files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Skúšaní hráči Antona Šoltisa nepresvedčili

Ešte stále na starom trávniku, keďže verejná obchodná súťaž na rekonštrukciu skončila iba v týchto dňoch (práce spojené s vyhrievaným trávnikom by mali začať začiatkom júna), privítali v stredu v rámci prípravného zápasu futbalisti MFK Zemplín Michalovce účastníka druhej najvyššej súťaže FK Poprad. A líder druhej ligy skupiny Východ o záchranu sa s tímom z najvyššej súťaže naozaj nemaznal. Zvíťazil hladko 3:0, keď „šestákovci“ o svojom triumfe rozhodli na začiatku druhého polčasu. V ňom v rozpätí desiatich minút trikrát skórovali a dosiahli tak cenné víťazstvo.

Na obranu Michalovčanov treba skonštatovať, že do prípravného duelu nenastúpilo viacero hráčov základnej zostavy. Proti kompletnému Popradu chýbal brankár Patrik Macej, kapitán Iogr Žofčák, ale aj Kristi Qose, Milan Šimčák či Stanislav Danko. Tréner Anton Šoltis ale prípravný zápas v týždni, kedy majú jeho zverenci voľno, privítal. Mohol si tak vyskúšať viacerých hráčov, ktorí v týchto dňoch prišli do Michaloviec na skúšku. V stredajšom dueli tak na vlastné oči videl nigérijského stopéra Toheeba Olayemiho Taiwa, lotyšského krídelníka Vernersa Zalaksa, ukrajinského obrancu Ostapa Grosa a slovenského záložníka Jána Tinátha. „O ďalšej skúške nás z nich presvedčil akurát Ukrajinec Ostap Gros. Ostatní nepresvedčili. Zápas bol prospešný, pretože sme si ich mohli vyskúšať aj na ostro. Sami sme však mohli vidieť, že musíme hľadať ďalej. Potrebujeme káder doplniť, no potrebujeme ho doplniť kvalitou. Takú, akú sme chceli, títo skúšaní hráči nemali,“ poznamenal po stretnutí tréner michalovského celku Anton Šoltis. Toho výsledok prípravného duelu príliš nezaujímal. „Prvoradé bolo vidieť skúšaných hráčov. V samotnom stretnutí nám chýbal pohyb, bolo jasne vidno, že tá zostava je zmixovaná. Súper bol konsolidovanejší. Opäť sme doplatili na koncovku. Keď nedáme góly, nemôžeme vyhrať. Šance sme mali, no nenaložili sme s nimi tak, ako sme mali. Výsledok ale podstatný nebol, podstatné bolo to, aby sme videli skúšaných hráčov a aby sme sa tak aj na základe tohto zápasu usúdili, kto sa nám môže hodiť a kto nie,“ pokračoval michalovský lodivod.

Nigérijský stopér Toheeb Olayemi Taiwo Michalovčanov nezaujal

Ten si v tréningovom procese necháva akurát spomenutého Ukrajinca Ostapa Grosa, ktorý v jarnej časti háji farby piatoligových Močaran. „Nehovorím, že nás zaujal, ale budeme ho skúšať ďalej. Nechávame ho v tréningovom procese a uvidíme, ako sa bude javiť ďalej. Z tých štyroch hráčov, čo sme skúšali, podal najlepší výkon. Je kontaktný a my takýchto hráčov potrebujeme. Bude s nami trénovať ešte do konca ligy a potom sa uvidí, či bude pri nás pokračovať aj naďalej,“ podotýka Anton Šoltis, ktorého zverenci v ligovej súťaži odohrajú ešte jeden zápas. V nasledujúcom 32. kole majú voľno, v tom poslednom sa predstavia v sobotu 27. mája na Pasienkoch proti Slovanu Bratislava. Následne sa rozutekajú na zaslúženú dovolenku, príprava na tretiu prvoligovú sezónu v rade im začne v druhej polovici júna.

Peter Brendza



Uverejnené: 18.05.2017 14:33:09 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.