files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Gólová explózia Zemplínčanov na Horehroní

Odkedy sa objavili v sezóne 2004/2005 futbalisti MFK Zemplín Michalovce v druhej futbalovej lige, jedným z najčastejším súperov im boli hráči Podbrezovej. „Žlto-modrí“ si v domácich zápasoch s týmto tímom viackrát pripísali víťazstvá, no na Horehroní sa im nedarilo. Nezvíťazili tam v rámci druhej, ale ani prvej ligy. Jediný bod, ktorý si odtiaľ odniesli, bol za remízu 0:0 ešte 15. júla 2006. Až prišla sobota 15. apríla 2017, ktorá všetko zmenila. Michalovčania u svojho častého súpera konečne uspeli a to ešte v sezóne, kedy sú „železiari“ v hre o pohárovú Európu. Prehre 1:4 im ich „európske plány“ skomplikovala, na druhej strane Michalovčania sa po druhej výhre u súpera držia v strede tabuľky a to aj napriek tomu, že na jar nehrali na domácom trávniku ani jeden zápas.

Zaslúžené víťazstvo

Na Bielu sobotu sa v Podbrezovej stretli tímy, ktoré v tabuľke sú v opačných póloch, no na druhej strane, s rozdielnymi poslednými výsledkami. Zatiaľ, čo domáci v jari ani raz nevyhrali a ťahali sériu troch prehier v rade, Michalovčania mali za sebou síce neúspešný, no výkonmi uspokojivý dvojzápas Slovnaft Cupu so Slovanom Bratislava a medzi ním v lige sa im podarilo zvíťaziť po viac ako pol roku u súpera, konkrétne v Zlatých Moravciach (2:1). A lepšie začali práve Zemplínčania. Tí mali v prvom polčase viac z hry, mali väčšie šance ako domáci a tri minúty pred koncom úvodného dejstva pre nich prišla zaslúžená odmena, keď si strelu Koscelníka zrazil do vlastnej siete Viazanko. V druhom polčase síce z tlaku zásluhou Kupčíka Podbrezová vyrovnala, no Michalovčanom vyšli minúty krátko po uplynutí hodiny hry. Najskôr v 67. minúte Igor Žofčák premenil pokutový kop, o päť minút neskôr michalovský kapitán využil chybu Djordeviča, no a potentnú desaťminútovku Zemplínčanov ukončil štvrtým gólom v 76. minúte Stanislav Danko.

Igor Žofčák zaknihoval druhý a tretí michalovský gól

Na tieto údery už „slovenský Leicester“ nedokázal odpovedať. „Myslím, že diváci videli dobrý zápas, ktorý sa prelieval z jednej strany na druhú,“ rozhovoril sa tréner MFK Zemplín Anton Šoltis. „Z našej strany to bol dobrý výkon. Myslím si, že sme boli nebezpečnejší. Možno mali domáci opticky viac z hry, väčšie šance sme mali my. Už v prvom polčase sme mohli skórovať Koscelníkom či Kushtom. V úvode druhého dejstva sme sa síce nechali zatlačiť, no po premenenej penalte sme boli lepším tímom a zaslúžene tak vyhrali. Chlapcom slúži ku cti, že ich vyrovnanie nepoložilo a od penalty boli na ihrisku lepší. Aj po troch našich góloch boli väčšie šance na našich stranách. Súper hrozil akurát z nakopávaných lôpt, gólovú šancu si ale na rozdiel od nás nevypracoval. Góly ešte mohli pridať Danko s Kushtom, aj preto hovorím, že naše víťazstvo je zaslúžené,“ pokračoval v hodnotení zápasu Anton Šoltis.

Druhé víťazstvo vonku v rade

Odkedy sú Michalovčania v najvyššej súťaži ukazujú dve tváre. Tú lepšiu na domácej pôde, tú horšiu zase vonku, kde nedokážu nadviazať na výkony z domáceho prostredia. Situácia je pre nich o to horšia, že v jarnej časti sa kvôli chystanej rekonštrukcii trávnika nepredstavia doma ani raz. „Žlto-modrí“ sa s tým ale začínajú vysporiadávať. Na jar totiž u súperov už získali sedem bodov a v posledných dvoch zápasoch si dokonca pripísali víťazstvá. „My hráme na jar vonku celý čas, takže sa s tým musíme vyrovnávať. Budujeme nové mužstvo, ktoré musí ísť krok po kroku. Nedá sa preskočiť žiadny schodík, musíme ísť po jednom. Všetko má svoju postupnosť. Som rád, že chyby odstraňujeme. O tom všetkom sa však musia presvedčiť chlapci na vlastnej koži. Je dôležité, že keď vidia, čo sa im vštepuje a na trávniku robia to, čo im hovoríme, tak sa dostavia aj výsledky. Práve toto je naším cieľom, aby sa posúvali tak herné kvality jednotlivcov a tým pádom aj kvality celého tímu,“ skonštatoval lodivod, ktorého zverenci sa v Podbrezovej prezentovali nebojácnym ofenzívnym futbalom. „Ja verím, že takto budeme hrať aj v ďalších zápasoch. Chceme, aby bol náš herný štýl rovnaký v domácich zápasoch, ako aj v zápasoch vonku. Napríklad taký, aký bol doma proti Slovanu. Dôležité je, aby sme niečo podobné hrali aj vonku. Momentálne sa nám to darí pretaviť aj na trávniku a dostavili sa výsledky. Verím, že sme na správnej ceste a v každom ďalšom zápase sa budeme zlepšovať,“ dodáva na záver Anton Šoltis.

Peter Brendza



Uverejnené: 16.04.2017 15:48:18 files/pxtohu7hqxuwm5p4.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.