files/6fuos0edjdcwkx33.jpg
Michalovce| Dukla Michalovce| Iuventa Michalovce| 1 BK MI| MFK Zemplín| ZOS Michalovce| Rimkat| TV Zemplín| CK Bomex
Noviny Zemplína
Hľadanie poďľa názvu
, meniny má , zajtra

Dominik Kunca novou posilou MFK Ružomberok

Keď na začiatku roka ofenzívny univerzál MFK Zemplín Michalovce Dominik Kunca odmietol so svojím materským klubom predĺžiť končiacu sa zmluvu, netušil, že si na jar kopne do lopty akurát v tretej lige. Vedenie klubu ho totiž spoločne s Oliverom Podhorinom a Martinom Koscelníkom nekompromisne preradilo do treťoligovej rezervy Veľkých Revíšť. Jediný, kto následne zmluvu predĺžil bol Koscelník, Kunca s Podhorinom zostali na svojom a vo Veľkých Revištiach strávili celú jar. Dnes kariéra Dominika Kuncu naberá nový rozmer. Dvadsaťpäťročný rodák zo Strážskeho totiž podpísal novú zmluvu s ďalším účastníkom Fortuna ligy MFK Ružomberok. Kunca tak okúsi aj európsku súťaž, keďže "Ruža" sa kvalifikovala do prvého predkola Európskej ligy.

„Síce som chcel ísť do zahraničia, ale Európska liga a záujem trénera ma presvedčili, že vybrať si Ružomberok bude správny krok,” skonštatoval Dominik Kunca pre ŠPORT.sk v rozhovore krátko po tom, čo svojím podpisom spečatil transfer. "Teším sa na nové pôsobisko. V klube mi ihneď ukázali zázemie, zo všetkého mám dobrý pocit. Tréner mi už telefonoval skôr s tým, že má určite chce do mužstva. Teším sa na novú výzvu, nový klub a na nových spoluhráčov. Trochu som očakával, že ma budú chcieť vidieť na skúške, ale tréner Ružomberka mi vravel, že si ma pamätá ešte z obdobia, keď som pravidelne hrával a je rozhodnutý. Klub mi ponúkol slušné podmienky, takže som neváhal a dohodli sme sa celkom rýchlo. Do 30. júna mám ešte zmluvu s Michalovcami, ale dúfam, že kluby nájdu spoločnú reč, aby som mohol hrať za Ružomberok už v predkole Európskej ligy," pokračoval Dominik Kunca.

Ofenzívny univerzál tak definitívne opúšťa materský klub, s ktorým zažil krásny postup do najvyššej súťaže, ako aj záchranárske práce v minulej sezóne, kde piatimi gólmi pomohol vystrieľať fortunaligovú definitívu aj pre sezónu 2016/2017. V nej na jeseň postupne strácal miesto v základnej zostave a po nepredĺžení zmluvy bolo jasné, že jeho účinkovanie v materskom klube končí. "Na odchod som sa pripravoval pol roka. S mužstvom som už ani netrénoval. Čo už, keď sme sa rozišli takto... Ja som sa chcel rozlúčiť v niektorom zápase. Alebo aspoň trénovať s chlapcami. Skončil som však v ‚béčku’, pripravoval som sa individuálne. Napriek všetkému sa mi nebude odchádzať jednoducho. Strávil som v klube veľa času. Zažil som postup i záchranárske práce. K tomuto klubu ma viaže množstvo zážitkov a spomienok, mám tu veľa kamarátov. Nebude to jednoduché, ale už sa teším na zmenu a nové prostredie. Mám zmiešané pocity. Vyrastal som tu, takže som nečakal, že to skončí takto a preradia ma do ‚béčka’. Možno by som prijal to, že som nemohol hrávať za prvý tím, ale mrzelo ma, že mi zakázali s áčkom aj trénovať. Nuž, taký je futbal, zobral som to športovo. Ja sa na nikoho nehnevám. Dúfam, že sa rozídeme v dobrom a uvidíme, čo prinesie život. Možno sa do Michaloviec ešte niekedy vrátim. Nechcem za sebou spáliť všetky mosty," podotkol pre ŠPORT.sk Dominik Kunca.

„Po tom, čo Dominik Kunca v zime nepredĺžil zmluvu s Michalovcami, tak na jar nedostal v klube veľa priestoru. Hľadali sme pre neho vhodný angažmán. Mali sme rozpracovanú českú najvyššiu súťaž, kde boli v hre Karviná a Dukla Praha, no Ružomberok prejavil veľký záujem,” uviedol pre ŠPORT.sk Michal Holeščák z agentúry HMP-Sport Management. „Dominik sa chcel posunúť ďalej a lákala ho Európska liga, pred podpisom zmluvy sa rozprával aj s trénerom. Rozhodol sa teda pre Ružomberok, veľkú rolu zohrala aj spätná väzba od Norberta Hrnčára. Dnes sme sa dohodli s Ružomberkom na trojročnom kontrakte. Rokovania išli relatívne rýchlo, Dominik chcel mať svoju situáciu vyriešenú čo najskôr, takže nešpekuloval. Hráč by mal byť pripravený už na zápasy Európskej ligy, no je potrebné ešte dotiahnuť administratívne veci s Michalovcami,” uzavrel hráčov zástupca.

Zdroj: ŠPORT.sk



Uverejnené: 08.06.2017 09:17:33 files/ziutbj34p2awsnxw.jpg
Práca v Michalovciach
Práca Michalovce
Reklama
files/uquxsqw5na5c4muz.jpg
Súťaž
tipovanie
Anketa
Miniaplikace
Pracovné ponuky
tipovanie
Reklama
files/vkppqjvkfnwv56pv.jpg
Facebook
Kontakt
redakcia@novinyzemplina.sk

Návštevnosť
TOPlist
©2012 Noviny Zemplína
Generované redakčným CMS systémom HEMERA spoločnosti NIKA PRESS s.r.o.