files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Boltunov reprezentačný balzam na ubolenú klubovú dušu

Čo sa týka individuálnej kariéry, má za sebou odchovanec michalovského hokeja Peter Boltun dosiaľ najlepšiu sezónu. Naplno sa presadil v tíme HC Košice, kde hrával aj v elitnej formácii, nakukol dokonca aj do reprezentácie, keď si zahral za olympijský výber a dokonca dosiahol aj premiérový reprezentačný gól. Prísľubom je solídnych tridsať kanadských bodov, ktoré dosiahol v základnej časti, ako aj to, že si opäť zahral Ligu majstrov. Na druhej strane, hokej je kolektívny šport a kolektívny úspech tentoraz neprišiel. „Oceliari“ totiž po šestnástich rokoch nepostúpili z prvého kola play-off, keď vo štvrťfinále nestačili na Martin, ktorému podľahli 2:4 na zápasy.

Dvadsaťštyriročný odchovanec michalovského hokeja bol z osobného hľadiska spokojný, menej to už bola z hľadiska tímového. „Spokojný som s časom, ktorý som strávil na ľade a takisto ma potešila aj produktivita. Zahrali sme si v Lige majstrov, kde sme postúpili zo základnej skupiny a neboli sme ďaleko od toho, aby sme vyradili silný Friborg. Zo začiatku sa nám darilo aj v lige, kde sme dlho boli aj na prvej priečke,“ podotkol Peter Boltun, ktorý s tímom po základnej časti Tipsportligy obsadil tretie miesto. „Nebola to najhoršia východisková pozícia do play-off. V jeho štvrťfinále sme dostali Martin a sami viete ako to dopadlo. Prehrali sme 2:4 na zápasy a s vypadnutím už v prvom kole nemohol byť spokojný nikto,“ pokračoval Peter Boltun.

Košičania doplatili predovšetkým na koncovku. V každom zápase s Martinom vyslali na bránu súpera viac striel, no najväčšou prekážkou pre nich bol kanadský golman Mathieu Corbeil. Ten bol hlavnou zbraňou Martinčanov a napokon im aj vychytal vytúžené semifinále. „Je pravdou, že chytal výborne, no na to sa vyhovárať nemôžeme. Mali sme viac šancí ako súper, no keď nedáte gól ani do prázdnej brány... Na druhej strane treba povedať, že Martin sme zastihli vo výbornej forme, čo sa o nás povedať nedá. Vyhrali štyri zápasy, my iba dva, takže si semifinále zahrali oni. Sklamanie bolo obrovské a ja osobne ho stále cítim,“ dodáva ešte na margo neúspešnej štvrťfinálovej sérii, v ktorej vyšiel bez bodu Peter Boltun.

Reprezentáciu si užil, na pamätný puk zabudol

Z hľadiska individuálnej sezóny to ale pre Boltuna prepadák nebol, ba naopak. V tíme hrával aj v elitnej formácii, nazbieral tridsať kanadských bodov, čo sa mu ešte ani raz nepodarilo, no a dokonca nakukol aj do seniorskej reprezentácie. Odohral päť zápasov za olympijský výber. Najskôr sa s ním predstavil na turnaji v rakúskom Grazi a potom aj v dvojzápase v poľskej Krynici. „Reprezentačná pozvánka ma veľmi potešila a zápasy som si veľmi užil. Som veľmi rád, že tréneri nezabudli ani na mňa a pozvánka do reprezentácie je určite aj ocenením mojich tohtosezónnych výkonov,“ zdôraznil Peter Boltun, ktorý v Krynici vo víťaznom zápase 6:1 zaznamenal aj premiérový gól v seniorskej reprezentácii. Odložený puk by ste však u neho hľadali márne. „Asi som na to zabudol,“ smial sa jeden z dvoch odchovancov michalovského hokeja, ktorí si v tejto sezóne zahrali najvyššiu Tipsportligu.

Titul praje Nitre, pravdepodobne ostáva „oceliarom“

V najvyššej hokejovej súťaži tak Košice opäť chýbajú vo finále, kde si to po roku znova medzi sebou rozdávajú Banská Bystrica a Nitra. Boltun viac verí „Corgoňov, ktorí podľa neho obhája majstrovský titul. „Ja držím palce Nitre a podľa mňa to vyhrajú práve oni,“ podotkol a zároveň dodáva. „Obaja skončili na prvých dvoch miestach po základnej časti a vo finále sú teda zaslúžene. Majú výborných hráčov a v oboch mestách to hokejovo žije. Ako som už povedal, obaja hrali dobre v základnej časti a v play-off to len potvrdzujú. Finále je vyrovnané, ale ja verím viac Nitre.“

Aj keď pre Petra Boltuna skončila sezóna iba pred niekoľkými dňami, už teraz myslí na tú nasledujúcu, ktorú by mal opäť stráviť v Košiciach. „Mám tam platný kontrakt, takže, keď sa nič nepredvídané nestane, tak by som mal ostať v Košiciach,“ uzavrel debatu Peter Boltun.

Peter Brendza (foto, hokej.sk)



Uverejnené: 20.04.2017 14:56:24 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.