files/g6epibozi5ymgi2t.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Iuventa po dvoch víťazstvách blízko k prepisovaniu histórie

Hádzanárky Iuventy Michalovce sa síce poriadne potrápili, no počas minulého víkendu splnili rolu favorita a po dvoch finálových výhrach nad HK Slovan Duslo Šaľa vedú v sérii 2:0 a sú tak blízko k zisku jubilejného desiateho majstrovského titulu.

Sedmičky ich budú mrzieť ešte dlho

Ľahké to rozhodne nebolo. Šaľa totiž poriadne hrýzla. Sobotňajší prvý duel museli dokonca rozhodnúť pokutového hody, keďže po šesťdesiatich minútach bolo 20:20. Nakoniec boli úspešnejšie Michalovčanky, ktoré rozhodli až v osemnástej sérii! „Tie sedmičky nás budú mrzieť ešte poriadne dlho,“ rozhovoril sa asistent trénera HK Slovan Duslo Šaľa Rudolf Petrikovič, ktorý dvakrát zastúpil na tlačovej konferencii hlavného trénera Michal Lukačína. „To už bolo trošku aj o šťastí. Obe družstvá majú kvalitné brankárky a bola len otázka, kto bude mať viac šťastia. Nakoniec ho mali domáce. Je škoda, že sme v tejto lotérii neuspeli a určite nás budú tieto sedmičky ešte dlho mrzieť. Séria sa totiž mohla vyvíjať inak,“ pokračoval Rudolf Petrikovič.

Do Michaloviec sa ešte chcú vrátiť

Finálové zápasy dopadli tak ako sa čakalo. Šalianske Duslo kládlo výrazný odpor a nebolo ďaleko od prekvapenie, ktoré sa im podarilo zrealizovať aj minulý rok. V druhom dueli viedli jeho hráčky na začiatku druhej časti o tri góly (15:12), no Iuventa fantastickým obratom nedopustili prekvapenie na svoj účet a po výhre 27:23 vedie v sérii 2:0. „Práve v tomto úseku, kedy sme viedli o tri góly, sa zlomil zápas na stranu Iuventy. Jej hráčky sa dostali do vedenie a zápas už doviedli zaslúžene do víťazného konca. Nám ešte svitla nádej za stavu 20:18, no pri presilovke sme po zbytočnej chybe inkasovali a bolo po našich nádejach,“ podotkol Rudolf Petrikovič, podľa ktorého ďalších slov Duslo v Michalovciach nesklamalo. „Naša jarná časť ukázala, že sa môžeme merať aj s tými najlepšími tímami. Som rád, že v Michalovciach ukázali vzostup formy a doma urobíme všetko preto, aby sme sa tu ešte vrátili na rozhodujúci piaty zápas.“

Musia byť efektívnejší v koncovke

Tréner michalovských hádzanárok František Urban čakal veľmi ťažké zápasy. Šaľa totiž v jarnej časti ukazovala svoju silu a jesenný rozdiel medzi týmito družstvami sa zmenšil. Spokojný bol s iba 43 inkasovanými gólmi v dvoch zápasoch, horšie to už bolo s koncovkou. „Spoločným menovateľom v oboch zápasoch bola naša výborná obrana, za ktorou stála fantastická Aďa Medveďová. Dievčatá v obrane hrali to, čo som si predstavoval. Problém sme mali v útoku. Bolo to aj skrz toho, že sme v oboch polčasoch jednotlivých zápasov hrali maximálne 25 útokov. Do budúcnosti sa musíme naučiť byť efektívni aj na takýto počet útokov, teraz sme s tým mali problém,“ vrátil sa k dvojzápasu so Šaľou tréner Iuventy.

Rozdiel oproti minulému roku Patrícia Wollingerová

Aj michalovský lodivod našiel v druhom zápase zlom v otočke z 12:15 na 20:16 v prospech jeho zvereniek. „Aj keď sme prehrávali, snažil som sa zanechať chladnú hlavu. Vedel som totiž, že nám zostáva dostatočný stav na zvrat. Dievčatá ukázali, že majú skúsenosti aj zo zápasov v európskych pohárov, čo nám pomohlo,“ zdôrazňuje František Urban, ktorý ani počas šalianskeho vedenia v druhom dejstve nemyslel na minulý rok a domácu prehru 24:27. „Oproti vtedajšku bol rozdiel v tom, že teraz som mal k dispozícii Paťu Wollingerovú. Vtedy dostala červenú kartu v prvom polčase, teraz ukázala na palubovke aká je pre tím potrebná.“

Majstrami chcú byť už v piatok

Stav finálovej série je po dvoch zápasoch očakávaný. Iuventa vedie 2:0 a v Šali tak v piatok bude premieňať prvý majstrovský mečbal. „Najideálnejší scenár pre nás by bolo vyhrať už v piatok, no bude to veľmi ťažké. Šaľa u nás ukázala, že silu má. Recept na víťazstvo je jasný. Musíme si dať pozor na to, aby sme nerobili zbytočné technické chyby,“ podotýka František Urban, ktorého družstvo pôjde do Šale v lepšej nálade ako minulý rok. Vtedy sa pod Váh sťahovala séria za stavu 1:1. „My sme boli pod tlakom celý víkend, teraz budú pod tlakom oni. Ja verím, že sa s tým vysporiadáme lepšie a zo Šale sa budeme vracať ako novopečení majstri,“ dodáva na záver František Urban. My len dodajme, že tretí finálový duel je na programe v Šali v piatok 26. mája o 18.00 hod, prípadný štvrtý by sa hral v sobotu 27. mája o 10.30 hod. Keby sa náhodou nerozhodlo ani v sobotu, na rad príde piaty zápas, ktorý by sa hral v stredu 31. mája v Chemkostav aréne.

Peter Brendza



Uverejnené: 23.05.2017 13:21:43 files/mono6o54znw2p6rn.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.