files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuventa po výhre 27:23 vedie v sérii už 2:0 a je blízko k desiatemu titulu

Hádzanárky Iuventy Michalovce zvíťazili v druhom finálovom zápase národného play-off nad tímom HK Slovan Duslo Šaľa 27:23 a v sérii tak vedú 2:0 na zápasy. Finálová séria sa teraz sťahuje do Šale, kde sa v piatok uskutoční o 18.00 hod. uskutoční jej tretí a v sobotu 27. mája o 10.30 hod. prípadný štvrtý duel. Keby o víťazovi nebolo rozhodnuté ani po ňom, na rad príde piaty zápas, ktorý by sa hral v stredu 31. mája v Michalovciach.

V druhom finálovom zápase si diváci opäť prišli na svoje. Nevideli síce až takú drámu ako v sobotu, no aj tak im aktérky na ihrisku predviedli zaujímavý duel, s víťazným druhopolčasovým obratom Iuventy. Tá v sérii vedie 2:0 a v piatok tak môže sláviť jubilejný desiaty majstrovský titul...

Lepší štart do zápasu mali Michalovčanky. Tie začali s aktívnou obranou, z ktorej vychádzali do rýchlych kontier. Po dvoch presných strelách Perederijovej a jednej kapitánky Wollingerovej viedli v tretej minúte 3:0, na čo lavička hostí reagovala oddychovým časom. Aj po ňom ale dominovali Michalovčanky, ktoré v trinástej minúte vyhrávali po góle Habánkovej 7:3. Duslo však opäť ukázalo jarný vzostup formy. Zverenky trénera Michala Lukačína kontrovali na tento stav štyrmi gólmi v rade a rázom tak bolo vyrovnané (7:7). Iuventa sa síce ešte dvakrát dostala do tesného vedenia (8:7 a 9:8), záver prvého dejstva ale patril Šaliankam. Tie sa v 24. minúte po góle Tisajovej po prvýkrát v celej sérii ujali vedenia (9:10) a to už do konca polčasu nepustili z rúk, keď prvú tridsaťminútovku vyhrali 13:11.

Šaliankám vyšiel aj nástup do druhého dejstva. Jeho skóre síce otvorila Dubovcová, no Duslo odpovedalo na jej presný zásah dvoma gólmi a v 33. minúte tak viedlo 15:12. Následne sa však ukázala kvalita a skúsenosti domáceho celku. V bráne sa chytila Adriana Medveďová a jej spoluhráčky dirigované kapitánkou Wollingerovou dokázali z jej úspešných zákrokov ťažiť v útoku. Po troch góloch v rade a vyrovnaní na 15:15 si lavička Dusla zobrala oddychový čas, no ten nič nezmenil na tom, že opraty zápasu už držali v rukách Michalovčanky. Keď v 41. minúte dala Dubovcová už na 19:16, Šaľa reagovala ďalším oddychovým časom. Po ňom síce skorigovali jej hráčky na 18:19, v následnej presilovke ale dvakrát inkasovali, čo využil favorit na definitívny zisk zápasu vo svoj prospech. Keď šesť minút pred koncom dala Wollingeorvá na 23:19, o víťazovi duelu bolo prakticky rozhodnuté. Michalovčanky napokon zvíťazili 27:23. Vo finálovej sérii tak vedú 2:0 na zápasy a v Šali budú v piatok premieňať prvý majstrovský mečbal.

Štatistika

Michalovce - Šaľa 27:23 (11:13)
Pok. hody: 2/1 - 9/8, vylúčené: 4 - 2. Rozhodovali: R. Sivák a Haščík (obaja SR), 600 divákov
IUVENTA: Lafuenteová, Medveďová - Černovová, M. Holešová 1, V. Kišíková, Rebičová 3, S. Nagyová 4, Habánková 6, Wollingerová 4/1, Dziurová, Dubovcovová 5, Bajčiová, Perederijová 4.
HK SLOVAN DUSLO: M. Ladicsová, Krebsová - Trochtová 1, Rácková 2, Klučková 4/3, B. Konigová, Pócsíková 2, Tulipánová 9/5, I. Bahýlová 4, Tisajová, Blehová, Veselková, Bujnochová 1.



Uverejnené: 21.05.2017 13:43:34
files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.