files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Prelaďujú na ligovú vlnu, čaká ich slovenský Leicester

Pohárové dobrodružstvo majú za sebou, teraz ich čaká náročný záver ligy. Futbalisti MFK Zemplín Michalovce do konca svojej druhej sezóny v najvyššej súťaži odohrajú ešte šesť zápasov a aj keď sú v troch vedení ako domáci tím, všetky odohrajú u súperov. Môže za to plánovaná rekonštrukcia trávnika, ktorá by sa mala udiať v najbližších týždňoch. Zverenci trénera Antona Šoltisa, ktorí aktuálne vo Fortuna lige okupujú ôsmu priečku, sa tak jediný raz v jari predstavili doma v utorok 4. apríla, kedy v prvom semifinále Slovnaft Cupu podľahli Slovanu Bratislava 1:2.

Sú na to pripravení

Michalovčania mali doma odohrať ešte tri súboje, keď postupne mali privítať Dunajskú Stredu, Žilinu a Slovan Bratislava. Po dohode klubov ale tieto zápasy odohrajú u súperov, takže aj keď budú v zápise vedení ako domáci tím, hrať budú na súperovom ihrisku. „Aj keď táto informácia uzrela svetlo sveta v týchto dňoch, my sme o tom vedeli už dlhšie. Mužstvo sme teda na to pripravovali. Nie je to nič príjemné, je to pre nás strašne zložité. Sami ste mohli vidieť, že doma máme svoju silu. Výkon proti Slovanu bol úplne iný, ako v zápasoch vonku. Musíme sa však s tým vyrovnať. Keď hráte pol roka iba u súperov, nie je to nič jednoduché a je to zložité aj na psychiku. Máme mladé mužstvo, ktoré sa ešte potrebuje veľa učiť. Hráči si potrebujú zvykať na seba a k tomu by im výrazne pomohla aj podpora divákov. Takto musíme hrať iba u súperov, no ako som povedal, sme na to pripravení. Musíme sa s tým vysporiadať,“ podotkol tréner MFK Zemplín Anton Šoltis.

Ten netají, že Michalovčanom v tomto smere „bodol“ aj odchod Myjavy. Z najvyššej súťaže tak nikto nevypadáva. „Určite! Keby niekto vypadával, bolo by to pre nás náročnejšie. V tomto čase nie sme pod tlakom z možného vypadnutia. Naša situácia je o to komplikovanejšia, že musíme stále niekam cestovať, čo nám uberá veľa síl. Napríklad aj teraz sme zo Zlatých Moraviec necestovali domov, ale ostali sme na západe Slovenska až do utorka, kedy sme hrali odvetný zápas Slovnaft Cupu na Pasienkoch. Možným pozitívom je, že mužstvo si môže vyskúšať zápasy vonku, ktoré nám na jeseň nešli. Doma je to o niečom inom. Diváci nám pridávajú na sile a v zápase proti Slovanu sa nám len potvrdilo to, čo sme vedeli už dlhšie. Doma sme silní. Ja verím, že v novej sezóne sa to bude opäť potvrdzovať,“ pokračoval k zostávajúcim zápasom u súperov tréner michalovského celku, ktorý si doteraz so svojim mužstvom na jar pripísal sedem bodov.

Zemplínčania v tejto sezóne s Podbrezovčania dvakrát ťahali za kratší koniec

Veria, že sa na nich Podbrezová nenakopne

Situácia pre Michalovčanov je o to komplikovanejšia, že v zostávajúcich šiestich zápasov sa predstavia u súperov, ktorí sú pred nimi v tabuľke. Najbližšie odohrajú duel v sobotu od 15.00 hod. v Podbrezovej. Tá mala impozantnú jeseň, ktorú dokončila na fantastickom druhom mieste. „Slovenský Leicester“, ako média nazvali „železiarov“, sa ale na jar zasekol. V šiestich zápasoch zaznamenal iba tri body, čo má za dôsledok, že klesol na tretiu priečku, ktorá ešte stále znamená účasť v európskych pohárov, no štvrtý Trenčín na jej hráčov stráca už iba dva body a piaty Ružomberok tri. „Jeseň im vyšla na výbornú, teraz sa trochu zasekli. Aj u nich je podobný problém ako u nás. Herne to je v poriadku, no chýbajú výsledky. Aktuálne ťahajú sériu troch prehier, ktorú určite budú chcieť ukončiť. Aj preto to bude pre nás náročné. Odohráme piaty zápas za šestnásť dní, Podbrezovčania tak budú určite oddýchnutí viac. Nič to ale nemení na tom, že sa chceme pobiť o čo najlepší výsledok. Ako som už povedal, od súpera čakám, že sa bude chcieť chytiť. Vo svojom rade má dobrých a skúsených hráčov. Nemôžeme im dať priestor, pretože to môžu okamžite využiť,“ dodáva na záver Anton Šoltis.

Peter Brendza



Uverejnené: 14.04.2017 18:05:51 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.