files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Futbalový štadión tesne pred rekonštrukciou

Športové stánky v Michalovciach prežívajú v prvých mesiacoch roka 2017 doslova revolúciu. Rozsiahlou rekonštrukciou prechádza zimný štadión a nevyhnutným úpravám sa nevyhne ani futbalový štadión, kde by malo byť inštalované plynové vyhrievanie ihriska, či turniketový a kamerový systém. Práve kvôli týmto nedostatok michalovský štadión momentálne nespĺňa prísne podmienky Únie ligových klubov a Zemplínčania tak musia celú jarnú časť hľadať na svoje domáce zápasy náhradné riešenia.

Na začiatku to však takto byť nemalo. „Šoltisovci“ sa totiž doma mali predstaviť už v sobotu 22. apríla, v zápase proti Dunajskej Strede. Prišlo však k zmene, keď sa plán vyhrievania elektrinou zmenil na „vykurovanie“ plynom. Aj preto sa Zemplínčania predminulú sobotu predstavili v Dunajskej Strede a zápasy, kedy budú vedení ako domáci, ale odohrajú ich u súperov, absolvujú ešte aj v Žiline a na Pasienkoch proti Slovanu Bratislava. „Rozhodli sme sa takto. Sezóna je po odstúpení Myjavy atypickou tým, že nikto nevypadáva a aj preto prišlo k zmene projektu. Vyhrievanie plynom je lacnejšie a určite sa nám to v najbližších rokoch vráti,“ skonštatoval primátor Michaloviec Viliam Zahorčák k februárovej zmene projektu. Po nej musela byť vyhlásená nová verejná súťaž, ktorá by mala byť ukončená v najbližších dňoch. „Momentálne vám neviem presne povedať, kedy je jej uzávierka. Aj keď my sme vlastníkmi štadióna, príjemcom dotácie a teda aj zabezpečovateľom verejnej súťaže je klub MFK Zemplín Michalovce. V týchto dňoch by malo prísť ku koncu verejnej súťaže a pokiaľ nebudú žiadne komplikácie, začne sa s úpravami potrebnými na to, aby klub mohol hrať svoje zápasy na vlastnom štadióne. Prvá etapa prác sa týka inštalácie vyhrievania trávnika či turniketového a kamerového systému. Vyhrievanie bude na báze plynu, vzniknúť by teda mala aj plynová kotolňa. Zvyšné finančné prostriedky by sme chceli využiť na zakrytie jednej z tribún za bránkou. Uvidíme však, čo prinesie táto verejná súťaž a pokiaľ cena za práce v prvej etape prestavby bude nižšia, budeme môcť v súvislosti s tribúnou urobiť viac,“ podotýka prvý muž mesta.

Nutné zmeny na futbalovom štadióne by teda mali prísť na rad v najbližších týždňoch. Ako dlho by mali prebiehať? „Myslím si, že tieto stavebné práce nie sú nejako časovo nákladné. Po našej konzultácii s odborníkmi sme sa zhodli na tom, že potrebné stavby by mali trvať mesiac, možno čosi dlhšie. Určite však bude potrebný aj čas na to, aby sa novo položený trávnik ujal. Toto by tiež malo trvať niekoľko týždňov,“ skonštatoval Viliam Zahorčák. Po inštalácii vyhrievania príde na rad nový trávnik. S tým starým malo mesto najskôr zámer ten, že ho dá na inú plochu v meste. Zdá sa však, že to nebude až také jednoduché. „Najskôr sme chceli trávnik presunúť na prvú základnú školu. Na základe posúdenia tých, ktorí sa zatiaľ o neho starajú, však prišlo k zmene. Vzhľadom na to, že bol často „plátaný“, jeho prenos by nebol najlepším riešením. Dnes máme skôr odporúčanie nerobiť to,“ uviedol Viliam Zahorčák.

Prvý muž mesta nevylúčil ani ďalšie zmeny na futbalovom štadióne, ale... „Všetko závisí od finančných prostriedkov. Boli sme jednými z prvých na Slovensku, ktorí začali modernizovať futbalový štadión. Najskôr prišlo k jeho vybudovaniu tak, aby bol spôsobilý pre určité nároky súťaží. Postupom času, kedy narastajú ciele prvého tímu, narastajú aj podmienky, ktoré musí štadión spĺňať. Pribudlo umelé osvetlenie, teraz prichádza k realizácii vyhrievania trávnika. Nechceme súťažiť s inými mestami v tom, aby sme mali výstavný štadión. Chceme iba, aby spĺňal podmienky najvyššej súťaže, kde mužstvo MFK Zemplín hrá. Momentálne rozmýšľame nad vybudovaním novej tribúny za bránou, ktorá by mala mať aj zázemie pre hráčov. Tie úpravy, ktoré sa urobia teraz, mali by na dlhší čas postačovať k najvyššej súťaži. Viac preto finančné prostriedky momentálne sústredíme do zimného štadióna,“ dodáva Viliam Zahorčák.

Peter Brendza



Uverejnené: 01.05.2017 14:47:30 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.