files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

MFK Zemplín sa rozlúčil prehrou na Pasienkoch

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce majú za sebou druhú sezónu v najvyššej súťaži. V jej poslednom kole prehrali v zápase, v ktorom síce boli vedení ako domáci tím, no hral sa na bratislavských Pasienkoch, s „domácim“ Slovanom 1:3. Aj napriek tomu súťaž končia na solídnom ôsmom mieste, síce s rovnakým počtom 29 bodov ako minulú sezónu, no s troma odohranými súbojmi menej a takisto aj s vedomím, že celú jarnú časť odohrali na mimo domáceho štadióna.

Opäť doplatili na efektivitu v koncovke

Michalovčania sa s bratislavským Slovanom v jarnej časti stretli už po štvrtýkrát (tretíkrát na Pasienkoch, dvakrát s nim hrali v semifinále Slovnaft Cupu) a opäť ťahali za kratší koniec. Po dvoch tesných jednogólových prehrách v Slovnaft Cupe (1:2 doma a 0:1 vonku) a prehre 1:3 na Pasienkoch tentoraz prišla opäť porážka 1:3. „Je to škoda, pretože určite sme mali na lepší výsledok a dalo sa aj bodovať. So Slovanom sme chceli na piaty pokus, z toho štvrtý na jar, zabodovať. Žiaľ, nepodarilo sa nám to. Je to všetko o efektivite. Súper nemal viac šancí ako my, no s tými, čo si vypracoval, naložil lepšie,“ rozhovoril sa tréner michalovského celku Anton Šoltis. Jeho zverenci prehrávali po prvom polčase po góle strelca Soumaha 1:0. V druhom dejstve síce vyrovnal Martin Koscelník na 1:1, no Soumah pridal aj druhý presný zásah a o tom, že body ostanú v Bratislave rozhodol stopér Kornel Saláta. „Diváci videli taký medzišestnástkový zápas. Bolo vidieť, že ide o posledné kolo a nikomu už o nič nejde. Veľká škoda prvého inkasovaného gólu. Aj my sme mali náznaky šancí, boli sme však zbrklí a nie až tak agresívni, ako by som si predstavoval. Jednoducho sme naše možnosti nedotiahli do správneho konca. V druhom dejstve sme chceli niečo urobiť s výsledkom, dali sme vyrovnávajúci gól, no opäť sme doplatili na efektivitu a slabú agresivitu. Chlieb sa lámal dvadsať minút pred koncom, kedy Kira najskôr zlikvidoval penaltu, no o minútu neskôr sme inkasovali po druhýkrát a Slovan si už víťazstvo postrážil,“ dodal ešte Anton Šoltis na margo prehry v poslednom 33. kole Fortuna ligy.

Spokojnosť!

Po poslednom zápase môžu Michalovčania bilancovať. Vo svojej druhej sezóne vo Fortuna lige dosiahli solídnych 29 bodov. Tento bodový zisk je rovnaký oproti minulej sezóne, no s tým rozdielom, že odohrali o tri zápasy celkovo a o šesť duelov na vlastnom ihrisku menej. Navyše, celú jarnú časť museli stráviť v azyle. Aj napriek tomu obsadili ôsme miesto, čo je oproti minulej sezóne, kedy sa zachraňovali v poslednom kole, zlepšenie o tri priečky. „Toto umiestnenie, spolu so semifinále Slovnaft Cupu, by sme pred sezónou brali,“ rýchlo reagoval michalovský lodivod na našu otázku a vzápätí dodáva. „Po turbulentnom lete, kedy prišla záchrana až v poslednom kole, určite áno. Príprava na sezónu bola veľmi krátka. My sme do poslednej chvíle nevedeli, s kým budeme môcť počítať, či u nás zostane aj Igor Žofčák. Jeho prestup, ako aj príchod Dávida Škutku sa finalizoval až dva dni pred zápasom. Potom prišlo ale dobré obdobie. Jar už bola aká bola, no je to spôsobené tým, že sme dali šancu mladým chlapcom. Trénujú s nami piati dorastenci, ktorým sme vyšli v ústrety a posielali sme ich na zápasy dorasteneckej ligy, keďže im ide o titul. Chalani aj chceli, no v zápasoch sa ukázalo, že im tie skúsenosti chýbajú. Verím, že táto stabilizačná sezóna im pomôže v raste a získané skúsenosti pretavia v zápasoch novej sezóny. Tá bude určite ešte ťažšia. Prichádza nový model súťaže a každý bod môže byť dôležitý.“

Zmeny v kádri nastanú

Apropo, budúca sezóna. Už teraz vieme, že Šoltis bude naďalej trénerom tímu, jeho asistentom ostáva Ivan Lapšanský. Aké ale budú zmeny v kádri? „Vieme o tých postoch, kde nás tlačí topánka a budeme sa ich snažiť posilniť. Chýba nám pravý krajný bek a takisto aj „gólový“ hráč do útoku. Takisto by som privítal aj niekoho do stredu poľa a stopéra. Musíme sa snažiť posilniť skúsenosťou. Takýto hráči nám na jar chýbali. Všetko je to ale o finančných možnostiach klubu,“ zdôraznil Anton Šoltis, ktorý síce nevylúčil odchody z kádra, no konkrétny byť nechcel. „O nejakých chlapcov je záujem, ale zatiaľ by som to konkretizovať nechcel. Teraz nastáva dovolenka a do pätnásteho júna sa to bude formulovať. Niekto od nás určite odíde. Káder chceme oživiť, či ako sa hovorí okysličiť. Zmeny teda budú, no v akej forme, to sa ešte uvidí,“ dodáva na záver michalovský kormidelník, ktorý so svojím tímom začína prípravu 15. júna a prvý ostrý ligový duel na nich čaká už 22. júla.

Peter Brendza



Uverejnené: 28.05.2017 18:01:15 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/nwmbaks2nfraja7t.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.