieť diváci výborné futbalové predstavenia, ktoré zväčša dirigovali domáci, viac sa po stretnutí hovorilo o niečom inom. O verdiktoch rozhodcov. Rozhodujúci gól totiž padol z viac ako spornej situácie, keď Soumahova koncovka, ale aj prebratie lopty Čavriča, zaváňalo ofsajdovou pozíciou. „To nie je otázka na mňa,“ rezolútne odpovedal Igor Žofčák, ktorý následne dodal. „Je to na rozhodcoch a treba sa spýtať ich. Slovan videl gól, my sme ho nevideli. Keď tu teraz niečo poviem, tak dostanem trest. Radšej teda nehovorím nič,“ pokračoval michalovský kapitán, na ktorého slová nadviazal aj Matúš Kira. „Mne sa to ťažko hodnotí. Na to sú tu kompetentní, aby takéto situácie rozhodovali. Možno to bol ofsajd, možno nie, ja sa k tomu nevyjadrujem. Lopta z kopačka Čavriča ma trafila do ruky, Soumah stál za mnou, takže si myslím, že to ofsajd bol. Od toho sú tu však kompetentní, ktorí rozhodli inak...,“ podotýka Matúš Kira.  

Diváci síce videli v prvom semifinálovom zápase Slovnaft Cupu výborné futbalové predstavenia s troma gólmi, no viac ako o strelcoch gólov sa hovorilo o iných aktéroch na trávniku. Rozhodcom zápas absolútne nevyšiel. Hlavný arbiter Filip Glova pískal až príliš úzkostlivo, v samotnom stretnutí nenechal asi ani jednu výhodu. Divákov už v prvom polčase viackrát rozhorčili jeho verdikty proti „žlto-modrým“. V desiatej minúte druhého dejstva prišla spomenutá sporná situácia, z ktorej padol rozhodujúci gól. Po nej opäť prišli kontroverzné verdikty pri michalovských štandardkách, ktoré zväčša končili útočným faulom a všetko to vyvrcholilo v nadstavenom čase, keď si domáci za stiahnutie Tomáša Sedláka pýtali pokutový kop. „Otázky takéhoto tipu treba dávať rozhodcom,“ reagoval tréner Zemplínčanov Anton Šoltis na našu otázku, ako videl spornú situáciu on. „Hráči hrajú, tréneri trénujú a rozhodcovia rozhodujú. Situáciu si musíme pozrieť na videu, ale bola podľa mňa veľmi sporná. Nebudem sa k rozhodcom vyjadrovať, tí čo na zápase boli, tak to videli... Zápas mal emóciu, ale niektoré situácie boli riešené podľa mňa veľmi úzkostlivo. Viac k tomu nemám čo povedať,“ dodáva Anton Šoltis.

Tak, či onak, Michalovčania sa nemusia za predvedený výkon hanbiť. Bojovali, dreli, no po chybách inkasovali. Takéto zápasy môžu mladému mužstvu iba pomôcť. Aktéri na ihrisku sa nechceli k sporným situáciám vzhľadom na možný trest vyjadrovať. My to však povieme za nich. Hanbiť sa musí niekto iný...

Peter Brendza



Uverejnené: 05.04.2017 21:28:54 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.