files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Výrazný úspech mladých hádzanárov

Michalovská chlapčenská  hádzaná dosiahla po 12 rokov výrazný úspech. Mladší žiaci, (ročník nar. po 1. 1. 1997), pod vedením p. Vaľa sa po týchto neplodných rokoch  konečne dostali na majstrovstvá Slovenska, potom  čo vyhrali krajské majstrovstvá v tejto súťaži. Tieto majstrovstvá sa odohrali turnajovým  spôsobom práve v týchto dňoch v Bratislave.


Chlapci prekročili očakávania

Na finálovom turnaji sa tímu mladších  žiakov až tak nedarilo. S jedným  víťazstvom obsadili predposledné  7.  miesto. S výsledkami  družstva  však  vládne  v  klubových  štruktúrach  obrovská  spokojnosť.  „ Výsledky  na  majstrovstvách  boli  rozpačité, hlavne pre neskúsenosť chlapcov,  pre ktorých  to bol prvý takýto turnaj. Chlapci, ale odohrali veľmi vyrovnané zápasy so  všetkými súpermi, aj keď vyhrali len nad Modrou“, povedal Ing. Ján Samuelčík, hlavný koordinátor družstiev chlapčenskej hádzanej. Michalovské nádeje boli naozaj blízko  ešte lepšiemu umiestneniu a nebyť prehier s Trnavou (16 : 19) a Bojnicami (17 : 18), mohli skončiť ešte lepšie.  J. Samuelčik ešte dodal : „Turnaj bol  veľmi vyrovnaný, naozaj sme mohli skončiť kdekoľvek medzi 5. – 8. miestom. Treba zdôrazniť, že na súperov, ktorí skončili na medailových pozíciách sme jednoducho nemali “. 

Základom koncepčná práca a tímový  duch

Chlapci postúpili z krajskej súťaže, kde jednoznačne dominovali: „Už len  to, že sme po niekoľkých rokoch konečne preskočili Košice, ktoré sú hádzanárskou baštou so zázemím, je obrovským úspechom“, povedal J. Samuelčík. Družstvo sa tvorilo a zohrávalo 2 roky. Hlavne to rozhodlo, že družstvo bolo zohraté a dosiahlo takýto veľmi pekný výsledok, ktorý sa nepodaril michalovských nádejam už 12 rokov. „Spokojnosť bola hlavne preto, že sa konečne nejaké družstvo prebojovalo na finálový  turnaj“,  pokračoval J. Samuelčík. Oporou tohto  mladého družstva bol ostrostrelec Rastislav Jelinský, ktorý sa stal druhým najlepších strelcom turnaja, keď dosiahol vo všetkých zápasoch spolu 58 gólov. K svojmu výkonu na turnaji  povedal : „Na majstrovstvách sa mi hralo veľmi dobre, aj keď som sa  veľmi bál, pretože to bol môj prvý takýto turnaj“, prezradil nám mladý kanonier, ktorý takisto vyzdvihol partiu mladíkov.

Svitá na lepšie časy

To, že michalovská mládežnícka hádzaná po niekoľkých rokoch znova ožíva, je zásluha hlavne  mládežníckych stredísk na 7. ZŠ a  ZŠ P. Horova. Tréneri sa v týchto strediskách venujú chlapcom aj v neľahkých podmienkach, v ktorých sa ocitla chlapčenská hádzaná. Za jej prežitie sa  musí klub poďakovať hlavne mestu, ktoré financuje mladé nádeje zo svojho rozpočtu. Družstvo trénera Petra Vaľa sa prebojovalo po dlhých rokoch konečne na finálový turnaj. Aj vďaka týmto výsledkom sa zdá, že michalovskej mládežníckej hádzanej svitá na lepšie časy. Ako vysvetlil J. Samuelčík: „Vyrastá nám niekoľko veľmi dobrých  chlapcov, ktorí by mali byť ťahúňmi  aj v ďalších kategóriách“. 


Výsledky chlapcov na finálových  majstrovstvách: Michalovce -  Topoľčany 12 : 20 (6 : 12), Michalovce - P. Bystrica 15:22 (9 : 9),  Michalovce - Bojnice 17 : 18  (8 : 11),  Michalovce - Prešov 11 : 19 (6 : 9 ), Michalovce - Trnava 16 : 19 (8 : 10) a Michalovce - Modra 23 : 16 (10 : 8)  

Konečné poradie družstiev:  1. Tatran  Prešov, 2. Topoľčany, 3. Považská  Bystrica, 4. Bojnice, 5. ŠKP  Bratislava, 6. Trnava, 7. Michalovce,  8. Modra.

Káder družstva tvorili: brankári Michal Sisák, Jaroslav Iľaš, pivoti  Patrik Rapač, Patrik Kušnír, spojky Rastislav Jelinský, Nikolas Gaľaš, Peter  Jelinský,  Lukáš  Romančák,  Lukáš  Tégi,  krídla  Peter  Hovanec,  Norbert  Bálint,  Dominik  Dlužanin,  Tomáš  Marinčák  a Samuel  Mudrák.  Trénerom  družstva  bol  Peter  Vaľo,  vedúcim  družstva  bol  Miron  Rapač.
                                      Peter Brendza

 



Uverejnené: 25.06.2010 19:26:37 files/7rm58k3yqdtsxszh.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.