files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Útok na vyššie méty sa nekonal

Posilnená michalovská Dukla mieri za vyššími priečkami. Aj takto zneli články pred začiatkom sezóny 2009/2010, ktorá bola pre „vojakov“ druhá v prvej lige. Opak bol však pravdou. Okrem dobrého úvodu totiž michalovskí hokejisti prakticky počas celej sezóny neprodukovali takú hru, aká sa od nich čakala. A tak nečudo, že sa v sezóne 2009/2010, v ako doteraz jedinej, nedostali do play-off, keď skončili po základnej časti až na desiatom mieste.

Posilnený káder lepšie výsledky nepriniesol

Po turbulentnom začiatku premiérovej sezóny, kedy museli funkcionári Dukly pracovať v zrýchlenom režime, mali pred druhou sezónou už dostatok času na vyskladanie kádra. Ten síce opustil najproduktívnejší hráč Juraj Minčák spoločne s obrancom Milanom Takáčom, ktorí si to namierili do českej Jihlavy, no vedenie ho vystužilo viacerými zaujímavými hráčmi. Z Francúzska prišiel brankár Róbert Marton aj obranca Peter Štekláč, útok posilnili Martin Segľa, Tomáš Stríž či Milan Mach.

Brankársky post v Dukle vystužil Róbert Marton

Najväčšie nádeje ale vedenie vkladalo do príchodu Róberta Franca, ktorý sa sezónu predtým stal najproduktívnejším hráčom prvej rumunskej ligy. Družstvo pod vedením trénera Dušana Kapustu tak malo útočiť na vyššie méty, ako bolo predchádzajúce dvanáste miesto. Realita ale bola iná a Michalovčania sa trápili. Po domácej prehre 2:4 s Považskou Bystricou to už vedenie klubu nevydržalo a prišlo k zmene na poste trénera. Dušana Kapustu nahradil Branislav Kohutiar. Ten v priebehu sezóny skončil v Trebišove a práve proti zemplínskemu rivalovi absolvoval pikantnú premiéru na michalovskej trénerskej stoličke. Tá nakoniec po prehre 1:2 bola neúspešnou...

 

Vedenie klubu si veľa sľubovalo od Róberta Franca. Ten ale odohral iba 13 zápasov, v ktorých zaznamenal 9 bodov za 4 góly a 5 asistencií

Obrovská fluktuácia hráčov

Aj keď sa po trénerskej zmene družstvo trochu zdvihlo, stále to nebolo ono. Vedenie klubu sa snažilo zachrániť sezónu aj zásahmi do kádra. Apropo, minule sme spomínali, že za prezidentovania Milana Mráza došlo k viacerým zmenám na trénerskom poste. Výnimkou ale nebol ani káder. Za štyri roky sa v kádroch vystriedalo až 165 hráčov... Ak chcete niečo dosiahnuť, musíte byť náročný. Keď niekto nehral podľa našich predstáv, tak sme sa s ním rozlúčili. Stále som chcel byť čo najvyššie. Vždy sme sa snažili nájsť adekvátnu zostavu,“ podotýka Milan Mráz na margo zmien v kádri.

Juraj Minčák sa v priebehu sezóny vrátil do materského klubu

Tímu sa nedarilo ani po nich. Káder vystužil jeden z najproduktívnejších hráčov ligy Viktor Štefanech, prišli aj Martin Slovák známy napríklad aj z pôsobenia v Poprade či Kežmarku a Richard Lelkeš, ktorý v minulosti hrával za Duklu Trenčín. Zmeny ale neprinášali prakticky nič. Vedenie klubu robilo zárezy do kádra systémom pokus - omyl. Tímu nepomohol ani návrat Juraja Minčáka. V druhej polovici základnej časti sa situácia ako - tak utriasla a Dukla začala konečne zbierať body. Niekoľko kôl pred koncom už boli Michalovčania reálne v hre o prvú osmičku, ktorá zaručovala play-off, no nakoniec sa im túto métu dosiahnuť nepodarilo. To už v kádri chýbal nielen spomenutý Róbert Franc, ktorý odohral iba trinásť zápasov a pre nepresvedčivé výkony skončil, ale aj Juraj Minčák, ktorý sa pre zmenu po štrnástich dueloch zranil. V súboji s rezervami extraligových tímov Kežmarkom a Breznom (rezervy Popradu a Zvolena) už "vojakom" došiel dych. Spomenuté dve družstvá, aj vďaka hráčom z Extraligy, priečky zaručujúce play-off nakoniec uhájili. Michalovčania tak skončili na desiatom mieste a do vyraďovacej časti sa nedostali. Tréner Branislav Kohutiar si po skončení základnej časti neodpustil poznámku o rezervách extraligistov. Tie pred šesťbodovými zápasmi s „vojakmi“ vystužili svoje kádre o viacerých hráčov z najvyššej súťaže. „Som o tom presvedčený, že keby sa tak nestalo, postúpime do play-off my,“ zdôraznil vtedy michalovský lodivod.

Branislav Kohutiar mužstvo do play-off nedoviedol

Druhá sezóna v prvej lige tak michalovskej Dukle nevyšla. Aj keď „vojaci“ išli do nej oproti predchádzajúcej sezóne posilnení, ukázalo sa, že to vždy nemusí priniesť očakávaný efekt. So sezónou bez play-off (mimochodom od návratu Dukly do prvej ligy jedinou), teda nemohla vládnuť spokojnosť, čo pred sezónou 2010/2011 vyvrcholilo zemetrasením aj vo vedení klubu. O tom, ale aj o najnáročnejšej sezóne, akú michalovský hokej zažil, až nabudúce...

Káder HK Dukla v sezóne 2009/2010
Brankári: Róbert Marton, Kristián Kolesár, Peter Babkovič, Pavol Borko.
Obrancovia: Ladislav Mucha, Michal Kozák, Vladimír Marinčin, Slavomír Bodnár, Martin  Borovský, Peter Štekláč, Richard Falis, Roman Vitkovský, Peter Krecháč, Radovan Petruňa.
Útočníci: Martin Slovák, Tibor Koniar, Martin Segľa, Juraj Pavličko, Juraj Minčák, Marek Náhlik, Bohuš Farkašovský, Matúš Leskovjanský, Ján Zálužický, Róbert Franc, Igor Karlov, Milan Mach, Branislav Štefan, Radovan Hubler, Ladislav Sabol, Martin Borovský, Richard Miľovčík, Viktor Štefanech, Ján Kachnič, Tomáš Stríž, Michal Mravec, Martin Stripai, Lukáš Blaščík, Peter Misál, Ján Macík, Richard Lelkeš.

Výsledky HK Dukla v sezóne 2009/2010

Sezóna 2009/2010 v skratke

Peter Brendza



Uverejnené: 15.05.2017 18:47:35 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.